fbpx

Cu ce să te îmbraci, în funcție de ocazie?

de

Nunți, botezuri, interviuri de angajare, grătare, petreceri de sărbători – ce au toate acestea în comun? Alegerea ținutei potrivite pentru fiecare eveniment poate fi una destul de dificilă și depinde de mulți factori: locul în care se desfășoară evenimentul, formalitatea invitației, vremea și, adesea, ceea ce intenționează să poarte toți ceilalți. Pentru a pune capăt odată pentru totdeauna dilemei legate de alegerea ținutei potrivite, editorii și experții de modă oferă sfaturi practice și sugestii de ținute.

Iată ce ținută se potrivește fiecărui eveniment

  1. Botez – bazează-te pe o rochie drăguță de zi, poate cu modele florale, sau pe un costum combinat cu elemente și accente feminine. Evită orice decolteu și ia cu tine un blazer sau o jachetă îngrijită, pentru a o putea lua pe deasupra. Dacă există o petrece imediat după ceremonie și nu ai timp să te schimbi între ele, poartă o rochie de cocktail.
  2. Gală smoking, țesături strălucitoare și detalii ornamentate. În timp ce regulile de etichetă în ceea ce privește chestiunea lungimii rochiei sunt cât se poate de lejere, cea mai bună variantă este o rochie până la podea. Totuși, cu siguranță ai putea purta un costum bine croit, chic și formal. Acum este momentul să-ți completezi aspectul cu bijuterii elegante, pantofi fabuloși și o coafură grozavă.
  3. Petrecere de logodnă sau nuntă – presupunând că o nuntă în aer liber are loc când vremea este caldă, optează pentru o rochie fluidă, o rochie până în pământ sau o rochie elegantă (poți să alegi câteva rochii elegante de la Bogas pentru un plus de strălucire). Nuanțele mai deschise sunt, adesea, cele mai potrivite. Alege nuanțe care completează mediul natural, cum ar fi albastru, verde, galben și corai. Când vine vorba de pantofi, asigură-te că aceștia au un toc lejer, pentru că va trebui să îi porți câteva ore bune. Pentru nunțile de o zi, care tind să fie mai casual, evită orice tip de mărgele sau paiete. În schimb, optează pentru o rochie până la genunchi, dintr-un material precum bumbacul; pe vreme foarte caldă, stilurile fără bretele și pantofii cu vârful ascuțit sunt cele mai bune alegeri.
  4. Un interviu pentru un job – păstrează un aspect curat, profesionist și adecvat. Un costum croit (pantaloni sau fustă) sau o rochie simplă, neagră sau bleumarin, funcționează, întotdeauna, de minune ca ținută la interviul de angajare. Acestea tind să fie standardul pentru majoritatea companiilor, deși, dacă ești în căutarea unui loc de muncă într-o industrie mai relaxată, cum ar fi o firmă de design sau o revistă modernă, simte-te mai liberă și exprimă-ți stilul personal. Ferește-te de bijuteriile zgomotoase, care îți distrag atenția, și evită materialele din denim.

Așadar, se pare că există câteva „legi nescrise”, pe care trebuie să le respecți cu strictețe, pentru a arăta cât mai prezentabil la fiecare eveniment și pentru a face o impresie cât mai bună. Nu uita, nu doar categoria hainelor contează, ci și croiul acestora, felul în care se așază pe tine, culorile, bijuteriile pe care le alegi și, nu în ultimul rând, încălțămintea.

Sursa foto: shutterstock.com

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Advertorial

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.