fbpx

Eugen Măciucă, manager SIXT SH: Mai simplu de atât nu se poate…

de

Nu ne mai putem închipui viața fără mașini, fiindcă avem nevoie de ușurință, de rapiditate, de confort, de siguranță… Cum să facem, însă, pentru a avea mereu autoturismul corespunzător stilului nostru de viață? O soluție la îndemână este să închiriem automobilul potrivit atunci când călătorim sau avem nevoie de mașină pe un termen limitat. Dar dacă dorim să ne cumpărăm o mașină, putem alege un autoturism nou sau unul care a mai fost folosit.

Am stat de vorbă cu Eugen Măciucă, manager SIXT SH, divizia de mașini rulate a SIXT Group Romania, pentru a încerca să lămurim cât mai multe dintre întrebările celor care își doresc o viață modernă, cu drumuri plăcute, ușor de gestionat de la volanul mașinii potrivite.

 

Marea Dragoste/revistatango.ro: A avea mașină este una dintre cele mai însemnate necesități ale omului modern. Dar… ce fel de mașină? În funcție de ce criterii să ne căutăm mașina potrivită?

Eugen Măciucă: Câte tipologii de oameni, tot atâtea preferințe. Alegem mașina în funcție de numărul de membri ai familiei? Da, suntem nevoiți. Dacă avem doi sau mai mulți copii, nu vom alege o mașină cu două locuri sau cu portbagaj mic. Dacă parcurgem distanțe lungi într-un an, să zicem, peste 25.000 km/ an, vom opta pentru o mașină cu motor diesel. Dacă avem nevoie de mașină pentru cumpărăturile de weekend și pentru dus copiii zilnic la scoală, deci de o mașină pentru mobilitatea în oraș, varianta sub 25.000 de km/ an benzină este una potrivită. Dacă conducem preponderent prin oraș, vom alege o mașină de clasă mică. Dacă locuim într-o zonă montană unde avem zăpadă cinci luni pe an, vom alege cu siguranță o mașină cu tracțiune integrală. Și acestea sunt criteriile de selecție în funcție de nevoile exterioare. Dacă luăm în calcul aspecte precum ego-ul și statusul, vom alege o mașină din segmentul premium.
În segmentul feminin, culoarea este, de asemenea, un factor important în achiziția mașinii. La fel și extra-siguranța. Familiile cu copii vor căuta mașinile sigure, cu extra beneficii la acest capitol. Un alt criteriu este mașină automata sau manuală. Mulți sunt încă atașați de mașina manuală care, într-adevăr, implică activ mai mult șoferul. Iar alții caută exclusiv mașină cu tracțiune integrală.

Marea Dragoste/revistatango.ro: Sectorul SH cui îi este cel mai potrivit? Care este cumpărătorul de mașini rulate?

Eugen Măciucă: Mașina rulată este o alternativă convenabilă din punct de vedere utilitate – cost. De aceea, este căutată de acele persoane sau companii pentru care factorul economic este primordial. O mașină rulată, cumpărată la un preț corect, se depreciază mult mai puțin față de o mașină noua care își pierde din valoare chiar de la prima ieșire de la reprezentanță sau de la dealership-ul de la care o cumperi. La achiziția unui autoturism nou se pierde aproximativ 10-15% din valoarea de achiziție, pe an. Deprecierea unui autoturism nu este însă liniară. În primii ani de viață, deprecierea este mult mai accentuată. Practic, în primii 3 ani, un autorism nou pierde aproximativ 40-45% din valoarea de achiziție.

Marea Dragoste/revistatango.ro: Ce riscuri există când cumpărăm o mașină care a mai fost folosită?

Eugen Măciucă: Spre deosebire de o mașină nouă, o mașină rulată prezintă anumite riscuri.
Cunoaștem foarte bine problema kilometrilor măsluiți, a mentenanței necorespunzătoare, a lipsei garanției, a unui posibil accident reparat prost și multe altele. Practic, dacă nu avem cunoștințele necesare și nu îi cunoaștem istoricul, achiziția unui autoturism SH se poate transforma într-un coșmar adus venitului nostru lunar.
Recomand cu căldură achiziția unui autoturism rulat de la un dealer autorizat tocmai pentru mitigarea potențialelor riscuri menționate anterior.

Marea Dragoste/revistatango.ro: Ce riscuri evităm când cumpărăm o mașină de la SIXT SH?

Eugen Măciucă: La SIXT SH, avem la vânzare o gamă largă formată din aproape toate mărcile și modelele de mașini, în principal mașini care au fost folosite în flotele de leasing operațional și de rent a car.
Astfel că, SIXT SH este primul proprietar al mașinilor pe care le vinde și, prin urmare, evităm practic toate riscurile despre care vorbeam mai sus.
Istoria mașinilor este complet transparentă, mașinile sunt bine întreținute iar numărul de km este real. Susținem acest angajament față de clienți prin faptul că mașinile beneficiază de o garanție de până la 2 ani, în limita a 30.000 km, în anumiți termeni și condiții specificați pe site-ul: www.sixtsh.ro. Numărul de km este, de asemenea, menționat în contractul de vânzare-cumpărare. Mai mult, mașinile care au suferit un accident grav în cadrul parcului nostru de leasing operațional sau de rent a car sunt vândute ca atare, fără a fi reparate pentru revânzare.

Marea Dragoste/revistatango.ro: Cât de ușor sau de complicat este procesul de achiziție de la SIXT SH?

Eugen Măciucă: Mai simplu de atât nu se poate. Clientul se prezintă cu buletinul, primește o proformă de plata, plătește autoturismul și poate pleca cu el. În cazul unei achiziții printr-un finanțator (atunci când clientul nu dispune de toată suma necesară achiziției) procesul poate dura câteva zile, în funcție de mai mulți factori.

Marea Dragoste/revistatango.ro: Dacă există cerere, atunci există și piață de SH. Care sunt particularitățile pieței de mașini SH în România?

Eugen Măciucă: În ciuda contextului, piața autovehiculelor din România este una dintre cele mai scăzute la nivel de mașina pe cap de locuitor, una dintre cele mai învechite, mai slabe ca raport între vânzările de mașini noi și cele rulate și una dintre cele mai scăzute la raportul dintre mașinile rulate importate și mașinile noi și rulate, vândute pe piață.
Se importă multe mașini extrem de rulate din alte țări și se pierde din vedere riscul asociat. La SIXT SH, cum spuneam, mașinile vin, în principal, din flotele de leasing operațional și de rent a car, au un istoric transparent și un număr de km reali. În plus, noi suntem mereu aici, gata să primim solicitările și reclamațiile, dacă există. Suntem transparenți și gata să oferim mașină potrivită pentru fiecare client în funcție de profilul sau.

Marea Dragoste/revistatango.ro: V-ați lua o mașină de la SIXT SH? Ce mașină conduceți?
Eugen Măciucă: Conduc o mașină premium, performantă, sportivă, cu accent pe siguranță. Este achiziționată de la SIXT SH.

 

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Interviuri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.