fbpx

Floare cu carne si legume

de

Cosuletul in forma de floare umplut cu carne si legume este un preparat oriental foarte consistent, care poate fi servit alaturi de o salata de toamna sau muraturi.

Numar de portii: 6

 

Ingrediente:

 

3 foi de placinta

1 ceapa mare, alba sau rosie (dupa gust)

500 de grame de carne tocata amestec (dupa preferinte)

6 catei de usturoi

un ardei gras

o lingura de unt

amestec de condimente uscate (busuioc, oregano, dafin, piper, sare)

o legatura de patrunjel verde

10 masline

2 oua mari

50 de grame de cascaval

un dovlecel

6 cartofi de marime potrivita

ulei de masline

 

Mod de preparare:

 

Cartofii se curata, se taie cuburi si se fierb pana se inmoaie. Se face un piure in care se pune unt, sare si piper dupa gust

 

Dovlecelul se spala, se taie in felii si se prajeste in ulei de masline.

 

Ceapa se curata, se toaca marunt, se caleste in ulei de masline impreuna cu ardeiul gras taiat fideluta, usturoiul tocat si carnea tocata. Se tine amestecul pe foc pana cand carnea se rumeneste putin, iar sucul acesteia se evapora. Se adauga condimentele.

 

Intr-o tava rotunda, unsa cu unt, se asaza foile de placinta cu colturile lasate pe margine, astfel incat sa se formeze o floare.

 

Se pun in straturi, piureul, carnea tocata, verdeata tocata, feliute de masline si se acopera totul cu felii de dovlecel.

 

Ouale se bat, se toarna peste placinta si se acopera totul cu cascaval.

 

Se coace timp de 20 de minute in cuptorul deja incalzit.

 

MEDIAFAX

 

 

 

Categorii:
Retete si diete

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *