fbpx

Elena Basescu sustine apelul disperat al Evgheniei Timosenko: Nu-mi ucideti mama!

de

Elena Basescu este alaturi de prietena sa, fiica fostului premier al Ucrainei, Iulia Timosenko. EBA a postat pe contul personal de Twitter mesajul acesteia, adresat presedintelui Ucrainei, Guvernului ucrainean, Parlamentului din Ucraina, judecatorilor, procurorilor Parchetului General, conducerii Administratiei Sistemului Penitenciarelor, doctorilor si administratorilor coloniei penale Kachanivska.

Iata mesajul integral:
In curand se va implini un an si jumatate de cand mama mea, Iulia Timosenko, a fost inchisa. E clar pentru mine ca a fost aruncata la puscarie doar pentru ca are onoarea si curajul de a iubi Ucraina, de a nu-si trada idealurile si de a nu renunta.
Simt in inima cat de dificila si de dureroasa este situatia pentru ea acum. Inteleg cu fiecare celula din corpul meu cat de mult a fost torturata.
Probabil ca ar putut sa fie mai impaciuitoare, insa nu poate actiona in alt mod, nu poate trai o jumatate de viata, nu se poate lupta cu un sfert de forta si nu poate iubi cu o treime din intensitate.
Sunt mandra de mama mea. Sunt mandra de modul in care se comporta in prezent. Cu toate astea, confesiunea de fata vine ca urmare a durerii, anxietatii si a suferintei pe care le simt.
Pentru mine, inainte de toate, nu este un mare politician, nu este liderul opozitiei si nu este un detinut politic. Este doar o mama, cea mai apropiata si mai draga persoana din viata mea.
Cred ca am dreptul moral de a face un apel la persoanele mentionate mai sus in calitate de fiica. In prezent, e lipsita de orice: libertate, sanatate, dreptul de a se apara si dreptul la viata privata. In camera ei de spital, ferestrele sunt acoperite de vopsea pentru ca nici macar sa nu se poata uita la libertate. E supravegheata video in permanenta, iar conversatiile lor sunt in permanenta ascultate. Mama mea nu se poate deplasa, din cauza ca are dureri groaznice de spate. In fiecare minut are dureri cumplite, iar din acest motiv nu poate dormi noptile.
Continua insa sa fie torturata. Este supusa la un experiment menit s-o distruga ca persoana. E cat se poate de clar pentru mine ca vor sa-mi ucida mama. Nu vor ca ea sa traiasca. Nu vorbim in acest caz nici de o pedeapsa, nici de razbunare. Nu subliniez faptul ca marii demnitari corupti ii acuza de coruptie pe cei inocenti, nici faptul ca principalii criminali arunca vina pe cei care nu i-au lasat sa arunce tara in sclavie. Vorbesc ca se incearca in mod constient uciderea mamei mele. Fac apel in aceasta privinta catre doctorii Mikhaylor Afanasyev, Iryna Fursy si altii.
Va sunt foarte recunoscatoare pentru faptul ca, in ciuda presiunilor inumane care au venit din partea subordonatilor lui Ianukovici, ati continuat s-o tratati pe mama in aceste conditii de netolerat. Va solicit, in ciuda tuturor intimidarilor de care aveti parte, sa pastrati in inimi principiile pentru care ati muncit toata viata. Va cer sa ramaneti credinciosi juramantului hipocratic, va cer sa salvati in continuare vieti sa vindecati oameni bolnavi. Va cer tuturor sa nu-i lasati sa-mi omoare mama.
Fac un apel catre Vicktor Ianukovici, Viktor Pshonka, Renat Kuzmi, procurorul Grabik si voi ceilalti subordonati, pentru ca va consider pe toti responsabili de tinerea ilegala in spatele gratiilor a mamei mele nevinovate, de torturile la cere este supusa, de folosirea unor tehnici murdare pentru a-i defaima numele. Cel mai important lucru este insa ca aveti responsabilitatea deplina pentru viata mamei mele.
Nu va cer sa fiti corecti sau milosi, pentru ca inteleg ca aceste calitati au devenit un deficit in tara. Nu fac apel la demnitatea voastra, pentru ca stiu ca este inutil. Nu insist nici sa urmati reguli si sa respectati legi, pentru ca regulile si legile nu mai functioneaza. Va cer tuturor un singur lucru: NU-MI OMORATI MAMA!
Nu ma tem ca mailurile imi vor fi sparte, m-am obisnuit cu faptul ca nu am dreptul la o viata privata. M-am obisnuit cu faptul ca a devenit un obicei pentru familia mea sa lupte pentru libertatea mamei mele, pentru justitie, pentru dreptul la o viata profesionala desfasurata in liniste si la o viata privata. Stiu ca pentru multe familii din Ucraina o viata inumana este o realitate trista. Vom suporta si vom invinge insa orice. Acum sunt insa ingrijorata de un singur lucru: Vreau ca mama sa traiasca…”

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.