Prajitura cu branza si cirese este un desert usor, potrivit pentru sezonul cald, care se prepara foarte repede si arata spectaculos.
Numar de portii: 10-12
Ingrediente
Crusta de biscuiti:
1 ceasca de biscuiti sfaramati
3 linguri de zahar
1/4 ceasca de unt topit
Crema de branza:
700 de grame de branza de vaci moale (de tip mascarpone)
3/4 ceasca de zahar
1 lingura de extract de vanilie
3 oua
500 de grame de cirese fara samburi, fierte timp de 10 minute cu zahar, dupa gust, si apoi racite
Mod de preparare:
1. Se amesteca biscuitii cu zahar si unt, iar compozitia se pune pe fundul unei tavi de tarta captusita cu hartie de copt si se lasa in cuptorul preincalzit la 170 de grade Celsius timp de 10 minute.
2. Branza se amesteca cu zaharul si vanilia, pana ce compozitia devine omogena. Se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine de fiecare data. Se pune crema de branza peste blatul din biscuiti, se coace timp de 10 minute, iar apoi temperatura se reduce la 120 de grade Celsius si se lasa desertul in cuptor 30-40 de minute.
3. Prajitura se raceste bine si se serveste cu sosul de cirese.