Cosuletul in forma de floare umplut cu carne si legume este un preparat oriental foarte consistent, care poate fi servit alaturi de o salata de toamna sau muraturi.
Numar de portii: 6
Ingrediente:
3 foi de placinta
1 ceapa mare, alba sau rosie (dupa gust)
500 de grame de carne tocata amestec (dupa preferinte)
6 catei de usturoi
un ardei gras
o lingura de unt
amestec de condimente uscate (busuioc, oregano, dafin, piper, sare)
o legatura de patrunjel verde
10 masline
2 oua mari
50 de grame de cascaval
un dovlecel
6 cartofi de marime potrivita
ulei de masline
Mod de preparare:
Cartofii se curata, se taie cuburi si se fierb pana se inmoaie. Se face un piure in care se pune unt, sare si piper dupa gust
Dovlecelul se spala, se taie in felii si se prajeste in ulei de masline.
Ceapa se curata, se toaca marunt, se caleste in ulei de masline impreuna cu ardeiul gras taiat fideluta, usturoiul tocat si carnea tocata. Se tine amestecul pe foc pana cand carnea se rumeneste putin, iar sucul acesteia se evapora. Se adauga condimentele.
Intr-o tava rotunda, unsa cu unt, se asaza foile de placinta cu colturile lasate pe margine, astfel incat sa se formeze o floare.
Se pun in straturi, piureul, carnea tocata, verdeata tocata, feliute de masline si se acopera totul cu felii de dovlecel.
Ouale se bat, se toarna peste placinta si se acopera totul cu cascaval.
Se coace timp de 20 de minute in cuptorul deja incalzit.