fbpx

Valea Mută, din 23 octombrie la HBO și HBO GO

de

Noua producție HBO Europe realizată în România, VALEA MUTĂ, va avea premiera pe 23 octombrie, de la ora 20:00 la HBO și HBO GO.

 VALEA MUTĂ explorează relația dintre doi adolescenți care oscilează între prietenie și atracție, în timp ce sunt prinși într-o serie de evenimente care îi pun în pericol: devin martorii unor crime comise într-o pădure de lângă Brașov.

Filmul se bazează pe o abordare realistă și lipsită de prejudecăți a relației dintre doi adolescenți expuși unor întâmplări care le vor pune la încercare sentimentele și identitatea. Elementele de thriller se întrepătrund cu cele de dramă, pe măsură ce investigația cazului (condusă de Elena Zamfir, procuroare ambițioasă și, în același timp, mamă adoptivă a lui Filip) avansează, iar relațiile dintre personaje ating puncte sensibile, care se transformă în conflicte greu de gestionat.

Valea Mută își ghidează publicul printre subiecte controversate: prejudecăți, „subteranele” familiilor contemporane, prăpastia care se creează între generații, raporturile disfuncționale dintre instituțiile statului, discrepanțele dintre păturile sociale, rețeaua de crimă organizată, care perpetuează suferința, nedreptatea și sărăcia într-o lume plină de contraste.

În rolurile principale ale noii producții HBO Europe sunt actorii Theodor Șoptelea și Vlad Bălan, care debutează în film, Rodica Lazăr („Orizont”, „Carmen”), Emilian Oprea („De ce eu?”, „Autoportretul unei fete cuminţi”). Din distribuția miniseriei fac parte: Corneliu Ulici, Alexandra Fasolă, Ovidiu Niculescu, Mihai Călin, Alina Berzunțeanu, Mihaela Trofimov, Remus Mărgineanu, Ioan Tiberiu Dobrică.

Regia este semnată de Marian Crișan (Orizont, Rocker, Morgen) iar imaginea, de Tudor Mircea (Comoara, Când se lasă seara pestre București sau metabolism, Rocker). Valea Mută este o adaptare a unui format norvegian, Øyevitne/Eye Witness, cu un scenariu semnat de Christian Barna. Filmările au durat 48 de zile și s-au desfășurat, în cea mai mare parte, în județul Brașov. Echipa HBO implicată în realizarea și producția seriei este reprezentată de Johnathan Young și Steve Matthews, producători executivi HBO Europe, Andra Radu, producător creativ HBO România, și Alina David, producător HBO România.

Casa de producție a seriei Valea Mută este Castel Film, reprezentată de Bogdan Moncea.

Primul dintre cele patru episoade ale seriei va fi difuzat la HBO pe 23 octombrie, de la ora 20:00 și va fi disponibil fără abonament și pe HBO GO.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Tag-uri:
· · ·
Categorii:
Film

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.