fbpx

Iaurtul cu vanilie, un afrodiziac surprinzator

de

Oamenii de stiinta americani au constatat, cu ocazia unor teste de laborator pe animale, ca iaurtul cu vanilie poate avea efecte stimulante asupra libidoului, informeaza lefigaro.fr.

Astfel, savantii de la prestigiosul Massachusetts Institute of Technology (MIT) din Statele Unite ale Americii au constatat cu surprindere ca acest produs amelioreaza activitatea sexuala a soarecilor.
Studiul, publicat in Scientific American, a fost coordonat de specialista in biologia cancerului Susan Erdman si geneticianul Eric Alm. Surpriza a fost cu atat mai mare cu cat savantii americani au facut aceasta descoperire in timp ce urmareau cu totul alte aspecte ale experimentului – impactul pe care il are asupra obezitatii o suplimentare cu faimosul iaurt cu vanilie, pe durata unui regim care imita caracteristicile “junk-food”: bogat in grasime, sarac in fibre si in nutrimente.
Mai intai, cercetatorii au remarcat parul mult mai stralucitor si de 10 ori mai bogat (ca densitate) al soarecilor hraniti cu acest tip de iaurt. Ei au remarcat ca soarecii masculi aveau, gratie acestui desert, testicule cu pana la 15% mai mari decat cei care consumau junk-food si cu 5% mai mari decat cei care urmau un regim normal dar fara iaurt.
Soarecii din primul grup isi fecundau partenerele mai repede si cu o rata de succes mai mare (un numar de pui mai mare). De altfel, femelele din acest grup aveau la randul lor pui mai mari si intarcati mai repede, in comparatie cu femelele care nu primeau iaurt cu vanilie.
Toate aceste constatari nu sunt deloc anecdotice, intrucat o echipa de cercetatori de la Universitatea Harvard a evidentiat deja, la oameni, o ameliorare a calitatii spermei, indusa de consumul de iaurturi. (Mediafax)

 

Categorii:
Retete si diete

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.