fbpx

Cum scapam rapid si sanatos de kilogramele in plus!

de

Alimentele noi, cum ar fi zaharul rafinat, faina alba, margarina, uleiurile rafinate sau prajelile duc la dezvoltarea unor afectiuni grave si din pacate din ce in ce mai raspandite în randul populatiei.

Ca reguli generale, atunci cand dorim sa scapam rapid si sanatos de kilogramele in plus, trebuie punctate cateva aspecte importante:

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Evolutia omului a adus cu sine aspecte nefavorabile, cum ar fi modificarea alimentatiei. Daca omul primitiv consuma de 3 pana la 10 ori mai multe vitamine si aproximativ 75 de soiuri de plante, in prezent exista 3 plante care hranesc preponderent omenirea: graul, orezul si porumbul, potrivit www.covalact.ro.

Alimentele noi, cum ar fi zaharul rafinat, faina alba, margarina, uleiurile rafinate sau prajelile duc la dezvoltarea unor afectiuni grave si din pacate din ce in ce mai raspandite în randul populatiei.

Insa toate afectiunile pot fi evitate prin respectarea unor reguli de baza, a numarului corect de mese pe zi precum si prin evitarea combinatiilor alimentare daunatoare. Se vor servi 3 mese principale pe zi si 2 gustari:

  • Micul dejun intre orele 7 si 9 dimineata
  • Gustarea 1 la ora 11
  • Pranzul intre orele 13 si 14
  • Gustarea 2 la ora 17
  • Cina pana la ora 20
Ca si reguli generale, atunci cand dorim sa scapam rapid si sanatos de kilogramele in plus, trebuie punctate cateva aspecte importante:
  • Consumati  2 l – 2,5 l de lichide pe zi: apa plata, ceai, sucuri naturale fara zahar adaugat.
  • Consumati produse lactate: iaurt ,sana, chefir, branza degresata de vaci si evitati consumul excesiv de branza topita sau branza feta. Nu combinati  portie intreaga de cartof (cu atat mai putin cartofi prajiti), orez, paste, paine, mazare, fasole boabe si carne (chiar daca este slaba). Ele se combina doar cu legume, sau  telemea sau le puteti combina in salate, unde puneti cateva bucati din fiecare.
  • Se recomanda ca metodele de preparare a alimentelor sa excluda pe cat posibil prajelile. Prepararea alimentelor la cuptor, la gratar, prin fierbere sau la aburi sunt metode mai sanatoase.
  • Evitati consumul excesiv al carnii de porc si de oaie, in schimb puteti consuma carne de pui, curcan, vita slaba si peste.
  • Consumati fructe si legume proaspete si evitati consumul excesiv de oua de gaina, acestea putand fi inlocuite cu oul de prepelita deoarece cantitatea de colesterol continuta este mai mica.

 Citeste mai multe despre regulile de baza intr-o nutritie sanatoasa pe www.covalact.ro si vezi exemple de meniuri recomandate de medicul nutritionist.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Retete si diete

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.