fbpx

„Maria, Regina României”, un film cât o pagină de istorie, din 8 noiembrie în cinematografe

de

 ”Maria, Regina României”, un film bazat pe evenimente reale, deschide porțile către partea nevăzută ori prea puțin știută a unui moment ce a marcat cu adevărat destinul unei țări ce se voia reîntregită.

Scenariul, riguros documentat, se sprijină pe informații din jurnalul Reginei, articole din presa vremii dar și pe declarații ale politicienilor acelor ani. Filmul prezintă zbuciumului unei regine ce se identifică cu durerea și nevoile unei țări aflate în război, în pericol de a-și pierde integritatea și granițele. Redă un moment istoric crucial, primăvara anului 1919 – Conferința de Pace de la Paris. Personaj cheie, iubit, controversat, dar și invidiat, Regina Maria a știut să-și folosească toate atuurile pentru împlinirea unui mare vis: România Mare.

„În esență, acest film este povestea unei femei hotărâte ce devine eroina unei întregi nații”, declară regizorul Alexis Sweet Cahill.

Pelicula, o producție Abis Studio, alege varianta unei abordări coerente susținută de elemente ce aduc farmec și totodată mister poveștii dar și sinceritate și adevăr istoric.

“Amploarea producției a fost extraordinară, iar printre membrii echipei a existat un sentiment profund că pășim pe terenuri noi, poate nu din punct de vedere cinematografic, dar cu siguranță din punct de vedere al emoției ce se transmite atunci când tu ești cel care relatează o parte din trecutul României. Și nu o parte oarecare, ci una atât de mult timp ascunsă și evitată”, a mai adaugat regizorul.

Experiența interpretării rolurilor regale (Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, Prințesa Margaret – Contesa de Snowdon, Prințesa Tatiana Romanov) a ajutat-o pe Roxana Lupu, actrița din rolul principal, în conturarea unei versiuni emoționante a Reginei Maria.

”Acest rol a reprezentat pentru mine o provocare și o onoare că mi s-a oferit. Am trăit bucurii si încercări deopotrivă, pe platou fiind pusă față în față cu diverse provocări. Prin rol sau mai bine spus prin experiențele Reginei Maria, am învățat despre politică, diplomație, perseverență, demnitate și patriotism. A fost mai mult o experiență de viață, dincolo de o experiență artistică, una pentru care sunt extrem de recunoscătoare”, a declarat actrița Roxana Lupu.

Filmările au avut loc în România și Franța. Au fost puse în valoare locații autentice precum: Palatul Cotroceni, Castelul Peleș, Quai d’Orsay din Paris iar în post-producție au fost recreate zone din Calea Victoriei, Gara de Nord, Gare de Lyon, Place Vendôme, așa cum arătau în 1919.

”Maria, Regina României”, realizat după ideea lui Brigitte Drodtloff, alături de co-scenarista Maria-Denise Theodoru, are în echipă actori englezi, francezi și români, o distribuție ce se pliază pe particularitățile personajelor istorice ale momentului: Roxana Lupu (Regina Maria), Daniel Plier (Regele Ferdinand), Anghel Damian (Prințul Carol al II-lea), Adrian Titieni (Ion I.C. Brătianu), Emil Măndănac (Prințul Stirbey), Ronald Chenery (Georges Clemenceau), Philippe Caroit (Contele de Saint-Aulaire), Richard Elfyn (Lloyd George), Patrick Drury (Woodrow Wilson).

Această poveste sinceră despre o însemnată filă din istoria României, spusă cu empatie, îndrăzneală și emoție, va ajunge pe marile ecrane din 8 noiembrie 2019.

 

Sinopsis:

 

Un film cât o istorie, o poveste bazată pe fapte reale ce are în prim plan figura marcantă a Reginei Maria. Regăsim o Românie devastată de Primul Război Mondial. Măcinată de boală, ținută captivă foametei și deznădejdei, soarta politică a țării este extrem de controversată.

În primăvara anului 1919, Regina Maria pleacă la Conferința de Pace de la Paris să-i înfrunte pe cei mai puternici lideri ai lumii și să lupte pentru o Românie Mare.

 

Distribuție

 

ACTOR PERSONAJ
ROXANA LUPU REGINA MARIA
IULIA VERDES ELENA CHRISSOVELONI
ȘERBAN PAVLU BALIFF
SARA CHIRIACESCU ILEANA
IOANA TEODORA NIMIGEAN MIGNON
DANIEL PLIER REGELE FERDINAND
EMIL MĂNDĂNAC PRINȚUL ȘTIRBEI
ROBERT CAVANAH COLONELUL JOE BOYLE
PHILIPPE CAROIT CONTELE DE SAINT-AULAIRE
ADRIAN TITIENI ION I.C. BRĂTIANU
DORIAN BOGUȚĂ COLONELUL NODET
ANGHEL DAMIAN CAROL AL II-LEA
ANASTASIA MIULESCU ELISABETA
ADRIAN DAMIAN MIȘU NICOLAE
PHILIPPE NEVO ROBERT DE FLERS
NICHOLAS LUPU BORIS MOSCOVICI
ADRIAN CIOBANU ALEXANDRU AVERESCU
IONUȚ CHERMENSCHI MINISTER #2
GEO DOBRE MINISTER #1
KEREN WESTWOOD MAY (QUEEN MARY OF ENGLAND)
NICULAI PREDICA CANTACUZINO
NICHOLAS BOULTON REGELE GEORGE AL V-LEA
RONALD CHENERY GEORGES CLEMENCEAU
CRISTIAN MARTIN BUTLER ALEXANDRU
RICHARD ELFYN LLOYD GEORGE
TUDOR OPRISAN IONICA
MORGAN DEARE NELSON CROMWELL
ALEXANDRU MEREUȚĂ BUNICUL
LAURA MURRAY NANCY ASTOR
PATRICK DRURY WOODROW WILSON
WILLIAM ROBERTS DAVID
MARIA MULLER ZIZI LAMBRINO
ALEXIS SWEET CAHILL DOCTOR
ALEXANDRA SĂLCEANU ALICE ALLEAUME
CONSTANTIN FLORESCU HENRI MORDACQ
GICA ANDRUȘCĂ KING’S SECRETARY
BARNABY TAYLOR NICKY
CAROLINE LONCQ EDITH WILSON
STEFANO CINGOLANI VITTORIO ORLANDO
JOR VAN KLINE OLD REPORTER
RYAN MICHAEL LETHEREN UK REPORTER
MARTIN KENNY AMERICAN REPORTER #1
PETRE MORARU STEPHEN PICHON
ADRIAN RĂDULESCU ZIZI’S SERVANT
DIANA VLADU GABRIELLE DE JUVENELLE
HORAȚIU BOB ROGER VALBELLE
TSUCHIYA NAOFOMI SAIONYI KIMMOCHI
AURA CĂLĂRAȘU AGELESS WOMAN
CLAUDIU TRANDAFIR MINISTER #3
ALIN ROȘU ROMANIAN REPORTER
CHUCKK HUBBARD AMERICAN REPORTER #2
DAN TOMESCU MINISTER #4
MIRIAM RIZEA FRENCH REPORTER GIRL #2
ZOE PACEA FRENCH REPORTER GIRL # 1
TERESA LUCHENA NUN #1
Delia Danciu Nun #2 (FE)
Lorena Zăbrăuțeanu Queen’s maid (FE)
Joseph Kallede Buckingham Servant (FE)
Adrian Vîlcu Lloyd George’s Friend (FE)
Constantin Cosma Cotroceni Butler (FE)
Dragoș Răceală Romanian Queen’s driver (FE)
Loreta Neculai Girl’s Nanny (SE)
Cătălina Nan Queen’s maid (SE)

 

ECHIPA

 

Regie: Alexis Sweet Cahill; Scenariul original: BRIGITTE DRODTLOFF, MARIA-DENISE THEODORU ; Scenariul adaptat: IOANA MANEA, ALEXIS SWEET CAHILL, GABI ANTAL; Casting: GREG KYLE, ROMEO MAGDA; Director de imagine: GABRIEL KOSUTH; Scenografia: NORA DUMITRESCU, LAURA RUSSU; Costume: ANA IONECI, CLAUDIA PUIETU; Machiaj: NASTASIA MATEIU; Coafură: DOMNICA BODOGAN; Director de producție : OVIDIU STOIA; Montaj: THEODORA PENCIU; Compozitor: GIANCARLO RUSSO; Muzica interpretată de ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO DIN BULGARIA; Mixaj sunet: CRISTINEL ȘIRLI; Supervizare efecte vizuale: ALEXANDRU BONCEA; RĂZVAN DIȚ; Post producție: LOREDANA MOISE; Producători asociați: ANGELA CHIRIACESCU, MARIANA ANDRIESCU; Producător executiv : COSTIN RANTEȘ , MITRA FILM; Co-producător: CRISTINEL ȘIRLI , C-STORY; Producători: GABI ANTAL, RADU APOSTOLESCU

O producție ABIS STUDIO 2019, realizată cu sprijinul CENTRULUI NAȚIONAL AL CINEMATOGRAFIEI cu participarea Societății Române de Televiziune

Durata: 106 minute

Limba: română+engleza+germană

Rating: 12+

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Categorii:
Film

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.