fbpx

Satul de vacanta Ic Ponor Padis – cel mai frumos refugiu de vacanta

de

Exista un loc in Muntii Apuseni unde poti uita de toate grijile, intorcandu-te la natura, la puritate si curatenie- fara sa renunti la niciunul dintre atuurile dulci ale civilizatiei.

Tabara Ic Ponor din Muntii Apuseni este locul perfect pentru o vacanta in care sa poti explora imprejurimile, sa faci drumetii, sa pescuiesti pastravi, sa faci plimbari lungi, sa calaresti sau sa vizitezi obiectivele turistice splendide ale zonei.
Ajunsi aici veti putea opta pentru cazarea in motel, vila sau casute camping. Motelul Cristian are camere cu baie proprie si balcon. Vila Ioana are camere cu baie comuna, bucatarie, living, iar casutele sunt mansardate cu 3-4 paturi fiecare camera (parter sau etaj, cu intrare separata), chiuveta si eventual teracota. Pentru casute exista 6 bai comune cu dusuri in imediata apropiere. De asemenea exista posibilitatea instalarii corturilor proprii. Satul de vacanta dispune de o capacitate de cazare de 100 locuri, incalzire centrala, bai, grup sanitar cu dusuri, bucatarie proprie, sala de mese pentru 100 persoane, etc.
Satul de vacanta Ic Ponor-Padis este tot ce va trebuie pentru un week-end sau o vacanta de vis. Amplasat intr-o zona carstica renumita (Padis- Cetatile Ponorului), la Ic Ponor va veti bucura de aer curat, de liniste, de intimitate, dar si de bucatele traditionale romanesti, suta la suta naturale.
Preturile de cazare sunt foarte avantajoase, iar pentru grupuri mari se acorda reduceri substantiale daca sejurul cuprinde minim 7 nopti de cazare. Familiile cu copii beneficiaza de gratuitate pentru acestia daca au virsta pana la 6 ani si dorm in pat cu parintii.

Obiective turistice:

Cetatile Ponorului (rezervatie naturala) 20 km;
Cheile Galbenei 23 km;
Izbucul Galbenei 20 km;
Poiana Florilor 22 km;
Cheile Somesului Cald 9 km;
Pestera Focul Viu 21 km;
Pestera Zmeilor (Onceasa) 7 km;
Pestera Alunu 3 km;
Pestera Ursilor (amenajata) 28 km;
Pestera Ghetarul Scarisoara (unic in Europa) 25 km;
Pestera Humpleului 7 km;
Cetatile Radesei 11 km;
Cascada Valul Miresei (Rachitele) 20 km;
Biserica Ortodoxa din satul Giurcuta de Sus sec XVIII (patrimoniu national) 12 km;
Lacul de acumulare Belis Fantanele (coada lacului) 6 km.

Se pot practica urmatoarele activitati:

activitati in parcul de aventura
drumetii prin imprejurimi;
vizitarea pesterilor din zona (unele sunt de o dificultate foarte mica si pot fi vizitate fara echipament special, chiar si de catre copii);
culegerea fructelor de padure (afine, zmeura, fragi) sau a ciupercilor;
pescuit (Somesul Cald este la cativa metri);
vinatoare (daca sunteti amatori puteti participa alaturi de alti vanatori la o partida de vanatoare);
echitatie (cursuri de calarie);
inot (vara se poate inota in apa limpede a Somesului Cald);
tiroliana (coborarea pe franghie de la distante mari, intre doi versanti de munte, cu echipament de protectie si asistati de profesionisti)
fotbal, volei, handbal etc.;
dans langa focul de tabara;

Satul de vacanta Ic Ponor-Padis este deschis tot timpul anului. Aici se pot organiza: tabere de aventura, tabere crestine, aniversari, conferinte, banchete, revelioane etc. Sentimentul “de acasa” este cel mai elocvent pentru a caracteriza Satul de vacanta Ic Ponor-Padis. Aici va va incanta in egala masura semetia muntilor, sursurul apei si fosnetul padurii…

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *