fbpx

Plácido Domingo este Nabucco în opera transmisă azi de la Metropolitan

de

Nabucco, splendida operă de inspirație biblică a lui Giuseppe Verdi, care a avut premiera mondială la Teatro alla Scala din Milano la 9 martie 1842, este spectacolul ce poate fi urmărit azi în streamingul online gratuit dăruit de Metropolitan Opera iubitorilor de operă din întreaga lume. Pentru a viziona înregistrarea, după ce intrați pe metopera.org apăsați butonul alb WATCH NOW. Fluxul va fi disponibil astăzi, 18 mai, până la ora 18:30 EDT, respectiv până noaptea la ora 01.30, ora României – marți, 19 mai.

Fotografie Metropolitan Opera

Opera lui Verdi transmisă azi de la Metropolitan Opera datează din  7 ianuarie 2017 și îl are pe celebrul Plácido Domingo (ca bariton) în rolul titular, într-o distribuție de excepție condusă de James Levine.

Nabucco este creația care l-a lansat pe Verdi, preschimbându-l dintr-un necunoscut într-o celebritate. Opera  i-a salvat viața compozitorului care, deși tânăr, suferise deja grele lovituri ale sorții, căci copiii și soția îi muriseră.

Nabucco este o operă în patru acte și îl are ca personaj central pe regele babilonian convins de propria sa divinitate. Corul sclavilor evrei din Babilon, celebrul „Va pensiero”, a devenit simbolul luptei pentru libertate în întreaga lume.

Dirijor- James Levine
Abigaille- Liudmyla Monastyrska
Fenena- Jamie Barton
Ismaele- Russell Thomas
Nabucco- Plácido Domingo
Zaccaria- Dmitry Belosselskiy
Categorii:
Opera și balet

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.