fbpx

Ce este chihlimbarul și de ce e important să știm multe despre el

de

Chihlimbarul este una dintre cele mai misterioase pietre, care au fermecat omenirea încă din Antichitate și care continuă să ne fascineze, pe măsură ce aflăm tot mai multe noutăți despre ea.

 

În linii mari, putem afirmă, sec, faptul că chihlimbarul este o rășină fosilizată a unor pini preistorici. Totuși, această piatră deosebită pare să fie mai mult de atât. Dacă îi analizăm proprietățile multiple asupra organismului, spiritului și mințîi omenești, putem afirmă, mai degrabă, că este un veritabil dar de la natură, făcut nouă, oamenilor de rând.

Istoria fascinantă a Chihlimbarului

 

Chihlimbarul mai este cunoscut și sub denumirea de ambră iar numele provine din limba arabă – al-anbar înseamnă „auriu”. Este și motivul principal pentru care această piatră mai este cunoscută, în lumea întreagă, drept Piatra Soarelui, însă această asociere flatantă i se datorează și faptului că are proprietăți comparabile cu cele ale unei doze de vitamina D, generează o stare de echilibru, vitalitate, încredere și te eliberează de stresul zilnic.

 

Conform oamenilor de știință, dacă te întrebi ce este chihlimbarul, e necesar să știi, pentru început, că el provine din rășina copacului Dammara orientalis, s-a format recent în Tanzania, Mozambic și Madagascar, de asemenea este în curs de formare în Malaysia, în numeroase insule din Pacific.

 

Trebuie să mai știi că majoritatea depozitelor de chihlimbar se află în „Provincia Chihlimbarului”, la Marea Baltică, pe o arie de 2000 Km lungime și 500 Km lățime, de unde chihlimbarul a fost extras de secole, uneori bucăți de până la 10 Kg.

 

Obiectele de mare măiestrie artistică făcute din chihlimbar au fost descoperite în mormintele împăraților egipteni, etrusci, indieni, dar și în Mesopotamia, Scitia, zona baltică, Danemarca, Anglia. El era folosit în ritualuri alături de tămâie, dar și pentru îmbălsămare (mumificare). Din el se făceau amulete purtătoare de noroc și care aduceau protecție în fața spiritelor rele, iar aceste credințe încă se poartă până în zilele noastre.

 

Înainte, oamenii credeau atât de mult că această piatră îi ferește de rele și le aduce numai lucruri bune, încât, atunci când construiau o locuință, ei puneau chihlimbar pisat la temelia caselor pentru a ține la distanță spiritele rele.

 

Totuși, puțini oameni îi cunosc proprietățile sale curative. De exemplu, Chihlimbarul poate fi  folosit, cu mare succes, în tratarea unor afecțiuni ale ochilor, urechilor, dinților, plămânilor, stomacului, vezicii urinare.

 

Fascinația pentru această piatră deosebită a rămas prezentă chiar și în zilele noastre, ea fiind purtată, sub formă de bijuterii interesante, de oamenii care sunt convinși că au parte de o amuletă aducătoare de noroc sau de o piatră vindecătoare. Dacă ești pasionat de frumos și de această formă de artă cu rădăcini atât de profunde, cu siguranță ți s-ar potrivi niște pietre semiprețioase de la Magazinuldepietre care te vor ajuta să ai cele mai unice bijuterii.

 

Indiferent care va fi motivul pentru care vei alege să le porți, cu siguranță nu vei trece neobservată și vei emana multă energie pozitivă și luminozitate.

 

Sursă foto: Unsplash.com

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Advertorial

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.