fbpx

Aplicatia vocationala #TomorrowMe de la Samsung indruma tinerii catre profesia dorita

de

Samsung Electronics Romania continua pentru cel de-al cincilea an consecutiv programul educational „Trends of Tomorrow”. Cel putin 6.500 de tineri se vor alatura in acest an celor peste 25.000 care au participat in ultimii ani in caravana “Trends of Tomorrow”. Acestia vor avea ocazia sa isi descopere vocatia, sa afle care este meseria care li se potriveste, ce studii trebuie sa urmeze pentru a dezvolta o cariera in directia dorita si alte informatii importante despre jobul ales. Toate acestea prin intermediul aplicatiei #TomorrowMe, dezvoltata de Samsung Electronics Romania, cu informatii relevante despre piata muncii locala. Aplicatia este disponibila in Galaxy App si in Google Play. O varianta desktop, un site cu aceleasi functionalitati ca ale aplicatiei, va fi de asemenea disponibila.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Aplicatia #TomorrowMe este integrata cu programele educationale actuale si cu cerintele actuale din piata muncii. Aplicatia pune la dispozitia elevilor de liceu si nu numai un test rapid prin care isi pot descoperi vocatia. Apoi, in functie de profilul lor vocational, utilizatorii primesc sugestii de job-uri actuale, dar si informatii despre ce studii trebuie sa urmeze si care sunt etapele carierei alese.

 „Anul trecut, in cadrul Caravanei, am testat peste 8.000 de elevi si am observat ca exista o discrepanta intre meseriile la care tinerii aspira, pe de o parte, tipul lor de personalitate lor si potentialul pe care il ofera piata muncii, pe de alta parte. Pe baza rezultatelor si experientei din caravana precedenta, anul acesta am decis sa ne concentram pe oferirea unor solutii cat mai concrete la situatiile cu care elevii se confrunta in alegerea meseriei potrivite. Acest lucru ne-a determinat sa lansam o aplicate, TomorrowMe,  care sa le fie utila tinerilor in alegerea cariereri viitoare si care sa se potriveasca cu nevoile generatiei digitale de asazi”, a declarat Sabina Stirb, Public Affairs & Corporate Citizenship Manager in cadrul Samsung Electronics Romania.

 La baza aplicatiei vocationale stau cele sase tipologii Holland, care impart utilizatorii in 6  profiluri – realist, investigativ, artistic, social, antreprenorial si pragmatic. Pentru fiecare tipologie aplicatia pune la dispozitie o serie de sugestii de job-uri potrivite, traseul educational, pasii pe care trebuie sa ii urmezi ca sa iti construiesti cariera dorita, date referitoare la oportunitatile existente in prezent pe piata muncii, precum si o incursiune in viitor: cum vor arata aceste meserii peste 5-10 ani. Si, pentru ca tinerii au nevoie de informatie pentru a lua o decizie inteleapta, dar si de inspiratie ca sa porneasca la drum, aplicatia contine si interviuri cu profesionisti consacrati, fiecare dintre ei reprezentand una dintre cele 6 tipologii.

 
Astfel, Melania Medeleanu (fondator MagiCAMP) este reprezentanta profilului social, Victor Armaselu (Head of CE Division, Samsung Electronics) ii inspira pe cei pragmatici, Cristina Laslo (capitanul echipei de handbal de junioare a României, castigatoare a medaliei de aur la Campionatul Mondial din Macedonia) reprezinta profilul realist, Cristina Constantinescu (cercetator al Muzeului de Istorie Naturala Grigore Antipa) le vorbeste investigativilor,  Sergiu Biris (antreprenor, Co-Founder & CEO Zonga) se adreseaza antreprenorilor, iar cei cu inclinatii artistice il pot descoperi pe Deliric, unul dintre artistii lor preferati, intr-o ipostaza inedita: aceea de mentor.

 Prin programul „Trends of Tomorrow”, Samsung Romania a ajuns pana acum la peste 25.000 de tineri si mai mult de 200 de profesori. Caravana Trends of Tomorrow a fost prezenta in cele mai importante licee din tara, cu scopul de a inspira, educa si familiariza liceenii cu abilitatile digitale necesare pentru joburile viitorului si cu tendintele de pe piata muncii. Totodata, prin programele dedicate Smart Classroom si Tech Institute, peste 2.000 de tineri au acces in permanenta la sali de clasa si laboratoare echipate cu tehnologii Samsung.

Caravana Educationala Trends of Tomorrow by Sasmung 2015 va cuprinde 5 orase din Romania si se va derula in perioada 3 noiembrie – 3 decembrie. Vom vizita zeci de licee din Bucuresti, Constanta, Iasi, Cluj, Timisoara si vom discuta despre cariera, vocatie si educatie cu mii de elevi. Concluziile caravanei educationale vor fi prezentate ulterior intr-un raport complet.

 Programul de educatie digitala dezvoltat de Samsung Electronics Romania a fost recunoscut atat pe plan local, cat si pe plan international, castigand marele premiu la categoria CSR a prestigioasei competitii SABRE Awards.

 Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspira si creeaza viitorul prin idei si tehnologii inovatoare ce redefinesc universul televizoarelor, smartphone-urilor, accesoriilor smart, tabletelor, camerelor foto, electrocasnicelor digitale, imprimantelor, echipamentelor medicale, sistemelor de retele, semiconductoarelor si solutiilor de afisaj digital. Suntem deschizator de drumuri si in Internet of Things cu initiative precum Digital Health si Smart Home. In cele 84 de tari in care sunt prezenti, au o echipa de 319.000 de angajati, cu vanzari anuale de 196 miliarde de dolari. Pentru a descoperi mai multe, puteti sa accesati site-ul www.samsung.com sau blog-ul oficial global.samsungtomorrow.com.

 

 

 

 

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Categorii:
Make IT Simple

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.