Aceasta mancare in stil indian este mai degraba aromata, decat foarte condimentata si are un continut scazut de grasimi. Se recomanda marinarea carnii, pentru a-i da mai mult gust.
Ingrediente:
4 piepti de pui mari, dezosati, taiati in bucati
3 linguri de ulei vegetal
1 lingura de seminte de mustar
1 ceapa mare, taiata in felii
3 catei de usturoi, taiati in felii subtiri
1 conserva de 400 ml de lapte de cocos
Sare
Pentru marinat
1 lingura de paprika
½ lingura de turmeric
½ lingura de coriandru
1 lingura de chimion
1 lingura de piper cayenne
1 lingura de suc de lamaie
½ lingura de sare
75 de mililitri de apa
Mod de preparare
Amestecati toate ingredientele pentru marinare, obtinand o pasta fluida. Adaugati bucatile de pui si acoperiti-le cu aceasta pasta. Cel mai bine este sa le lasati la marinat de la 30 de minute pana la o ora, dar daca va grabiti vor fi de ajuns si cateva minute.
Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca si adaugati semintele de mustar. Cand incep sa sara, adaugati ceapa si usturoiul. Lasati-le pana devin aurii si adaugati apoi puiul cu tot cu pasta de marinare. Lasati carnea sa se patrunda la foc mic, timp de circa 8 minute, inainte de a turna si laptele de cocos. Mariti progresiv flacara, pana aduceti amestecul la fierbere. Mai lasati-l timp de 10 – 12 minute pe foc, pana ce sosul devine mai consistent si adaugati sare.