fbpx

Gala Extraordinara de Opera in marea sala a Teatrului din Iasi

de

Dupa sapte ani de renovare si asteptare nedreapta, dupa ce artistii Operei si, odata cu ei, spectatorii si iubitorii de arta au fost nevoiti sa isi tina si sa-si traiasca spectacolele in sali de imprumut, in sfarsit, cladirea superba a Teatrului si-a deschis portile. Iar inaugurarea s-a facut cu un spectacol maret, regizat de Beatrice Rancea, un show de-o frumusete neasemuita, in care toti artistii Operei Nationale din Iasi au urcat pe scena daruind publicului un strop de nemurire.

Domnia nobila a managerului Beatrice Rancea aduce Operei din Iasi izbanzi dupa izbanzi, mari spectacole dupa mari spectacole. Unul dintre acestea a fost daruit publicului vineri seara, o Gala Extraordinara de muzica de opera. In aceeasi perioada, insa, pe scena teatrului se tin intens repetitiile pentru Indiile galante – spectacol in regia marelui Andrei Serban, care va avea premiera in curand, daruind publicului o intamplare artistica  asa cum nu s-a mai vazut niciodata in tara noastra-  si se pregatesc sa urce din nou pe scena productiile extraordinare Don Giovanni, Tosca, La fille mal gardee.

Vineri seara, in timp ce credinciosii din intreaga tara asteptau smeriti sa primeasca miracolele de necontestat ale Sfintei Paraschiva la Mitropolia din Iasi, pe scena Teatrului National au cantat pe rand pe rand, daruindu-si miracolele, artistii operei Elena Rosca, Octavian Dumitru, Mihaela Grajdeanu, Eduard Sveatchevici, Constantin Taga, George Cojocaru, Ciprian Marele, Cristina Grigoras, Jean Kristof Bouton, Laura Scripcaru, Diana Bucur, Simona Titieanu, Andrei Fermesanu, Maria Macsim Nicoara, Lacrimioara-Maria Hrubaru-Roata, Mihail Frunza, Ana-Maria Donose, Stefan Gabriel Gheorghita, Cristina Simionescu, Cosmin Marcovici, Florentina Onica, Brindusa Motoc, alaturi de marea orchestra dirijata de Gabriel Bebeselea, de corul Operei, dirijat de Mirel Azamfirei si fermecatorul cor de Juniori ai Operei, dirijat de Raluca Zaharia.
Cantareti frumosi ca niste zei, artisti binecuvantati de atingerea plina de har a ingerilor au smuls ovatii, au starnit lacrimi, au nascut fuioare de emotii. Sub cupola incredibil de frumoasa a salii s-a adunat energia dumnezeiasca a marilor intalniri artistice, iar spectatorii au aplaudat in delir, recunoscatori pentru sansa de a fi fost martorii unei intalniri care va ramane scrisa pentru totdeauna in calendarele frumusetii fara seaman a artei.  

 

Categorii:
Teatru

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.