fbpx

Prințesa Circului, spectacolul-bijuterie al Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian din București

de

Suntem privilegiați să putem vedea spectacole create de mari regizori ale căror puneri în scenă vin de fiecare dată cu un unghi artistic nebănuit, trăim timpuri glorioase în care teatrele și scenele muzicale ale României presară în repertoriul lor producții care contează cu adevărat.

Într-o colaborare inedită, regizoarea Beatrice Rancea aduce experiența sa extraordinară de regizoare de teatru, de regizoare de operă, de balerină și coregrafă, într-un spectacol strălucitor de operetă: “Prințesa Circului” de Emmerich Kálmán, un titlu pe care românii nu l-au mai putut vedea în ultimii 30 de ani.

Premierele reprezentațiilor din vară, toate jucate cu săli arhipline și aplauze nebune, vin acum cu o continuare fericită și cu programarea reprezentațiilor pentru toamna aceasta:  5 octombrie, 26 octombrie şi 14 noiembrie 2024, cu bilete puse  în vânzare pe Ticketstore.ro, Opereta.ro şi la casa de bilete a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian, din Bd. Octavian Goga nr 1.

Spectacolul impresionează prin dinamica sa extraordinară și prin suprapunerea magistrală de planuri – pe care o regăsim în toate creațiile semnate de Beatrice Rancea – prin elementele de duioșie și umor care se întrepătrund artistic și potențează emoția, prin costumele absolut spectaculoase, create de Doina Levintza, prin coregrafia de excepție semnată de Dragoș Roșu și Johanna Bodor și prin jocul hipnotizant al luminilor, de care este răspunzătoare tot Beatrice Rancea.

Inserția artistică a claunilor care glisează între scene, cu umor, cu tandrețe, cu mișcări neașteptate și gesturi pline de farmec  (și chiar există o legătură fascinantă între spectacolele lui Beatrice Rancea și profunzimea rolurilor de claun, pentru că ea însăși joacă într-un spectacol legendar regizat de Yvette Bosik, Kabaret, rolul unui claun), precum și prezența artiștilor Circului Globus cu elemente acrobatice absolut uluitoare fac din spectacolul de operetă “Prințesa Circului” o producție de neratat, care va umple cu lumină, farmec și emoție înaltă sufletul oricărui iubitor de muzică, de teatru, de frumos

 

https://www.youtube.com/watch?v=u_VGQpFCi0o

 

Sinopsis:

Prințesa Fedora și Mister X  fac să vibreze coarda sentimentală a publicului, cu ariile de o sensibilitate aparte și interpretările de înaltă ținută vocală și artistică. Linia dinamică și amuzantă a spectacolului  este trasată de aparițiile personajelor Tony Shlumberger și de a sa Miss Mable, care oferă veritabile numere de musical, cu coregrafii și scenografie demne de o mare producție. De un comic molipsitor este secvența din actul III, în care se întâlnesc cele mai spumoase personaje, iar doamna Shlumberger, deținătoarea hotelului Arhiducele Karl de la Vienna culege aplauze furtunoase în duetul cu loialul Pelikan.

De la deschidere până la închiderea cortinei, povestea curge fascinant de fluid, dar și uluitor de alert, iar spectacolul are de toate: elemente de show, conflict, emoție, suspans, răsturnări de situație și, bineînțeles, happy-end. Trei ore publicul pătrunde în lumea circului, descoperă drama artistului desconsiderat de societate, trăiește emoțiile simpaticului cuplului  de îndrăgostiți Tony – Mabel, dar și povestea plină de întorsături surprinzătoare al lui Fedja Palinski / Mister X. Iar la final zâmbește și aplaudă cu convingere  triumful iubirii dar și un spectacol de nota  10 care a pus punct stagiunii.

 

Detalii spectacol

 

Operetă de Emmerich Kálmán

Regia, adaptarea scenică și light design: Beatrice Rancea

Libret: Julius Brammer și Alfred Grünwald

Traducerea textului: Ozana Oancea

Traducerea textelor muzicale: Vasile Timuș și Petre Andreescu

Conducerea muzicală: Constantin Grigore/ Alexandru Ilie

Dirijor cor: Aurel Muraru

Costume: Doina Levintza

Decor: Vladimir Turturica

Coregrafia: Dragoș Roșu și Johanna Bodor

Asistent regie: Sorina Micșunescu

Asistent coregrafie: Mircea Crăciun

 

Durată spectacol: 3h

Pauză: DA

Recomandare vârstă: 10+

 

Distribuție:

 

Prințesa Fedora Palinska :   Mihaela Alexa / Tina Munteanu/ Patricia Seymour / Rodica Ștefan

Mister X :   Mihai Urzicana / George Vîrban / Dumitru Filip

Mabel Gibson :     Daniela Bucșan / Gabriela Daha/ Mediana Vlad

Toni Schlumberger :    Daniel Andrei Găină-Cojuharov /  Cătălin Petrescu

Prințul Sergius Vladimir :   Marius Mitrofan / Anton Zidaru

Carla Schlumberger : Mioara Curechian/ Gladiola Nițulescu – Lamatic / Camelia Rădulescu

Pelikan :   Cristian Caraman / Valentino Tiron

Directorul circului :   Victor Bucur/ Florin Ganea

Orchestra, Corul și Baletul Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”

 

 

Credit foto: Anca Coleaşa

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.