Pui cu curry

de

Aceasta mancare in stil indian este mai degraba aromata, decat foarte condimentata si are un continut scazut de grasimi. Se recomanda marinarea carnii, pentru a-i da mai mult gust.

Ingrediente:

4 piepti de pui mari, dezosati, taiati in bucati

3 linguri de ulei vegetal

1 lingura de seminte de mustar

1 ceapa mare, taiata in felii

3 catei de usturoi, taiati in felii subtiri

1 conserva de 400 ml de lapte de cocos

Sare

 

Pentru marinat

1 lingura de paprika

½ lingura de turmeric

½ lingura de coriandru

1 lingura de chimion

1 lingura de piper cayenne

1 lingura de suc de lamaie

½ lingura de sare

75 de mililitri de apa

 

Mod de preparare

 

Amestecati toate ingredientele pentru marinare, obtinand o pasta fluida. Adaugati bucatile de pui si acoperiti-le cu aceasta pasta. Cel mai bine este sa le lasati la marinat de la 30 de minute pana la o ora, dar daca va grabiti vor fi de ajuns si cateva minute.

 

Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca si adaugati semintele de mustar. Cand incep sa sara, adaugati ceapa si usturoiul. Lasati-le pana devin aurii si adaugati apoi puiul cu tot cu pasta de marinare. Lasati carnea sa se patrunda la foc mic, timp de circa 8 minute, inainte de a turna si laptele de cocos. Mariti progresiv flacara, pana aduceti amestecul la fierbere. Mai lasati-l timp de 10 – 12 minute pe foc, pana ce sosul devine mai consistent si adaugati sare.

 

 

MEDIAFAX

 

 

 

Categorii:
Retete si diete

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *