Un preparat de origine orientala, placintelele cu spanac si nuci sunt savuroase si pot fi servite ca gustare sau antreu, alaturi de un sos delicios de iaurt.
Numar de portii: 8
Ingrediente:
3 linguri de ulei de masline, plus extra pentru prajit
1 ceapa mare, curatata si tocata fin
3 catei de usturoi, curatati si tocati fin
500 de grame de spanac, curatat, spalat, oparit in apa, scurs si tocat
100 de grame de branza de vaci proaspata, mai grasa
40 de grame de nuci, rumenite si tocate mare
30 de grame de pesmet proaspat
½ lingurita de nucsoara proaspat macinata
1 ou, batut proaspat
Sare si piper proaspat macinat
Sos de iaurt
120 de grame de iaurt
100 de grame de castravete curatat de coaja si seminte si taiat cubulete
1 legatura de coriandru proaspat, tocat
felii de lamaie
Mod de preparare
Se face sosul amestecand iaurtul cu coriandrul si castravete, sare si piper.
Intr-o cratita mare se incalzesc trei linguri de ulei de masline, in care se caleste ceapa, pe foc mic, tip de 10 minute. Se adauga usturoiul, se mai lasa un minut si se ia cratita de pe foc. Spanacul se pune peste ceapa, se adauga branza, nucile, pesmetul si nucsoara, oul si condimentele.
Cu mainile ude se iau din compozitie bulgarasi care se turtesc in forma de chiftea. Acestea se prajesc in ulei incins pana devin aurii, se scot pe hartie absorbanta pentru a elimina excesul de ulei.
Se servesc fierbinti, alaturi de sosul de iaurt si feliile de lamaie.