fbpx

O nava spatiala eco, in Parcul Tineretului

de

In Parcul Tineretului, zona Rozariu, a poposit nava spatiala Green Bee, in care copiii sunt invitati pentru o calatorie educativa, plina de suspans si invataminte.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Inscriere si participare

Nava isi va astepta micii astronauti in fiecare zi in parcul Tineretului, zona Rozariu, in perioada 22 iunie – 22 octombrie, in intervalul orar 9:00 – 19:00. Pentru a se bucura de aventura Green Bee, parintii isi pot inscrie si programa copiii incepand cu data de 22 iunie, pe site-ul www.green-bee.ro. Programarea participantilor se va face pe categorii de varste, astfel: 6-8 ani (luni si marti), 9-11 ani (miercuri si joi), 12-14 ani (vineri si sambata), iar duminica nava va fi deschisa pentru copiii din parc.
Dupa inscriere, copiii sunt asteptati la nava Green Bee pentru a participa la aventura SF timp de 45 de minute. La finalul calatoriei, vor avea de indeplinit misiuni terestre prin care sa demonstreze ca pot pune in practica informatiile dobandite. Participantii care au parcurs toate etapele proiectului vor intra in competitie pentru castigarea unei tabere. 50 de copii, alesi prin tragere la sorti, vor beneficia de 6 zile in tabara eco Tasuleasa Social.

Coca-Cola HBC Romania, Mega Image si Green Revolution au lansat astfel cel mai amplu proiect de educatie ecologica din Romania, Green Bee. Proiectul se adreseaza copiilor cu varste intre 6-14 ani si are ca obiectiv schimbarea atitudinii fata de mediu prin incurajarea gesturilor eco inca din copilarie. Proiectul se va desfasura in perioada iunie – octombrie 2012, in Parcul Tineretului, zona Rozariu.
Green Bee este primul parteneriat din Romania in domeniul responsabilitatii sociale dintre un retailer si o companie din sectorul FMCG si face parte din strategia celor doua companii in aceasta directie.
Proiectul Green Bee isi propune sa ii invete pe copii importanta protejarii mediului inconjurator prin intermediul unei aventuri SF. Copiii, sub indrumarea echipajului navei format din capitanul Raxo Williams si secundul Noni, vor pleca intr-o calatorie imaginara unde vor afla informatii esentiale despre atmosfera, aer, poluare, apa si importanta acesteia, hrana, energie sau deseuri. Proiectul se bazeaza pe tehnica invatarii prin joc si le ofera celor mici posibilitatea de a dobandi cunostinte despre ecologie si de a-si dezvolta deprinderi prietenoase cu mediul intr-o maniera atractiva si interesanta pentru ei.
,,Protectia mediului inconjurator si programele educationale pe aceasta zona sunt o parte foarte importanta din strategia de dezvoltare durabila adoptata de grupul Coca-Cola Hellenic inca din anul 2007.
Proiectul Green Bee este un proiect de educatie ecologica ce incearca sa consolideze un comportament responsabil fata de mediu in randul generatiei viitoare. Acest proiect marcheaza si un moment important in strategia companiei de a duce relatia cu partenerii nostri de afaceri la un alt nivel. Astazi provocarile sociale si ecologice sunt din ce in ce mai mari, de aceea noi consideram ca sectorul privat are un rol foarte important in randul comunitatii, companiile putand oferi acesteia solutii inovatoare, investitii si expertiza de business pentru a face fata acestor provocari. Mai mult, proiectul Green Bee s-a dovedit a fi si un punct comun in ceea ce priveste zona de responsabilitate sociala cu unul dintre partenerii nostri strategici – Mega Image”, a declarat Stephane Batoux – Director General Coca-Cola HBC Romania&Moldova.

,,Cresterea economica, eficienta si sustenabilitatea sunt cei trei piloni ai strategiei grupului nostru, strategie ce sustine performanta economica a companiei si ne ajuta sa construim o afacere durabila. Suntem constienti de responsabilitatea pe care o avem in piata si acesta este unul dintre motivele pentru care, in ultimii 3 ani, am lansat o multime de initiative de sustenabilitate. De aceea suntem si incantati sa fim parteneri ai proiectului Green Bee, un proiect ce corespunde cu strategia noastra de responsabilitate sociala, cu proiectele educationale pe care le desfasuram in acest domeniu si care ne aduc mai aproape de clientii nostri si copiii acestora”, a adaugat Xavier Piesvaux – Director General Mega Image.

,,Ne bucuram ca acest proiect a prins viata si ca am reusit sa avem alaturi de noi companiile Coca-Cola HBC Romania si Mega Image, pentru a traduce impreuna ecologia pe intelesul copiilor. Green Bee este un proiect amplu, care a plecat de la ideea ca educatia copiilor de astazi este baza la care se vor raporta maine ca adul?i, si de la faptul ca cei mici invata cel mai bine prin povesti, prin experiente nemaivazute. Prin proiectul Green Bee ne dorim ca cei mici sa inteleaga cat este de important sa protejeze mediul inconjurator si sa invete cum sa faca acest lucru singuri sau impreuna cu parin?ii lor”, a declarat Raluca Fiser – Presedinte Green Revolution.

###

Despre Coca-Cola
Coca-Cola HBC Romania, membra a Grupului Coca-Cola Hellenic, este cea mai mare companie din industria bauturilor non-alcoolice din Romania si imbuteliator francizat al Companiei Coca-Cola. Coca-Cola HBC Romania imbuteliaza o gama larga de produse din portofoliul Coca-Cola, de la bauturi racoritoare carbonatate, necarbonatate, nectaruri, pana la ceaiuri, apa minerala, bauturi energizante si cafea. Coca-Cola HBC Romania are sediul social in Bucuresti si de?ine trei fabrici de imbuteliere pe teritoriul tarii, localizate in Ploiesti, Timisoara si Vatra Dornei.
Coca-Cola HBC Romania face parte din Grupul Coca-Cola Hellenic, unul din cei mai mari imbuteliatori ai produselor Companiei Coca-Cola din lume si cel mai mare din Europa. Operatiunile Coca-Cola Hellenic acopera 28 de tari, deservind peste 560 milioane de oameni. Cu sediul central la Atena, compania este cotata la bursele de valori din Atena, New York si Londra.

Despre Mega Image
Fondat in 1995, Mega Image este cel mai mare lant de supermarketuri din Romania cu o retea ce cuprinde 139 de supermarketuri in Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Pitesti, Brasov, Targoviste si alte orase, sub marcile Mega Image (115) si Shop&Go (24). Parte din Delhaize Group, Mega Image isi propune sa ofere, in fiecare zi, servicii de calitate si o sortimentatie de produse hranitoare, sanatoase si sigure, la preturi accesibile.

Despre Green Revolution
Green Revolution este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania care pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde. Prin proiectele sale, Green Revolution promoveaza si sprijina: educatia ecologica si respectul fata de mediul inconjurator, colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, mijloacele si solu?iile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat, protejarea si extinderea spatiilor verzi din interiorul si din exteriorul oraselor si stilul de viata sanatos si eco.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.