fbpx

Simona și Gabriel Ianoși – Tenacitate și iubire, zi de zi

de
dr. Simona si Gabriel Ianosi

Dacă e să luăm marile lor realizări în ordinea importanței, Simona și Gabriel Ianoși, cunoscuții medici din Craiova care au fondat Centrul Medical Dr. Ianoși, sunt părinții a două fetițe gemene, Mara și Cezara. Și abia apoi putem spune că Simona Ianoși este conferențiar universitar, medic primar dermatolog, doctor în medicină, iar soțul ei, Gabriel Ianoși, șef de lucrări, medic primar chirurg, doctor în medicină, amândoi cadre didactice ale Universității de Medicină și Farmacie din Craiova. Împreună, au dăruit Craiovei un centru al sănătății și al frumuseții așa cum și-ar dori locuitorii oricărui oraș al prezentului modern pe care îl trăim, un centru care s-a extins constant și care și-a dezvoltat deja și o secție de chirurgie cu dotări de ultimă generație.

Cei doi soți au început cu două lasere pentru dermatologie estetică. Au continuat apoi, pas cu pas, dezvoltarea nișei esteticii medicale, au scris proiecte prin care au accesat fonduri și au construit în câțiva ani spitalul la care visau de mult. Iar acum Centrul Medical Dr. Ianoși are cel mai nou și mai modern bloc operator din zonă și 30 de paturi care acoperă patru specialități: chirurgie, dermatologie, medicină internă și gastroenterologie.
„E nevoie de multă tenacitate și de muncă multă, zi de zi. Momentul-cheie a fost când am găsit această nișă medicală a dermatologiei estetice și am achiziționat primele două lasere. Am pus la bătaie banii noștri și ai familiei, am luat un împrumut, dar am avut norocul unui succes imediat, cu profit din a doua lună de lucru. Țin minte că a sunat o pacientă care nu credea că avem aparatura și ne-a întrebat dacă poate veni a doua zi la tratament. Nu a crezut când i-am spus că da. În acea perioadă exista un centru care aducea periodic un laser de la București și se întâmpla uneori ca pacientul să nu mai ajungă sau ca laserul să nu mai ajungă. De aici, reticența și surprinderea când a aflat că laserul nostru nu pleacă nicăieri”, povestește Gabriel Ianoși.

S-ar putea spune că își pot trage în sfârșit sufletul. Clinica se bucură de prestigiu și aproape jumătate din pacienții Centrului Medical Dr. Ianoși sunt veniți din afara județului, unii chiar din străinătate. Neobosiți, cei doi medici nu par să aibă, însă, gânduri de liniște nici acum. Se gândesc la extinderea serviciilor medicale în funcție de ce nevoi resimt din partea pacienților. Planul inițial de a acoperi cele două specialități pentru care s-au format, dermatologia și chirurgia, a fost deja depășit, iar gama de investigații se extinde în continuare. „Acoperim toate investigațiile necesare pentru afecțiuni precum varice, tumori cutanate, acnee. În curând, vom extinde acest sistem de cerc închis, de tratament complet, și la tumorile mamare. Vrem ca pacientul să știe că tratamente și intervenții care se pot face la New York se vor putea realiza și aici, chiar la el acasă”, ne spune Simona Ianoși, doctorița în care toți pacienții au încredere necondiționată. Însă acum își vor găsi timp și pentru o vacanță în patru, doar ei și fetițele, căci, așa cum spuneam, prioritățile inimii trec înaintea celor ale profesiei, chiar și atunci când profesia e o vocație împlinită cu succes absolut.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.