fbpx

„Aida”, „Tosca” „Tango.Radio & Juliet” și „Vocile Operei” în transmisiile de la Opera Națională București

de

Opera Națională București transmite în cadrul Seri de Operă Online spectacolele „Aida” de Giuseppe Verdi, „Tango.Radio & Juliet” spectacol coupé de dans contemporan de Edward Clug, precum și primul documentar despre prima scenă lirică a țării intitulat „Vocile Operei” și realizat de către echipa Digi World.

Luni, 18 mai 2020, ora 18:30 veți putea urmări înregistrarea spectacolului „Aida” de Giuseppe Verdi, în regia lui Plamen Kartalov, eveniment din 03.06.2018.

Marți, 19 mai 2020, începând cu ora 18:30 va fi transmis spectacolul „Tosca” de Giacomo Puccini, în regia lui Mario De Carlo, eveniment din 27.06.2019.

Miercuri, 20 mai 2020, începând cu ora 18:30 va avea loc transmisia primului documentar despre Opera Națională București intitulat „Vocile Operei” și realizat de către Digi World. Începând cu această săptămână, în fiecare zi de miercuri vom difuza online câte un episod din seria de documentare „Vocile Operei”, fiecare dintre cele 8 episoade deschizând publiculu culisele câte unui spectacol din repertoriul primei scene lirice a țării.

Joi, 21 mai 2020, ora 18:30 vom difuza „Tango.Radio & Juliet” spectacol coupé de dans contemporan de Edward Clug, eveniment din 08.03.2018, urmând ca în fiecare săptămână să aducem în casele publicului iubitor al artei lirice spectacole din repertoriul Operei Naționale București.

Prima scenă lirică a țării vine în întâmpinarea iubitorilor de operă cu spectacole difuzate online, în fiecare zi de luni, mațti, miercuri și joi a săptămânii. Ne dorim pe această cale să fim mai aprope unii de ceilalți prin muzică și cultură, pe care le susținem necondiționat.

Înregistrările vor fi disponibile pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline, fiind accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului.

„AIDA” de Giuseppe Verdi

Luni, 18 mai, ora 18:30 în cadrul Seri de Operă Online

 

(Trailer Aida – Opera Națională București)

 

Spectacolul „Aida” de Giuseppe Verdi, pus în scenă la Opera Națională București de către regizorul bulgar Plamen Kartalov, aduce în fața publicului o poveste de dragoste exotică într-un mod spectaculos, demn de marile montări de operă tradiționale. Plamen Kartalov și scenografa Viorica Petrovici, în colaborare cu Francisc Valkay, coregraful spectacolului, au reușit să recreeze pe scenă cadre de inspirație istorică, să reproducă aspectul grandios al monumentelor Egiptului antic, epoca în care se petrece acțiunea operei lui Giuseppe Verdi.

 

„TOSCA” de Giacomo Puccini

Marți, 19 mai 2020, ora 18:30 în cadrul Seri de Operă Online

 

(Trailer „Tosca” – Opera Națională București)

 

„Tosca” este, fără doar și poate, o dramă puternică, asemenea vieții din care a fost eliminată orice scenă plictisitoare. O tragedie a unei mari iubiri – cea dintre o celebritate a muzicii de operă, Floria Tosca, și un tânăr pictor talentat, Cavaradossi, înțesată cu realități istorice.

 

Această lucrare complexă, a cărei forță Puccini a intuit-o încă dinainte de a o compune – „o operă de care am nevoie”, spunea el pe atunci – nu încetează să-și reverbereze vraja nici după mai bine de un secol de la premiera mondială. Ceea ce înseamnă că spectatorii oricărei generații au nevoie, așa cum a avut și Puccini, de această operă. „Tosca” rămâne așadar o oglindă în care ne privim, din când în când, cu toții culmile și coborâșurile sufletului.

 

„VOCILE OPEREI” – UN DOCUMENTAR DIGI WORLD

Miercuri, 20 mai 2020, ora 18:30 în cadrul Seri de Operă Online

 

Digi World a strâns cele mai savuroase povești din spatele scenei, de la unii dintre cei mai vechi angajați ai prestigioasei instituții, care și-au petrecut chiar și o viață întreagă pe culoarele și în atelierele Operei Naționale București.

 

Echipa Digi World a petrecut la Opera Națională București pentru filmarea seriei documentare aproape un an, pe parcursul stagiunii 2017 – 2018. Doar în stagiunea 2018- 2019, pe scena Operei s-au desfășurat 159 spectacole, dintre care 5 premiere. Puțini știu ce se ascunde în spatele acestor cifre: o muncă enormă, dar pasionată a sutelor de angajați permanenți și colaboratori. „Vocile Operei” ne prezintă nu doar o instituție de cultură, ci un întreg univers viu, în permanentă schimbare.

 

Acest documentar este o invitație deschisă spre o lume necunoscută celor mai mulți, incredibil de palpitantă și atrăgătoare, fără îndoială. Este un produs pe care-l dedicăm oamenilor din spatele acestui fenomen fantastic, dar mai ales publicului nostru care va intra, din nou, prin intermediul Vocilor Operei, în lumea cunoașterii și a vibrației prezentului,” a spus Bogdan Chirițoiu, manager Digi Documentare.

„TANGO.ROMEO & JULIET” spectacol coupé de dans contemporan de Edward Clug

Joi, 21 mai 2020, ora 18:30 în cadrul Seri de Operă Online

 

(Trailer Tango.Radio & Juliet – Opera Națională București)

 

„Tango. Radio and Juliet” este un spectacol ce unește două coregrafii create de Edward Clug – artist de origine română recunoscut pe plan internațional – în care se regăsesc elemente de teatru și dans contemporan și fragmente muzicale extrem de diverse ca gen – de la Astor Piazzolla și până la Goran Bregovic și Radiohead.

 

Ambele lucrări ale coregrafului reprezintă un poem coregrafic, fiecare în parte fiind structurate ca poezie de stare. Mișcările dansatorilor, atent elaborate, spectaculoase, sunt încărcate de forță, atât în „Tango”, cât și în „Radio and Juliet”. În „Tango”, Clug împrumută pași de tango argentinian, iar în „Romeo and Juliet” mișcări contemporane, rapide, uneori asemănătoare cu figuri breakdance. Tangoul, unul dintre cele mai pasionale dansuri din lume, și opusul poveștii eternilor îndrăgostiți (Romeo și Julieta) se întâlnesc astfel, într-un mod inedit, în spectacolul „Tango. Radio and Juliet” pentru a da viață celor mai puternice și contradictorii stări: pasiune, iubire, deziluzie, singurătate. Spectacolul se adresează în mare parte publicului tânăr, dar și spectatorilor dorinic să încerce o experiență specială, o nouă formulă de dans contemporan.

 

Sponsor oficial: Enel România

Partener de mobilitate: Kia

Sponsori: Banca Comercială Română, Aqua Carpatica, Zarea

Parteneri: Artmark, Sansha

Parteneri media: Europa FM, TVR, Radio România Cultural, Radio România Muzical, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, România TV, Zile și Nopți, Agerpres, Ziare.com, Business24, Ziarul Metropolis,   Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Categorii:
Opera și balet

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.