fbpx

Roxana Gabor-Iliescu și Ramona Popescu: Spiritualitatea este materializarea Divinităţii din noi

de

Într-un secol despre care am fost avertizați că va fi spiritual sau nu va fi deloc, fiecare dintre noi se îndreaptă, în ritmul evoluției sale, către lumina înțelegerii unor adevăruri despre care nu aveam curajul să vorbim până acum, iar astăzi, am vrea să o facem, însă nu știm cum. De aceea, o emisiune de spiritualitate aplicată este un dar care ne iese în cale și ne face să privim mai încrezători către măreția zilei de mâine, a vieții de poimâine, a tinereții eterne din noi. Am dat întâmplător peste emisiunea Roxanei Iliescu de la Canal 33 și nu doar farmecul ei irezistibil, natural și plin de emoție, ci și invitata ei uimitoare, Ramona Popescu, pe care o cunoșteam, parcă, din toate viețile de mai înainte, m-au făcut să nu-mi mai pot lua ochii și sufletul de la conversația lor.

Fotografii de Paul Buciuta

Roxana Iliescu: Fericirea este o stare în care alegi să trăiești, nu depinde de ce ai sau ce știi

Marea Dragoste / revistatango.ro: Cum s-a născut ideea noii tale emisiuni de la Canal 33 și de ce era nevoie de o asemenea emisiune?

Roxana Iliescu: Ideea s-a născut exact ca un copil, cu grijă și migală. Adică, după ce am fost la workshop-ul de Ascensionare al Ramonei, am întrebat-o de ce stă în umbră cu informațiile pe care le are. S-a gândit ceva vreme înainte să îmi răspundă și, după modulul doi, la câteva luni distanță, mi-a spus că ar fi de acord să facă o emisiune despre spiritualitate cu o singură condiție: să fac parte din proiect. Și ne-am apucat să scriem ce ne dorim, cum ne dorim, am întrebat ghizii noștri. După un an de la această discuție, Alexandru Răducanu m-a invitat să realizez la Canal 33 emisiunea ”Sănătate, trup și suflet”, unde am invitat-o și pe Ramona să vorbim despre terapia cu îngeri. La sfârșitul emisiunii, Alex ne-a întrebat dacă nu vrem să facem și o emisiune de spiritualitate… Ne-am uitat una la cealaltă, am înțeles că timpul proiectului nostru venise și… am trecut la treabă.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Care au fost pașii care te-au condus până aici, la acest nivel de pregătire spirituală – nu jurnalistică – , încât să poți realiza un asemenea proiect?

ROXANA GABOR ILIESCU: În primul rând decizia de a vedea viața ca pe o alegere și nu ca pe o fatalitate. Și de acolo, împreună cu iubitul meu, ani buni de cursuri și practică de dezvoltare personală. De la Metoda Journey (apropos, Brandon Bays revine în România în septembrie!) la Donna Divina, apoi la propria noastră metodă de vindecare a familiei în întregimea ei (de la formarea unui cuplu la reformarea lui după apariția primului copil) prin workshop-urile ”Întâlnește Femeia din Tine”, ”Ready, Steady, Marry!”, ”Ready, Steady, Baby!” și ”Eu cu Tine, din nou Unul”. Ca să putem continua propria călătorie, participăm și noi la cursurile colegilor noștri și, cumva, ne-am asumat rolul de comunicatori a ceea ce găsim de valoare în jurul nostru. Cursul Ramonei, de exemplu, este preferatul lui Paul, pentru că are o structură foarte logică.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Este, și din punct de vedere jurnalistic, un proiect câștigător?

ROXANA GABOR ILIESCU: Are toate datele să fie, da. Este primul proiect de spiritualitate aplicată pe care îl știu care să fie structurat în cele mai mici detalii și pornit de la o colaborare dintre noi și ghizii spirituali.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Ai încredere că publicul va veni către tine?

ROXANA GABOR ILIESCU: Am totală încredere și… iată dovada că publicul vine către informația care îl interesează. Și, împreună cu Ramona, am decis să spunem tot ce știm sau primim chiar dacă la prima vedere pare venit de pe altă lume. Până la urmă, chiar e. Doar că, în perioada aceasta, nu mai e diferență între lumi și fiecare dintre noi simte asta într-un fel sau altul.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Ce probleme ai rezolvat în viața ta dezvoltându-ți latura spirituală și ce consideri că ai în continuare de rezolvat?

ROXANA GABOR ILIESCU: Cea mai importantă realizare a fost asumarea propriilor acțiuni și rezultatul lor. Și astfel, cu capacitățile extrasenzoriale ”puse la treabă”, muncim la construcția propriei vieți și manifestarea a tot ce ne-am propus când am venit aici. E o călătorie lungă și fascinantă, cu suișuri și coborâșuri, cu experimentarea tuturor emoțiilor posibile și imposibile, dar siguranța direcției nu te lasă să rămâi mult timp căzut atunci când te împiedici. Iar familia numeroasă, familia mea de oglinzi, cum îmi place să o numesc, mă ține mereu în priză. Lucrăm intens pe comunicarea și armonizarea dintre noi. În paralel se derulează proiectul Manifestarea Abundenței. Cât de repede vom avea rezultate notabile, le vom împărtăși prin noi workshop-uri.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Ce le înveți pe cele trei fete ale tale despre lucrurile care contează cu adevărat – în viața asta și-n cele viitoare?

ROXANA GABOR ILIESCU: Eu le predau. Ele, în teorie, învață. În practică, mai mult contestă, dar e firesc așa. Face parte din procesul învățării. Când nu sunt în preajma mea însă, aplică tot ce văd la mine. Respectiv să își asculte intuiția și să își asume consecințele alegerilor lor.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Cât de fericită ești acum, știind toate aceste lucruri și cum le vei da mai departe către publicul tău?

ROXANA GABOR ILIESCU: Sunt extrem de bucuroasă de fiecare zi în care mai descopăr ceva aparent nou dar în realitate doar de mult uitat. Fericirea este o stare în care alegi să trăiești, nu depinde de ce ai sau ce știi. Evident, am și momente în care plâng sau urlu, dar știu că toate astea sunt doar experiențe pe care eu aleg să le trăiesc. Dar nu sunt experiențele mele. Nici tristețea mea, nici bucuria mea. Eu sunt cea care experimentează… ”mai presus de măriri, de căderi, de cuvânt….” Cum dau mai departe asta? Prin cel mai simplu mod cu putință: continui să fiu, în fiecare clipă, manifestarea Design-ului Perfect. Mai mult ca ieri, mai puțin ca mâine. Cine rezonează cu mine va găsi în exemplul meu forța de a-și găsi propriul drum. Propriul Design Perfect în perpetuă schimbare.

 

Ramona Popescu: Procesul de învățare spirituală presupune să îți amintești ceea ce știi deja din alte planuri

Marea Dragoste / revistatango.ro: Pentru ce profesie te-ai pregătit în viaţă şi ce eşti acum, cum se numeşte, nu profesia, ci misiunea ta, în „nomenclatorul de misiuni pe pământ”?

RAMONA POPESCU: În viaţă m-am pregătit pentru a educa pe cei mici, terminând un liceu pedagogic. Apoi am schimbat linia şi m-am pregătit pe parte de marketing, strategie, finalizându-mi educaţia cu un MBA care să îmi ofere posibilitatea să lucrez oriunde mi-aş dori şi să fac faţă performanţelor pe care mi le doream eu – în primul rând. În prezent, sunt un „cercetaş spiritual”, un explorator. Un cercetaş merge singurel, caută, găseşte şi apoi se întoarce şi transmite mai departe ce a aflat.  Am înţeles însă că pregătirea superioară m-a ajutat pe parte de cercetare, viziune, unitate, iar partea de liceu pedagogic m-a ajutat în a facilita, a transmite informaţia într-un mod accesibil. Nimic nu este întâmplător.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Care au fost primii paşi spre zona aceasta de dezvoltare spirituală pe care i-ai făcut şi cum ai înţeles, cum ţi s-a comunicat că eşti mai mult decât un simplu învăţăcel? Când ai avut revelaţia că eşti un purtător de lumină?

RAMONA POPESCU: Primii paşi i-am făcut într-un mod firesc, căutând să aflu mai multe despre îngeri. Era o curiozitate inexplicabilă, pe care însă am urmat-o. Când a avut loc acel accept interior, m-am deschis către lumile subtile şi am început să primesc informaţii, ascultându-mi interiorul. Observam rezultatele şi, coroborat cu încrederea pe care o aveam în mine, am aprofundat colaborarea cu călăuzele mele superioare (angelice, în prima etapă) care mă conduceau pas cu pas către ce aveam eu nevoie să aflu – către ce oferea răspuns curiozităţilor mele.

Ulterior, alături de îngerii care mă încurajau, şi-au făcut simţită prezenţa şi alte clase de călăuze: maeştri înălţaţi şi reprezentanţi ai unor civilizaţii pe care noi le cunoaştem ca mituri: Lemuria şi Atlantida. Ei mi-au oferit o mai bună înţelegere a conceptelor abstracte pe care le studiam. Am avut şi am cei mai minunaţi învăţători şi le sunt recunoscătoare pentru tot. Atunci am înţeles, din mesajele primite şi din ce studiam şi practicam, că sunt o esenţă divină, şi că toţi oamenii sunt la fel: esenţe divine. Când accesezi înţelepciunea superioară descoperi potenţialul nelimitat pe care îl deţii. Ce a urmat a fost simplu: am urmat nişte cursuri cu maeştri fizici, care să îmi ofere un cadru fizic de transmitere a unor informaţii- chiar şi acest proces a fost cumva orchestrat superior (m-am înscris la cursuri cărora nu le cunoşteam tematica şi nici nu am realizat că erau referitoare la a facilita). Şi apoi au urmat sincronicitățile care m-au condus către facilitare.

Marea Dragoste / revistatango.ro: De ce oamenii, noi, trăim atât de mult comportându-ne ca şi cum nu am fi altceva decât sânge, oase, haine şi bani – deşi, undeva, în adânc de suflet sau de gând, ştim cu toţii că ar mai fi şi altceva în afară de cele materiale? Ce ne ţine ancoraţi în graba şi materialitatea traiului de fiecare zi?

RAMONA POPESCU: Noi suntem nişte suflete minunate aflate pe o cale de evoluţie, care necesită şi existenţe fizice. Şi ne asumăm acest lucru atunci când venim. Ne asumăm provocarea de a ne descoperi latura divină trăind într-o realitate predominant materială. Procesul de învăţare se desfăşoară într-un mod unic, pentru fiecare dintre noi. Deci este normal ca existenţa noastră aici să însemne concentrare pe viaţa de zi cu zi. Partea fascinantă vine atunci când îţi conştientizezi potenţialul nelimitat şi începi să materializezi conştient ceea ce îţi doreşti.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Recunoşti în oamenii pe care îi întâlneşti şi alţi purtători de lumină? Ce faci atunci?

RAMONA POPESCU: Toţi oamenii sunt Esenţe Divine, deci purtători de lumină, aflaţi într-o anumită etapă a evoluţiei personale. Mă bucur de ei şi îi respect pentru ceea ce sunt (esenţe divine), nu pentru cum oglindesc evoluţia lor într-un anumit moment.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Cum îţi duci misiunea la capăt, cum îi înveţi pe cei din jur, cum îi chemi către tine sau cum îi aştepţi să vină oamenii spre lumina învăţăturilor tale?

RAMONA POPESCU: Am încredere într-o înţelepciune divină, într-o ordine divină. Am încredere în „echipa subtilă” cu care lucrez şi în colaborarea sa cu alte „echipe subtile” ale altor oameni, pentru că toţi avem astfel de miracole divine în vieţile noastre, indiferent cât de „spirituali” ne simţim. Treaba mea în cadrul echipei este să fac cunoscute experienţele mele şi subiectele pe care le pot facilita. Treaba echipei/echipelor, este să aducă spre mine oamenii care au nevoie de acele repere în anumite momente ale vieţii lor. Nu sunt învăţăturile mele, ci ale tuturor. Da, câteodată unii „cercetaşi” pot ajuta, în sensul că duc acele informaţii mai aproape, într-un mod mai accesibil, pentru ca oamenii să îşi amintească de ele. Procesul de învăţare spirituală presupune de fapt să îţi aminteşti ceea ce ştii deja din alte planuri – înseamnă să aduci la conştientizare o cunoaştere interioară.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Cum am putea, noi, cei neiniţiaţi, să preţuim, să folosim, să ne bucurăm mai mult de legătura cu îngerii şi sprijinul lor?

RAMONA POPESCU: Când accepţi şi doar ideea existenţei unor conştiinţe subtile şi a unor realităţi subtile, începi să le percepi. De acolo mai departe ţine de călătoria fiecăruia: de încredere, receptivitate, curiozitate şi, de ce nu, de dedicare la un nivel.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Toţi oamenii sunt înconjuraţi de îngeri?

RAMONA POPESCU: Da, toate sufletele au alături îngeri care le sunt alături necondiţionat, datorită esenţei lor divine, şi care sunt pregătiţi să fie şi mai activi printr-o colaborare conştientizată.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Există un trecut al reîncarnărilor noastre şi un viitor către care ne îndreptăm? Ne putem pregăti în vreun fel în viaţa asta pentru cele care vor urma? Cum?

RAMONA POPESCU: Suntem nişte conştiinţe complexe, multidimensionale, adică avem existenţe concomitente în multe planuri. Însă când în evoluţia ta este necesară existenţa în realităţi fizice, atunci complexitatea ta este cea care determină multiple întrupări, pentru că ele sunt aliniate unor anumite limitări ale planului fizic. Cel mai simplu lucru pe care îl putem face pentru a ne pregăti pentru viitor este să ne urmăm curiozităţile spirituale şi să fim deschişi să le urmăm, să vedem unde ne conduc. Să acceptăm limitele mentalului şi infinitul Divinului din noi. De acolo, începem o adevărată călătorie care este unică pentru fiecare, dar care are o singură finalitate: pregătirea pentru mai mult, pentru mai sus, pentru mai bine, dincolo de timp şi spaţiu.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Putem lua legătura cu cei plecaţi? Cum?

RAMONA POPESCU: „Lumile de dincolo” sunt mai complexe decât realitatea noastră fizică, pentru că au mai multe niveluri şi acolo ne petrecem noi timpul între întrupări. De fapt, cel mai mult timp îl petrecem în lumile de dincolo, nu aici, în întrupări. Întrupările sunt „şcoli cu internat” în care învăţăm să recunoaştem şi să aplicăm ceea ce ştim deja din alte lumi subtile. Aşa cum reuşim să ne conectăm şi cu alte conştiinţe din lumile subtile (chiar dacă nu sunt de dincolo), de exemplu îngeri, maeştri, spirite ale naturii, aspecte ale noastre superioare etc, aşa ne putem conecta şi cu sufletele care au revenit acasă, în vacanţa dintre anii şcolari. Ne vom reîntâlni cu cei dragi când ne întoarcem şi noi acasă, la momentul nostru divin.

Ne putem conecta cu orice conştiinţă care nu (mai) este în plan fizic, prin intenţie, spunându-i în gând ceea ce simţim, scriindu-i o scrisoare, pentru că energiile noastre pleacă spre celelalte realităţi, indiferent cum le trimitem, ele depăşind timpul şi spaţiul. Provocarea pentru noi este că nu ştim cum să primim răspunsurile, însă este normal să fie aşa, pentru că noi în realitatea fizică avem mai multe limitări decât cei din alte realităţi. Însă vom depăşi şi acest moment, când vom conştientiza potenţialul nostru divin care transcende timpul şi spaţiul caracteristice unei realităţi fizice. Cum conştientizezi acest potenţial? În prima etapă doar acceptându-i posibila existenţă.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Ce înseamnă Design Perfect? Ce înseamnă pentru tine această emisiune?

RAMONA POPESCU: Noi suntem nişte esenţe divine, nişte conştiinţe divine pure, aflate într-un proces de „continuă devenire”. Pe parcursul „călătoriei” noastre descoperim divinitatea din noi şi ajungem, prin evoluţie, să o demonstrăm în tot ceea ce facem. Suntem un Design Perfect, „divin”, perfecţiunea constând în continua devenire, în continua transformare din ceea ce credeam că suntem în ceea ce suntem, în mod conştient, indiferent de realitatea în care existăm. Nimic nu este static şi final. Pentru mine această emisiune, acest proiect, reprezintă o materializare a dorinţei de a atrage atenţia asupra acestui lucru. Şi primul pas în acest proces este să schimbăm mentalitatea conform căreia spiritualitatea este separată de viaţa de zi cu zi (atât cât putem şi ştim noi). Spiritualitatea este parte integrantă a vieţii de zi cu zi, este cea care ne creează viaţa de zi cu zi, însă noi o aplicăm în mod inconştient. Dacă vom descoperi firescul din spiritualitate, şi spiritualitatea din noi, vom reuşi să lucrăm cu ea conştient şi viaţa ni se poate schimb aşa cum ne dorim. Spiritualitatea este materializarea Divinităţii din noi, în noi.

Marea Dragoste / revistatango.ro: De ce cu Roxana? De ce la Canal 33?

RAMONA POPESCU: Voi încheia cu ce am început: pentru că nimic nu este întâmplător. Şi eu, şi Roxana, şi Alexandru Răducanu (prin Canal 33) „ne-am făcut nişte teme” şi „ne-am potrivit în acest moment”, „fiecare de pe Calea lui” să facem acest proiect împreună, fiecare venind cu ce ştie mai bine. Spuneam că toţi avem echipe şi că ele lucrează împreună. Şi dacă această combinaţie este una potrivită divin, atunci să o lăsăm să fie şi să ne bucurăm cu toţii de ea. Aş dori, în final, să mulţumesc călăuzelor mele care m-au ajutat să ofer aceste răspunsuri, presărându-le cu o înţelepciune care nu îmi este caracteristică, încă.

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Interviuri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.