fbpx

Cazul lui Richard Jewell / Richard Jewell, cel mai recent film al lui Clint Eastwood, pe marile ecrane

de

Cazul lui Richard Jewell /Richard Jewell, cel mai recent film al lui Clint Eastwood, a avut o nominalizare la Oscar – pentru cea mai bună interpretare a unui rol feminin secundar –  iar la premiile AFI Awards USA a luat premiul cel mare, fiind declarat filmul anului. Frumusețea și vibrația filmelor lui Clint Eastwood  trece, însă, de fiecare dată, dincolo de numărul sau însemnătatea nominalizărilor sau a premiilor. Deși publicațiile de gen consemnează că, de fiecare dată, marele regizor este dezamăgit în urma nepremirii marilor trofee, publicul este cel care decide să-i vadă, să îi admire și să îi iubească filmele.

Filmul Cazul lui Richard Jewell – Richard Jewell, abia intrat  în cinematografele din România, aduce pe ecrane povestea adevărată a unui om acuzat pe nedrept de media și de FBI, derulând sub ochii spectatorilor  lupta lui pentru a-și recăpăta imaginea. Este o poveste pe care Clint Eastwood a mărturisit că își dorea de mult s-o spună, pentru că Richard merită să-i fie făcută dreptate. Din distribuția filmului fac parte actori excepționali, cu un joc impecabil: Paul Walter Hauser, Sam Rockwell, Olivia Wilde, Jon Hamm, Kathy Bates, cea din urmă adăugând la palmaresul filmului, cu interpretarea ei magistrală a rolului mamei lui Richard Jewell, nominalizarea la Oscarul pentru cea mai bună interpretare feminină a unui rol secundar.

Acțiunea filmului este legată de atentatul cu bombă de la Jocurile Olimpice de la Atlanta, din 1996, când, datorită vigilenței lui Richard Jewell (interpretat de Paul Walter Hauser), unul dintre agenții de securitate care asigurau paza stadionului, o mulțime de vieți au fost salvate. Explozia a avut,, totuși loc, însă acest lucru s-a petrecut pe fondul retragerii spectatorilor de pe stadion, fiind evitată astfel o tragedie și mai mare. Cu toate acestea, viața lui Richard Jewell a fost dată peste cap. El ajunge pe lista de suspecți a FBI-ului și este acuzat de terorism, faptul că informația ajunge în presă agravează lucrurile și îl preschimbă într-o țintă sigură a acuzațiilorsusținute până în pânzele albe, în ciuda evidențelor, iar strădania lui Richard Jewell de a scăpa de aceste învinuiri și de a-și recâștiga nu doar libertatea, ci și reputația, este firul roșu, palpitant și emoționant al unui film obligatoriu de văzut.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Film

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.