fbpx

Interpretul personajului “Gollum” debuteaza ca regizor cu o adaptare a romanului “Ferma animalelor”

de

Actorul Andy Serkis, interpretul personajului Gollum din trilogia “Stapanul inelelor”, isi va face debutul regizoral cu o adaptare cinematografica a celebrului roman “Ferma animalelor”, scris de George Orwell.

Actorul britanic, care a aparut in cateva scene filmate cu ajutorul tehnicii “motion-capture” in remake-ul din 2005 al filmului “King Kong” si in filmul “Planeta Maimutelor: Invazia” din 2011, intentioneaza sa foloseasca aceeasi tehnica si pentru ecranizarea romanului “Ferma animalelor”.

 

“Ferma animalelor”, o satira amara a “experimentului sovietic”, a fost scrisa la jumatatea anului 1944, dar, din cauza unor presiuni politice, a aparut un an mai tarziu. Romanul spune povestea unor animale care preiau de la oameni controlul asupra unei ferme si descrie in mod alegoric transformarea noului “regim” intr-o dictatura.

 

“Motion capture” este o tehnica ce permite inregistrarea miscarilor facute de obiecte sau de persoane. Aceasta tehnica are utilizari vaste, fiind folosita in aplicatii militare, sportive, medicale, in industria de divertisment, robotica si informatica. In industria cinematografica si a jocurilor video, tehnica “motion capture” consta in inregistrarea miscarilor facute de actori si utilizarea acelor miscari pentru a “insufleti” personaje de animatie, realizate cu ajutorul unor programe computerizate, folosind tehnologiile 2D si 3D.

 

In ultimii ani a aparut o tehnica si mai avansata, ce permite nu doar captarea miscarilor trupului, ci si a expresiei faciale si a mainilor personajelor, denumita “facial motion capture”, care, combinata cu “motion capture”, a condus la aparitia tehnicii denumite “performance capture”.

 

Britanicul Andy Serkis, in varsta de 48 de ani, este un actor extrem de prolific, remarcandu-se nu doar in cinematografie, ci si in teatru si televiziune. Rolul care l-a facut celebru in lumea intreaga este Gollum, din trilogia “Stapanul Inelelor”, insa starul britanic s-a evidentiat si in alte filme de succes, precum “Marea cursa de Craciun” (2011), “Planeta Maimutelor: Invazia” (2011), “Aventurile lui Tintin: Secretul Licornului” (2011), “Prestigiul/ The Prestige” (2006) si “King Kong” (2005). Andy Serkis va putea fi vazut in curand pe marile ecrane in “Hobbitul: O calatorie neasteptata”, primul film dintr-o noua trilogie, “The Hobbit”, ce are la baza romanul omonim scris de de J.R.R. Tolkien.

 

MEDIAFAX

 

 

 

Categorii:
Film

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.