Alice Nastase Buciuta- Mame, nu va dati copiii sa se faca-artisti

de

Zilele sarbatorilor incepute oficial in toate orasele tarii au adus pe scenele din marile sau micile piete tot felul de concerte gratuite la care oamenii, iesiti la o plimbare dupa masa prea imbelsugata de Craciun, s-au inghesuit, bucurosi. Cei mai iubiti artisti ai tarii, aceia pe care ii vedem mai mult la televizor, s-au aratat in toata splendoarea repertoriului lor intesat de hituri, aducand entuziasm in randul publicului si prilejuind o gramada de fotografii numai bune de urcat pe conturile retelelor de socializare.

M-am intrebat, a nu stiu cata oara, daca e bine sau daca e rau sa primim gratuit lucruri atat de valoroase… Daca oamenii mai pretuiesc la adevarata valoare un concert cu Loredana, cu Narcisa Suciu, cu Luminita Anghel, atunci cand il primesc fara sa faca nimic pentru asta, si daca vor mai alege sa cumpere bilete la concertul urmator, stiind ca nu au nimic altceva de facut decat sa astepte pana la urmatoarele sarbatori ale orasului.
Oricum, este un dezechilibru grav intre ceea suntem dispusi sa platim pentru cele mai trecatoare lucruri si ceea ce oferim artei. Nu ezitam, atunci cand iesim in oras, sa ne cumparam o inghetata, un suc sau o punga de popcorn, dar, eventual, un bilet de 50 de lei la Ateneu sau la Opera ni se pare scump, desi acolo urca pe scena, doar pentru cele cateva zeci sau sute de spectatori din sala, 100 de artisti care au studiat muzica cel putin 20 de ani fiecare. Deja concertele la care biletul trece de 100 de lei ni se par prea scumpe si le lasam pe seama celor cu bani sau, mai des, pe seama snobilor care vor sa fie vazuti acolo unde se fac fotografii multe… In schimb pentru masa la care invitam niste prieteni cheltuim fara sa ezitam cateva sute de lei, iar ceea ce ne va ramane de pe urma unui asemenea exercitiu e nu o emotie valoroasa, ci un colacel de grasime de care…
…CITESTE MAI DEPARTE PE SigurantaFinanaicara.ro

Categorii:
MoneyChat

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *