Actrita Hilda Peter a declarat, joi, la lansarea cartii “Cariera – substantiv feminin”, ca nu a regretat niciodata un rol si ca, initial, credea ca trebuie sa isi axeze cariera pe teatru intrucat considera ca are “o fata foarte caracteristica” si ca nu are sanse in film.
La conferinta de lansare a campaniei de promovare a povestilor de succes ale femeilor in cadrul proiectului european “Sanse egale pentru cariere de succes”, organizata, joi, la Timisoara, de Agentia MEDIAFAX si SIVECO, unul dintre personajele cartii, actrita Hilda Peter, a vorbit despre premiile sale, dar si despre faptul ca a ales sa fie free-lancer.
“Nu am regretat niciodata un rol, desi am avut foarte multe greutati. Am fost angajata cinci ani la Sfantu Gheorghe, apoi cinci ani la Cluj. Acum este foarte bine, premiile au venit prin film. Eu am vrut mai mult la Londra, vreau sa incerc pe plan international. Este interesant, e o incercare, totusi. Intr-adevar, este greu pentru ca nu mai e contract, iar cand ai contract ai si trei-patru roluri pe an, dar am simtit ca trebuie sa iau o pauza. Am fost norocoasa cu premiile si am considerat ca e important sa ma duc la festivaluri”, a declarat actrita.
Hilda Peter a spus ca la inceput a crezut ca nu este facuta pentru film.
“Credeam ca am o fata foarte caracteristica si nu am sansa in film si ca ar trebui sa ma concentrez pe teatru. Apoi mi-am dat seama ca fata mea functioneaza pe ecran si ca ma intereseaza mai mult filmul. Am constatat apoi ca ma intereseaza mai mult filmul decat teatrul”, a spus Hilda Peter.
Intrebata ce inseamna succesul pentru ea, actrita a raspuns: “Succes inseamna ceea ce fac, ma incurajeaza sa ma duc mai departe”.
Agentia MEDIAFAX si SIVECO au lansat cartea “Cariera – substantiv feminin” si un spot video de prezentare a povestilor femeilor de succes, cu aceasta ocazie incepand si campania de promovare care se va desfasura in toate regiunile de dezvoltare.
Cartea “Cariera – substantiv feminin” prezinta povestile de succes a 32 de femei care au reusit sa imbine cariera cu viata profesionala.
Cartea, lansata in cadrul proiectului “Sanse egale pentru cariere de succes”, cofinantat din Fondul Social European, a fost tiparita intr-un tiraj de 4.000 de exemplare, din care 3.500 distribuite direct si 500 vor fi date in cadrul conferintelor regionale.
In cadrul proiectului a fost lansat si un spot TV cu trei femei dintre cele 32 intervievate, mesajul transmis urmand sa ajunga la un public tinta de 300.000 de femei din mediul rural si urban.
Proiectul “Sanse egale pentru cariere de cucces” este derulat de SIVECO Romania S.A., Agentia de presa Mediafax si Academia de Studii Economice Bucuresti si finantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.