Omleta cu naut si vinete

de

Omleta cu naut si vinete este un preparat foarte usor de gatit, potrivit pentru zilele mai calde si se poate servi alaturi de o salata. In plus, nautul este bogat in fier, fiind recomandat persoanelor care sufera de anemie.

Numar de portii: 4

 

Ingrediente

 

8 oua

500 mililitri lapte

1 vanata

150 grame naut fiert (din conserva)

4 linguri ulei de masline

200 mililitri ulei de floarea soarelui

1 crenguta de menta

1 crenguta de busuioc

1 crenguta de salvie

1 crenguta de rozmarin

Sare

Piper

 

Mod de preparare:

 

1. Ierburile se spala si se toaca separat.

 

2. Ouale se sparg intr-un bol si se bat impreuna cu laptele, sare si piper dupa gust. Compozitia se imparte in trei, o treime se combina cu salvie, o treime, cu rozmarin si o treime, cu busuioc.

 

3. Nautul se scurge de apa, se clateste, se mixeaza si se caleste intr-o tigaie cu o lingura de ulei de masline, menta tocata si sare dupa gust.

 

4. Vanata se spala, se usuca, se taie in lamele fine si se prajeste in ulei de floarea soarelui. Se scoate pe un servetel de hartie pentru a elimina excesul de ulei si se sareaza.

 

5. Se prepara cele trei omlete intr-o tigaie mai mare, astfel incat sa fie subtiri.

 

6. Pe un platou de servit se pune prima omleta, se acopera cu vinete, peste care se pune a doua omleta, care se acopera la randul ei cu pasta de naut si se incheie cu a treia omleta.

 

7. Se serveste rece, eventual alaturi de o salata.

 

 

MEDIAFAX

 

 

Categorii:
Retete si diete

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *