fbpx

Tom Hanks, narator intr-un film despre asasinarea lui Abraham Lincoln

de

Actorul Tom Hanks va asigura vocea naratorului in filmul “Killing Lincoln”, produs de Scott Free Productions, compania fratilor Tony si Ridley Scott, care va avea premiera pe postul National Geographic la inceputul anului 2013.

Starul hollywoodian va acoperi mai multe functii – gazda, narator si comentator istoric – in acest film, care va avea o durata de doua ore.

 

“Killing Lincoln”, care se bazeaza pe romanul devenit best-seller “Killing Lincoln: The Shocking Assassination that Changed America Forever”, scris de Bill O’Reily si Martin Dugard, va relata acele evenimente importante din istoria americana, in care Billy Campbell joaca rolul presedintelui Abraham Lincoln, iar Jesse Johnson pe cel al asasinului John Wilkes Booth. Filmul va combina imaginile generate pe computer cu “documente rare extrase din arhivele istorice”, afirma producatorii acestui proiect.

 

Pelicula va fi regizata de cineastul Adrian Moat.

 

Abraham Lincoln (1809-1865), unul dintre cei mai admirati presedinti americani – si primul care a fost asasinat – a fost ales cu cateva saptamani inainte de izbucnirea Razboiului de Secesiune si a fost ucis la cinci zile dupa incheierea oficiala a acestui conflict dintre Nord si Sud.

 

Lincoln a ramas in istorie drept presedintele care a semnat actul de emancipare a americanilor de culoare, care a condus la abolirea sclaviei.

 

Asasinul John Wilkes Booth, executat de armata la doua saptamani dupa asasinat, era un simpatizant al Sudului.

 

Tom Hanks, dublu laureat cu Oscar pentru rolurile din filmele “Forrest Gump” (1994) si “Philadelphia” (1995), a putut fi vazut in ultimii ani pe marile ecrane in “Codul lui Da Vinci” si “Ingeri si demoni” – ambele realizate pe baza romanelor omonime scrise de Dan Brown -, dar si alaturi de Julia Roberts, in filmul “Larry Crowne”, pe care l-a regizat si produs.

 

MEDIAFAX

 

 

 

Categorii:
Film

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.