fbpx

„Coppélia”, reprezentații cu titlu de premieră și cu public în luna mai pe scena Operei Naționale București

de

Opera Națională București prezintă premiera spectacolului de balet „Coppélia” de Léo Delibes. Regia, coregrafia poartă semnătura Corinei Dumitrescu, adaptare după coregrafia originală de Arthur Saint-Léon, Marius Petipa și Enrico Cechetti. Costumele au fost realizate de Bogdana Pascal, iar decorul de către Vladimir Turturica.

Avanpremiera spectacolului va avea loc miercuri, 12 mai, începând cu ora 18:30. Premiera baletului va avea loc joi, 13 mai, orele 18:30. Cea de-a treia reprezentație a evenimentului este programată sâmbătă, 15 mai, orele 18:30.

Biletele se găsesc pe http://tickets.operanb.ro/ și la casa de bilete a Operei Naționale București.

Încă de la premiera mondială a spectacolului, ce a avut loc în anul 1870 pe scena Théatre Imperial de L’Opéra din Paris, spectacolul a cucerit publicul de toate vârstele.

Coregraful spectacolului, Corina Dumitrescu, despre montarea de pe scena Operei Naționale București: „Coppélia este un spectacol pus în scenă acum mai bine de 150 ani, cu multe momente amuzante și energice. Fiind un titlu vechi, m-a interesat recrearea lui pentru publicul de azi, fără să îi alterez, însă, farmecul si autenticitate determinate de secolul în care a fost creat.

Nu am renunțat la binecunoscuta mise en scene și la secvența dansurilor folclorice de divertisment, însă le-am dinamizat printr-o succesiune mai rapidă a mișcărilor și a scenelor. Nu în ultimul rând, m-a preocupat claritatea mesajului, astfel încât acest balet să fie receptat atât de publicul adult, cât și de cel foarte tânăr.

Mi-a plăcut să împrospătez firul narativ al minunatei povesti hoffmaniene prin dans și gest, dându-le eroilor naturalețea posturilor contemporane, integrate în atmosfera atât de frumos creată de Bogdana Pascal și Vladimir Turturică.

Coppélia a fost o provocare minunată pentru toată echipa de creație, un spectacol plin de umor, cu o intrigă incitantă. L-am realizat cu multă dragoste și entuziasm, și, deși forța majoră i-a împiedicat lansarea în aprilie 2020, i-am anticipat efectele tonice pentru public de îndată ce stagiunea a putut fi reluată.

Vă invit pe toți în sala de spectacol, unde împreună cu artiștii Operei Române am alungat prin artă neliniștile cotidiene și v-am rezervat câteva ore speciale pentru a vă relua speranța în viitor.”

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.