fbpx

În numele pământului/ The Peasants, cel de-al doilea film pictat al creatorilor Loving Vincent, din 23 februarie în cinematografe

de

 Adaptare a romanulului “Țăranii” de W.S.Reymont, câștigător al Premiului Nobel pentru Literatură și propunerea Poloniei la Premiile Oscar® din acest an, În numele pământului/ The Peasants va putea fi văzut în cinematografele din toată țara, începând de vineri, 23 februarie.

Sfârșitul secolului XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat. Dar Jagna este îndrăgostită de Antek, fiul lui Boryna, și, pentru a trăi această iubire, tânăra va încălca toate regulile și standardele sociale ale vremii.

Regizorii DK Welchman (Dorota Kobiela) și Hugh Welchman, nominalizați la Premiile Oscar® în 2018 pentru Loving Vincent, și-au propus să aducă în fața publicului, într-un mod impresionant din punct de vedere vizual, emoțiile și drama pe care Reymont le ilustrează în romanul său.

„Am știut imediat că este o capodoperă. De același calibru ca opera lui Charles Dickens, Thomas Hardy, Émile Zola. Țăranii au fost coloana vertebrală a societății timp de peste o mie de ani în Europa, până la revoluția industrială și nu numai. Am fost încântat de ideea de a aduce această lucrare grozavă în fața unui public din afara Poloniei”, declară regizorul Hugh Welchman.

Peste 100 de pictori au realizat aproximativ 40.000 de cadre pictate intergral în ulei , folosind aceeași tehnică de animație pictată, devenită cunoscută cu filmul „Loving Vincent”, despre viața celebrului Vincent van Gogh. În numele pământului/The Peasants este esența a jumătate de secol de pictură europeană de la începutul secolelor XIX și XX. Principalii artiști care au inspirat pelicula au fost Józef Chełmoński, Ferdynand Ruszczyc, Jan Stanisławski, Julian Fałat, Leon Wyczółkowski, Piotr Michałowski, Jules Breton și Jean-Francois Millet

„Am vrut să arătam ce poate face tehnica noastră de animație pictată în film. A da viață unui roman de 1000 de pagini mi s-a părut o nouă provocare și o oportunitate de a arăta că poate funcționa și din punct de vedere emoțional. The Peasants/În numele pământului este la o scară cu totul diferită de Loving Vincent. Avem dansuri și bătălii. Construcția fiecărui cadru s-a dublat, din cauza stilului mai realist și a mișcărilor dinamice ale camerei pe care le folosim în acest film”, spune DK Welchman.

Distribuit în România de Follow Art Distribution (Loving Vincent, McQueen, Military Wives, Blue Moon, Străjerii Deltei, Imaculat, Spre Nord, Falcon Lake, Tigru, The Pod Generation ), În numele pământului/ The Peasants, ajunge din 23 februarie în cinematografele din toată țara.

Proiectul este realizat cu sprijinul Creative Europe – Films on the move.

Trailer: aici

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Categorii:
Film

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.