fbpx

Rețeta delicioasei amandine Sweet-Moments

de

Ți-e poftă de amandină? Știu, cui nu-i este? Doar este una dintre cele mai iubite prăjituri din lume! Așa că, după ce am testat toate felurile de amandine de pe piață – nici n-o să vă vină să credeți ce diferențe de gust sunt între ele, deși, teoretic, rețeta ar trebui să fie aceeași – am rugat-o pe Alina Răducan, creatoarea cofetăriei Sweet-Moments, să ne dea rețeta ei, pentru că la Sweet-Moments am găsit cele mai gustoase, mai fragede, mai pline de gust amandine din lume, fie că sunt sub forma prăjiturilor clasice, fie ca mini-amandine, fie preschimbate în tort aniversar, numai bun să-ți facă sărbătoarea memorabilă.

Rețeta Sweet-Moments este următoarea:
Blat: 4 oua, 150 gr zahar, 20 ml ulei, 15 gr cacao, 140 gr faina,
Crema: 2 oua, 130 gr zahar, 25 gr cacao,  150 gr unt, 65 gr ciocolata belgiana Callebaut
Sirop: 150 ml apa, 75 gr zahar, esenta rom
Glazura: 100 gr frisca naturala Elle & Vire, 120 gr ciocolata neagra belgiana Callebaut

Mod de preparare:
Pentru blat se bat albusurile spuma cu zaharul si se adauga treptat galbenusurile frecate cu ulei.
Faina si cacaua se amesteca si se adauga peste oua cu atentie. Se toarna totul in tava de copt tapetata cu hartie. Se coace 25 minute.
Intre timp, pentru crema, ouale si zaharul se pun la bain marie si se amesteca pana se obtine o crema grosuta. Se adauga cicoolata, apoi se adauga cacaua, se mai lasa 2 minute si se retrage de pe foc. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu untul.
Blatul se taie in doua parti, una se asaza pe suport, se insiropeaza, si se adauga crema. Se asaza si al doilea blat, se insiropeaza, se pune crema pe el. Se taie si se glazureaza fiecare bucata cu glazura fierbinte (glazura este formata din frisca fierbinte, peste care se adauga ciocolata belgiana si se amesteca pana se omogenizeaza)

Poftă bună!

Iar dacă totuși vi se pare că nu vă încumetați la o întreprindere așa de migăloasă, comandați cu încredere cele mai bune amandine din lume de la Sweet-Moments – fie ca tort pentru o petrecere de neuitat, fie ca prăjituri – și n-o să regretați.

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Retete si diete

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.