Caramel cu nuca este o reteta rapida si usor de facut. Ingredientele sunt: 250g margarina Unirea pentru creme, 200g ciocolata, 50g faina, 450g nuca, 6 oua, 1 pachet praf de copt, 350g zahar tos, 8g zahar vanilat, 150 g ciocolata alba. Timp de preparare: 60 de minute.
Mod de preparare:
Blatul: Bateti 6 albusuri cu 200g zahar, adaugati 200g nuca macinata, un praf de copt, un zahar vanilat si 50g faina. Amestecati bine si bagati la cuptor.
Crema: Caramelizati 100g de zahar, iar in acesta adaugati 250g de nuca taiata marunt. Separat bateti 6 galbenusuri cu 50g zahar si puneti peste compozitia de mai sus si adaugati margarina Unirea. Amestecati in continuu pana se ingroasa, apoi luati-o de pe foc.
Asamblare: Peste blatul cald puneti 100g ciocolata alba, dupa care intindeti crema calduta. Dupa ce s-a racit crema, puneti deasupra o glazura din ciocolata. Deasupra radeti 50g de ciocolata alba.
Micul sceret al Adrianei: Ciocolata alba se rade pe blatul alb, pentru a se topi.