Salata de creveti si mere

de

Salata de creveti si mere, recomandata de expertii de la Mayo Clinic, poate fi servita ca atare sau ca umplutura pentru rosii proaspete. Serviti alaturi de paine integrala sau biscuiti integrali.

Reteta saptamanii: Salata de creveti si mere
BUCURESTI  – Salata de creveti si mere, recomandata de expertii de la Mayo Clinic, poate fi servita ca atare sau ca umplutura pentru rosii proaspete. Serviti alaturi de paine integrala sau biscuiti integrali.
Numar de portii: 4
Ingrediente:
1 lingura de apa
48 de creveti mici
2 linguri de ceapa rosie tocata marunt
3 mere curatate de samburi si taiate cuburi
1/4 ceasca de suc de lamaie
1/2 ceasca de tulpini de telina taiate cuburi
1 lingura de patrunjel proaspat
1 lingurita de marar uscat
4 lingurite de hrean ras
1/2 ceasca de maioneza dietetica
piper negru proaspat macinat
4 rosii, fara miez
Mod de preparare:
Intr-o tigaie non-aderenta se infierbanta apa, se adauga crevetii si ceapa si se soteaza 5 – 7 minute. Se transfera totul intr-un bol, se acopera si se raceste bine.
Intr-un bol mai mic se amesteca merele si sucul de lamaie, pentru a impiedica oxidarea fructelor.
Intr-un castron de salata se pun telina, patrunjelul, mararul, hreanul si maioneza. Se adauga piperul, crevetii, merele. Salata se tine la frigider minimum o ora.
Chiar inainte de servire, rosiile se umplu cu salata si se servesc imediat.

(MEDIAFAX)

 

Categorii:
Retete si diete

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *