fbpx

Descoperă Palatul Noblesse, un spatiu dedicat elegantei clasice

de

Palatul Noblesse este o cladire superba a Bucurestiului, un monument istoric datand din 1881 cu un rol multifunctional, care a fost complet restaurat, consolidat si amenajat, fiind redat astfel patrimoniului cultural si arhitectural bucurestean.

.

Palatul Noblesse  este un univers fascinant, unde s-a reinviat o lume apusa si ne transpune in farmecul si eleganta, nobila a secolului trecut,  dar aducand in prin plan valori  si fapte actuale, caci istoria inseamna trecut si contemporaneitate in acelasi timp.

Acest Lifestyle Palace este un spatiu dedicat elegantei clasice, impunator si fascinant prin fiecare detaliu architectural care se gaseste in salile sale, dar unde tehnologia moderna este  integrata perfect. Fiecare incapere a Palatului Noblesse a fost amenajata pentru a fi locul perfect pentru evenimente exclusiviste, corporate, culturale, mondene sau cursuri de perfectionare.

Holul central permite accesul intr-un univers de basm, iar de aici incolo, fiecare camera este speciala si are rolul de a te introduce intr-o noua poveste.

Un medalion din marmura, o imbinare perfecta de forme si culori asemenea unui covor pretios este primul lucru care capteaza privirea vizitatorului. Medalionul de marmura este o creatie desavarsita de diferite imbinari de pietre naturale , forme si culori , utilizandu-se peste 3500 de bucati si 6 tipuri de marmura, taiate perfect dupa conturul desenelor prin tehnica water jet.

Din holul central, la dreapta si la stanga se patrunde in alte doua sali amenajate de designeri talentati cu piese de mobilier de lux, iar in fata se deschide un nou univers care trebuie descoperit de catre vizitatorul uimit de tot acest ambient.

Palatul Noblesse-Lifestyle Palace este un loc in care arta si personificarea ei isi fac simtita prezenta inca de la intrare. Doua tablouri mari in dreapta si in stanga holului, pictate special pentru acest spatiu si reprezentand alegorii ale picturii si teatrului , imbraca peretii pana sus. Toate camerele inalte, mari, comunica intre ele prin usi duble, din lemn masiv, larg deschise: Camera Luxury descrie luxul cu rafinament, in camera Gallery designul interior se reinventeaza, Florence te incanta cu eleganta si delicatetea sa si nu in ultimul rand, camera Regent apreciata pentru evenimente premium Bucuresti. Este o camera nobila, imbracata in lemn care te indeamna sa o descoperi prin detaliile ascunse in fiecare obiect.

Camerele de la etaj sunt foarte diferite una de cealalta, fiecare abordand un design unic, menit sa le descrie personalitatea. Foaierul francez sau “Camera cu papagali” este un coltisor al palatului in care culorile vibreaza si se impletesc intr-un joc al armoniei vizuale. Aceasta camera te indeamna sa indraznesti, sa dai frau liber imaginatiei si sa creezi cele mai frumoase fotografii.  De altfel, intregul palat reprezinta un décor ideal pentru sedinte foto comerciale sau private Bucuresti. Datorita versatilitatii sale, ideile creative vin de la sine si cadrele se lasa prinse din orice unghi. Mai sunt Camera Domnitei, Camera Cavalerului, Camera Marchizei, Camera Ducesei, Camera Principesei, Camera Romantica sau Foaierul French Style, dar si baile sunt unice si superbe…

Cum s-a ajuns aici?

“Ne-am folosit stiinta si sufletul sa facem unic acest loc, caci tributare arhitecturii si designului de interior, toate artele s-au adunat si s-au contopit. Arhitectura, sculptura, pictura, scenografia, arta lucrarii in lemn si cate altele exista pe lumea acestea, le-am adunat si contopit ca sa dea bine impreuna. Si incaperile devin adesea neincapatoare, caci sub vraja muzicii multimea se strange alaturi de mari artisti si oameni de seama.
Dar palatul acesta dedicat artei in general si designului de interior in mod special, nu este unul obisnuit. Este rezultatul unor cautari de ani buni in care eu personal m-am definit si format ca om si mai apoi ca designer  in această profesie care m-a ales ea inainte sa o descopar eu. Si m-am inconjurat de oameni priceputi, bine pregatiti, cu greu alesi si bine formati , dar care asemeni mie iubesc design-ul si viata.  Cu totii impartasim emotia de a face lucruri frumoase atunci cand oamenii vin la noi sa le amenajam o casa dupa trairile lor.
Și cata bucurie simtim atunci cand cineva ne calca pragul, deoarece ii plimbam ca intr-o poveste, de la o incapere la alta si le spunem tainice adevaruri despre stiluri de amenajari , despre arta si povestea nasterii unei piese de mobilier, in care bate inca suflarea lemnului din care este faurit. Și daca ne lasa, le spunem atunci povestea minunata a acestei case, a etapelor grele si lungi pe care le-a trait sub ochii nostri cand, aproape distrusa complet, am luat-o si am ingrijit-o ca pe un om muribund. Si peretii ei vechi, dar falnici i-am consolidat sa tina mult de acum incolo, i-am restaurat stucaturile vechi, dar pline de maretie, iar tamplaria am curatat-o cu grija sa n-o doară lemnul din care a fost zamislită. Caci numai așa, aceasta casa veche si-a păstrat si ultima suflare si astazi am renascut-o la viata. Dar ca o fata frumoasa, gata de petit , i-am adus podoabe noi, din zilele noastre, caci cu grija si mare documentare i-am adaugat stucaturi noi si pardoseli din marmura bine lucrata si ferestre noi la geamuri sa intre soarele curios din fire sa vada cum arata frumusetea asta de casa! Si multe altele au mai fost facute, caci multi au fost cei care au lucrat cu sarguinta la toate muncile grele, dar si la cele mai delicate pana cand, toate, cele peste 40 de incaperi si odai sa arate așa cum sunt astazi” a spus Loredana Preda, CEO Group Noblesse. (Citat din cartea „Istoria Palatului Noblesse”, lucrare coordonata de Adrian Majuru si Loredana Preda)

De asemenea, Palatul Noblesse este sediul biroului de arhitectura de interior Studio Insign  si al showroomului exclusivist, Noblesse Interiors.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.