fbpx

Lou Gramm canta pe 5 iulie la Arenele Romane din Bucuresti

de

Lou Gramm, vocea originala a celebrei trupe Foreigner, concerteaza pentru prima data in Romania, pe 5 iulie, la Arenele Romane din Capitala.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Mega-hiturile anilor ’70-’80 ce si-au pus amprenta in istoria muzicii internationale, precum “I Want to Know What Love Is”, “Waiting for a Girl like You”, “Cold as Ice”, “Feels like the first time”, “Say You Will”, “Urgent” si “Juke Box Hero”, dar si piese noi ce inregistreaza un real succes in concertele sustinute in prezent in cele mai mari orase ale lumii vor fi cu siguranta ingredientele show-ului de exceptie indelung asteptat.

 

Artistul promite doua ore de muzica 100% live, in acompaniamentul band-ului sau, in componenta caruia se afla fratele sau Ben Gramm (tobe), dar si Don Mancuso (chitara), Andy Knoll (clape), A.D. Zimmer (chitara bass).

 

Biletele pentru concertul sustinut de Lou Gramm pe 5 iulie au fost puse in vanzare, la preturi cuprinse intre 60 si 200 de lei, si sunt disponibile prin Vreau Bilet, la Unirea Shopping Center etaj 2, magazinele EuroGsm, Sala Palatului, Libraria “Mihai Eminescu”, in reteaua Eventim si online, pe www.vreaubilet.ro si www.eventim.ro.

 

Lou Gramm (nascut Louis Andrei Grammatico, pe 2 mai 1950) este unul dintre cei mai cunoscuti solisti rock din America si compozitorul multor cantece pentru trupa rock Foreigner. De asemenea, este apreciat la nivel internatinal pentru o cariera solo de succes. Lou Gramm a fost solistul cu cele mai multe hituri in top 40, precum “Cold as Ice”, “Waiting for a Girl Like You”, “I Want to Know What Love Is” si hitul solo “Midnight Blue”. Dupa debutul alaturi de band-ul Black Sheep, Lou Gramm se desparte de acestia, la scurt timp, pentru a da probe pentru o trupa “no name” din New York. Datorita calitatilor sale vocale puternice, acesta a fost acceptat cu usurinta in acea trupa, denumita initial Trigger. La scurt timp, acestia isi schimba numele in Foreigner, iar la sfarsitul anilor ’70-’80, Lou Gramm devine cel mai bun vocalist rock.

 

Revista Circus a publicat in anul 1978 un articol referitor la piesa “Hot Blooded”, comentand ca Lou Gramm are o voce care l-ar putea invia pe Robert Plant. Lou Gramm a concertat in prezenta a peste 200.000 spectatori, in cadrul turneului “Double Vision”, in timp ce Steve Perry reusea sa adune intre 3.000 si 10.000 de spectatori. Gramm este unul dintre cei mai bine cotati vocalisti. Calitatile vocale unice au urcat trupa Foreigner pe cele mai inalte pozitii in clasamentele Billboard Top 100 Artists of All Time. Lou Gramm a fost principalul vocalist si autor al tuturor hiturilor trupei Foreigner.

 

Odata cu succesul celui de-al doilea album Foreigner, intitulat “Double Vision”, au inceput sa aiba loc anumite schimbari personale. Grupul s-a restrans de la 6 la 4 membri. Lou Gramm atinge punctul culminant al carierei sale la cel de-al patrulea album, “4”. Gramm isi dorea ca genul muzical al trupei sa ramana la originea de rock pur, cu o structura muzicala solida, insa Mick Jones a imbratisat stilul baladelor anilor ’80, o abordare mult mai profitabila in acea perioada.

 

In anul 1987, trupa intampina dificultati, conflicte ce il determina pe Lou Gramm sa isi lanseze primul album solo, “Ready or not”. Incurajat de succesul sau solo, Gramm paraseste grupul Foreigner si formeaza Shadow King, alaturi de un bun prieten si de basistul de la Black Sheep Turgon Bruce, insa nu rezista, din lipsa suportului de promovare. Desi Foreigner adoptase un nou vocalist, fanii nu l-au acceptat, iar in anul 1992 Lou Gramm revine pentru a inregistra trei piese cu un nou suflu, impreuna cu Bruce Turgon. In anul 1995, lanseaza un nou album de succes, “Mr. Moonlight”. In anul 1997, Lou Gramm este diagnosticat cu un tip de tumoare pe creier, ce necesita o interventie chirugicala si ulterior un program de recuperare, pana in anul 1999. La scurt timp, acesta isi reia activitatea artistica in Foreigner, sustinand turnee si participand la diverse festivaluri din intreaga lume, pana in anul 2002. In 2003, are loc o noua separare de Foreigner, pentru revitalizarea carierei solo. Lou Gramm Band, formata din Bruce Turgon – bas, Richotte Rocket – chitara, Kevin Neal – tobe, John Purdell si Garry Corbet – clape. Pierderea parintilor si a lui John Purdell, care a decedat in timpul unui turneu, il determina pe Lou Gramm sa aleaga o alta cale, incercand sa implineasca visul parintilor sai, si anume acela de a-i vedea pe toti cei trei frati cantand impreuna. Astfel, Lou Gramm, impreuna cu fratii sai Ben si Richard, alaturi de doi buni prieteni, Don Mancuso si Knoll Andy, alcatuiesc un nou grup, alaturi de care a sustinut constant turnee in Statele Unite ale Americii, Canada, Mexic.

 

MEDIAFAX

 

 

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.