fbpx

10 retete de post rapide si delicioase

de

Iata 10 dintre cele mai gustoase si mai rapide retete de post pe care e bine sa le incerce orice gospodina! Supa de rosii, placinta cu spanac sau salam de biscuiti sunt cateva feluri de mancare de post pe care le puteti prepara simplu si cu succes.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Supa de rosii cu busuioc

 
Ingrediente: 500 g fasole verde, 1 kg de rosii, 1 fenicul, 1 praz, 1 ardei gras, 1 telina, 2 morcovi, pasta de tomate, 2 capatani de usturoi, seminte de chimen, 3 linguri ulei masline, pieper, sare, 1 frunza de busuioc.

Mod de preparare: Fasolea verde se spala, se taie in bucati mici si se fierbe in sare cu apa. Prazul, feniculul, usturoiul, ardeiul gras, sunt tocate marunt si calite in ulei incins. Se adauga telina si morcovii dati pe razatoare.
Legumele calite sunt puse intr-o oala pentru fiert. Se adauga rosile, frunza de dafin sau busuiocul si pasta de tomate. Se fierb timp de 15 minute, apoi se paseaza legumele. Se pune din nou pe foc, se adauga semintele de chimen si fasolea verde. Se fierb  cinci minute.

 Placinta cu spanac si ciuperci

Ingrediente: 1 pachet foi de placinta, 1 kg spanac, 1 kg ciuperci, 150 ml ulei, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 legatura patrunjel, 1 legatura marar, sare si piper.

 Mod de preparare: Spanacul se fierbe in apa oparita cu sare si se lasa la scurs. Morcovii sunt dati pe razatoare, ciupercile sunt taiate felii si ceapa taiata marunt. Spanacul, morcovii, ciupercile, ceapa sunt puse la calit intr-o tigaie cu ulei incins. Se adauga sare si piper dupa gust. Dupa ce legumele s-au calit, adaugam patrunjelul si mararul tocat.
Apoi ungem cu putin ulei vasul in care va fi pusa placinta la copt. Fiecare foaie de placinta este unsa cu ulei. Dupa ce am adaugat 7 foi de placinta, turnam peste ele compozitia si alte 7 foi de placinta.
Placinta se coace in cuptor pentru o jumatate de ora.

 

Fasole boabe

Ingrediente: 300 g fasole (boabe mari), 1 ceapa , 1 foaie de dafin, 1 lingura zarzavat de ciorba, 1 lingura sos iute, 1 lingura pasta de tomate (sau un pahar de suc de rosii), 50 ml ulei, sare, cimbru, marar si patunjel verde

Mod de preparare:

Se inmoaie fasolea minim 12 ore. Se fierbe cate 5 minute si se schimba apa de 3-4 ori, apoi se fierbe 20 minute la oala sub presiune. Se caleste o ceapa, se adauga fasolea, zarzavatul, sosul iute, putina zeama in care a fiert fasolea, se lasa sa scada. Se adauga pasta de tomate sau sucul de rosii, se condimenteaza. Se presara cu verdeata. Se serveste cu muraturi.

Ardei umpluti cu ciuperci si verdeata

Ingrediente :
8 buc. ardei grasi, o cutie de ciuperci, 4-5 rosii, 500 gr. orez fiert, 2 buc. ceapa, 4 linguri de ulei, o legatura de patrunjel, o legatura de marar, sare, piper

Mod de preparare:
Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste in ulei incins. Se adauga orezul, impreuna cu ciupercile, taiate marunt, se acopera cu apa si se lasa la fiert. La sfarsit, se adauga rosiile taiate marunt. Se lasa la racit, se adauga verdeata tocata marunt si se potriveste de sare si piper. Ardeii se spala, li se taie cate un capacel in partea dinspre coada, se curata de seminte, se spala si se lasa la scurs. Se umplu ardeii cu orez si ciuperci, se ung cu ulei si se asaza in tava. Printre ei, se pun felii de rosii si se dau la cuptor la foc mic 45 de minute. Inainte cu 10 minute de a fi scosi de la cuptor, se poate prepara un sos de rosii care se toarna peste ardei.

 

Orez cu rosii si masline la cuptor


Ingrediente:
1 kg rosii bine coapte, 1 capatana usturoi, 1 ceasca ulei, 1 kg orez, 3 ardei taiati solzisori, 1 legatura patrunjel fin tocat, 1 kg de masline negre taiate felii


Mod de preparare:
Se indeparteaza coaja si semintele rosiilor si se taie marunt. Intr-o tava obisnuita, dupa ce se tapeteaza cu ulei, se pun jumatate din rosii. Se presara deasupra sare, piper, patrunjel, usturoiul taiat felioare si ardeiul solzisori. Se amesteca orezul nefiert cu maslinele si patrunjelul. Se aseaza in tava peste stratul de rosii jumatate din amestecul de orez. Peste el se toarna jumatate din cantitatea ramase de rosii, se presara ulei, sare, piper, usturoi, ardei, patrunjel. Se procedeaza la fel cu cealalta jumatate din orez si cu restul de rosii. Se lasa la cuptorul potrivit sa fiarba incet, cel putin 1 de ora. Se serveste rece.

 

Dovlecei cu masline

Ingrediente:
2 buc. dovlecei, 1 catel de usturoi, 1 buc. ceapa, 100 gr. masline, 5 linguri de ulei, o lingura de faina, zeama de lamiie, busuioc, o lingura de bulion, o legatura patrunjel, sare, piper

Mod de preparare:
Dovleceii (in coaja) se spala, se sterg si se taie in felii de 1 cm grosime. Se presara cu zeama de lamiie, sare si piper, se trec prin faina si se prajesc in ulei incins pe ambele parti. Se scot si se aseaza pe un platou. Ceapa si usturoiul se curata, se taie marunt, se prajesc si se sting cu bulion, zeama de lamiie si vin. Se adauga piperul, busuiocul si patrunjelul tocate marunt. Maslinele taiate felii se pun peste dovlecei si deasupra se toarna sosul. Se lasa la frigider 10-15 minute.

 

Mazare cu marar

Ingrediente: 1 kg. mazare boabe curatate, 2 cepe, o lingura de faina, o lingura bulion, 2 linguri de ulei, o legatura marar, zahar, sare, piper

Mod de preparare:
Ceapa se curata, se taie marunt, se caleste in ulei. Se adauga mazarea spalata si apa cit sa o acopere si se lasa la fiert. Dupa ce a fiert, se adauga faina, bulionul, se potriveste de zahar, sare si piper. La sfarsit, se adauga mararul tocat marunt.
Se poate servi si presarata cu zahar tos.

 

Mancare de prune uscate

 
Ingrediente:
1 ceapa, 400 g prune, 2 linguri de faina, 2 linguri de ulei.

Mod de preparare:
Prunele se spala bine in apa calduta si apoi se lasa in apa rece. Incingem uleiul in tigaie si calim putin ceapa tocata marunt. Adaugam prunele curatate si spalate peste ceapa. Le acoperim cu apa si le lasam sa se fiarba. Pregatim faina, dizolvata in putina apa si o adaugam peste prune, amestecand bine pentru omogenizare. Cand prunele sunt fierte, mancarea este gata. Se serveste calda.

 

Salam de biscuiti

Ingrediente: 250 g biscuiti populari, 250 g rahat, 150 g margarina, 250 nuci uscate in cuptor si rasnite, 3 linguri de cacao, o foaie de gelatina, 4 linguri apa, 2 linguri zeama de lamaie, 1 lingura coaja de lamaie, 1 lingura rom (facultativ)

Mod de preparare:
In apa calda, in care s-a topit gelatina la foc mic, se topeste rahatul, taiat bucatele mici, se adauga cacaoa, nuca maruntita si se fierb impreuna, pana se obtine o pasta moale, in care se incorporeaza margarina.
Se ia de pe foc si se adauga biscuitii, sfaramati cat mai marunt si mirodenii. Se rastoarna pe o planseta acoperita cu zahar pudra in strat gros de 1 cm. Se ruleaza si se modeleaza prajitura de forma si grosimea unui baton de salam. Se da la rece si se serveste taiata rondele.

Clatite de post cu dulceata

Ingrediente: 100 g faina, 100 ml apa minerala, 50 g ulei, 25 g zahar, 10 g sare, dulceata.

Mod de preparare: Se amesteca ingredientele pana obtinem o pasta de consistenta unei smantani subtiri. Se coc intr-o tigaie de teflon, unsa cu ulei. Din cauza absentei oului, e posibil ca foaia sa se rupa. Pentru a se evita acest lucru, este mai bine sa facem foile mai groase.
Aluatul se ia cu polonicul si se toarna peste uleiul incins, intins pe toata suprafata tigaii. Dupa ce s-au prajit pe ambele parti, se pun pe un platou. Apoi se umplu cu dulceata si se impacheteaza.

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Retete si diete

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.