fbpx

FLORIN CHILIAN: Ca o rugaciune de frumoasa e EA

de

De ce iubeste Florin Chilian femeile?

De ce iubesc femeile?

Nu stiu.

Asta e primul raspuns ce-mi vine in minte dupa ce trece enervarea pricinuita de numele rubricii voastre. Prea gol, prea lipsit de substanta. Nu sunt construit asa. Pentru mine nu exista „Femeile“. Nu sunt taur comunal, nici metrosexual, cu atat mai putin violator de forme fara fond.

De ce o iubesc pe Ea?

Pentru ca Ea da sens trecerii mele pe aici, prin viata asta pe care am reusit sa o fac sa fie ca un vis. Am reusit asta cautand-o pe Ea in fiecare dintre ele… Ea da sens visului, Ea da sens insomniilor si cuvantului Dor. Ea ma incepe si ma termina in fiecare clipa. Ea e motivul si cauza si efectul.

Sunt implinit ca definitii in orizontul privilor ei. Pe Ea o caut si, pana acum, Ea – din fiecare dintre cele patru femei pe care am avut sansa sa le intalnesc in viata – m-a legat structural, mi-a dat un sens si un rost.

Ea e idealul, si pentru ca nu sunt prost deloc, nu ma pot pacali considerand ca merita sa trec prin viata fara a o cauta, fara a face tot ce tine de mine pentru a o gasi. Tot restul motivatiilor existentiale tine de fum si oglinzi. Nimic nu e mai important decat Ea, pentru ca numai intalnind-o pe Ea, copilul meu va sti sa recunoasca si sa stie cum e fericirea. Tot restul, toate vanitatile omenesti pot fi dobandite, cumparate, mostenite, furate…

Ce conteaza cu adevarat e sa fii fericit si daca asta tine de utopie, atunci sunt cel mai mare utopic de pe pamant, care insa traieste mult mai bine in „lumea reala“ decat foarte multi „normali“ ce-si triseaza destinele si viata.

Ea!
Ea ma tine viu si intreg intr-o lume de suflete moarte, mutilate, pacalite.
Cum sa nu o caut, cum sa trec pe linga Ea, cum sa nu o vad?! O stiu foarte bine.
Ea e… atat de frumoasa!
Ca o bucurie de frumoasa
Atat de frumoasa e Ea
Ca o cununie
Atat de frumoasa e Ea
Ca o lacrima
Atat de frumoasa e Ea
Ca o sambata
Atat de frumoasa e Ea
Ca o rugaciune de frumoasa
Atat de frumoasa e Ea
Ea inseamna „ACASA”
Atat de frumoasa e Ea!

Asa e Ea si am sa o recunosc negresit cand o voi intalni.

Ma visez intreg si Ea ma intregeste. De aceea o iubesc eu pe Ea si numai un dobitoc poate vedea egoism aici pentru ca, nu-i asa, si Ea trebuie sa-l gaseasca pe El.
Ea e aripa de inger ce imi lipseste cind sunt fara de Ea.

Articol preluat din Revista Tango nr. 22 din aprilie 2007

 

Categorii:
Personalitati

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *