fbpx

Suflet românesc în albastru de Voroneț

de

Iarna toată va fi albastră, în culorile splendide așezate de Liza Panait în creațiile sale de inspirație tradițională din colecția Albastru de Voroneț, așa cum și spiritul românesc și mândria de a fi român s-au așezat în lumina aceleiași culori unice care a marcat sărbătoarea națională de 1 Decembrie 2017. În cadrul încărcat de istorie și măreție al Palatelor Brâncovenești, cu un an înainte de sărbătorirea Centenarului Marii Uniri și ca un preambul la seria de evenimente ce se vor desfăşura pe tot parcursul anului viitor, Primăria Capitalei, Centrul Cultural “Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului” şi Asociaţia Creative au organizat pe 1 Decembrie 2017 evenimentul Albastru de Voroneț pentru a marca Ziua Naţională a României, așezând-o sub semnul unităţii, al frumosului şi al artei.

Amfitrioana evenimentului a fost actrița Manuela Hărăbor, care nu doar a găsit cele mai frumoase cuvinte de prezentare a invitaților, ci a și recitat poezii emoționante, precum Rugăciune pentru 1 Decembrie de Adrian Păunescu sau poezia găsită în ranița unui soldat necunoscut, Nu plânge, maică Românie!, într-un moment de mare emoție și trăire. Versuri și texte de mare profunzime a rostit, cu talentul său inconfundabil, și marea actriță Rodica Mandache.

Sub arcușul fermecat al violoncelului devenit bucată de suflet a marelui muzician român Adrian Naidin, Balada lui Ciprian Porumbescu a primit, sub bolta palatului Mogoșoaia și a marii noastre sărbători naționale, o nouă viață, o altă eternitate. De altfel, muzica live interpretată de Adrian Naidin și de membrii grupului său a însoțit cu măiestrie întregul eveniment, inclusiv prezentarea de modă a celor 60 de ținute de inspirație autentic-românească ale colecției Albastru de Voroneț semnate de Liza Panait, care au defilat pe podium în aplauzele publicului.

Alte voci și momente muzicale de excepție s-au datorat Ronei Hartner, Ozanei Barabancea, lui Marcel Pavel și Grupului Acapella, condus de dirijorul George Miron. Seara s-a încheiat cu un moment de mare trăire, la care au participat, cântând, aplaudând, lăcrimând, toți spectatorii prezenți la evenimentul Albastru de Voroneț. Cântă cucu’n Bucovina – piesa de final, interpretată de Adrian Naidin și colegii din band – a fost fundalul readunării pe scenă a tuturor artiștilor care au făcut posibilă o asemenea întâlnire de mare sărbătoare, bucurie și trăire.

Cu ospitalitatea specifică poporului nostru, după evenimentul artistic publicul a fost invitat la o selecţie de gustări tradiționale.

Evenimentul în cinstea Zilei Naţionale a României a fost organizat de Primăria Capitalei, Centrul Cultural ”Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului” – www.palatebrancovenesti.ro şi Asociaţia Creative.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.