fbpx

Mousse d’amour et chocolat glacée

de

Un desert ca un preludiu al clipelor de pasiune: spuma de dragoste, mangaieri de frisca si saruturi imbibate de sirop, euforii iscate de picaturi de lichior si esenta de rom.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Timp de preparare: 30 minute, plus 2 – 3 ore la congelator / 8 felii 

 

INGREDIENTE:

3 blaturi de biscuiti

(gata preparate; pot fi inlocuite cu blaturi obisnuite)

2 cani frisca batuta

1 pahar cacao neagra

(extra dark)

1 cana zahar pudra

2 linguri esenta rom

6 linguri unt de arahide

2 tablete (200g) de ciocolata neagra (70 % cacao)

1 cana frisca batuta

2 linguri piure de castane

1 lingurita esenta migdale

1 tableta ciocolata

cu lapte (100g)

1 cana frisca batuta

3 linguri cacao

2 linguri ness

1 lingura lapte praf

4 linguri zahar pudra

1 pahar lichior de ciocolata

sau coniac

5 linguri unt de arahide

PENTRU SIROP

2 cani zahar tos

1 cana apa

20 ml esenta rom

ETAPE:

1. Insiropeaza blaturile si da-le la congelator pentru jumatate de ora.  

2. Prepara straturile de crema:

Primul strat: amesteca frisca cu zaharul pudra, cacaoa, esenta de rom si untul de arahide. Intinde crema pe primul blat. Asaza deasupra al doilea blat si acopera-l cu al doilea strat de crema.

Al doilea strat: topeste la microunde sau bain-marie ciocolata neagra si incorporeaza treptat frisca. Omogenizeaza compozitia si adauga piureul de castane si esenta de migdale. Aranjeaza deasupra si ultimul blat, pe care acopera-l cu cel de-al treilea strat de crema.

Al treilea strat: topeste la microunde sau bain-marie ciocolata cu lapte si incorporeaza treptat frisca.

Adauga untul de arahide, cacaoa, zaharul pudra, ness-ul si laptele praf. Amesteca bine si toarna deasupra lichiorul de ciocolata. Intinde crema peste tot tortul.

3. Pudreaza pe toata suprafata tortului cacao. Da tortul la congelator pentru 2 ore.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Retete si diete

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.