fbpx

O nouă colecţie de bijuterii semnată Ana Wagner: “Byzantium”

de

În showroom-ul Wagner Arte din Cotroceni, situat în bulevardul Gheorghe Marinescu nr. 4, iubitorii de frumusețe pot găsi nu doar bijuterii și obiecte decorative de mare finețe și valoare, nu doar povești pictate pe porțelan, nu doar istorii de iubire, fragile și nobile precum materialul pe care au fost așezate. Ci și noua colecție de bijuterii creată de Ana Wagner pentru casa pe care o reprezintă alături de sora sa, Irina Wagner.

“Byzantium” este o colecție născută din iubirea Anei pentru arhitectura neo-românească cu influențe bizantine a multor clădiri din Cotroceni, cartierul în care se situează și atelierul casei Wagner, iar piesele din porțelan ale colecției au forma crucii bizantine, pe care artista Ana Wagner a redescoperit-o în detalii splendide și ascunse ale arhitecturii Cotrocenilor. Colecţia este compusă din 26 de piese: coliere, cercei, butoni şi brăţări, toate înnobilate cu aur, pietre semipreţioase precum rubin, peridot, topaz și aşezate pe lanţuri fine şi sisteme din argint aurit.

Forma inedită a porțelanului, corespondențele lui calme cu metalele și pietrele semipretioase, regalul culorilor și al miniaturii, designul ingenios fac din “Byzantium” o colecție a colecțiilor, de-o frumusețe inegalabilă. Prin “Byzantium”, bijuteria se reafirmă ca artă născută din redescoperirea marilor valori din vecinătatea și patrimoniul nostru cultural.

”Călătoriile sunt principala mea sursă de inspirație. Am spus-o adesea. De astă dată, inspirația a venit chiar din vecinătatea atelierului nostru, din superbul cartier Cotroceni. Cauți, uneori, ce ai chiar lângă tine. O simplă plimbare devine o călătorie exploratorie. În plimbările mele prin Cotroceni am observat, tot mai atrasă, detaliile stilului neoromânesc care se distinge în arhitectura zonei. De aici, de la un detaliu-simbol mi-a venit ideea acestei colecții. Forma porțelanului din ”Byzantium” este inspirată de crucea bizantină, așezată atât de discret și divers ca element grafic în patrimoniul arhitectural al Cotrocenilor. ”Byzantium” este rezultatul unei părți a călătoriei spre mine însămi, prin Cotroceni. Și mai este omagiul meu Cotroceni, locul unde ni s-au născut și împlinit atâtea proiecte și de unde sper ca micul nostru atelier să devină brand național” a declarat Ana Wagner despre noua colecție, care, însă, a fost lansată fără ca artista să fie de față.

“Este pentru prima dată când Ana nu poate participa la lansarea unei colecții pe care a creat-o. Dar absența este motivată și ocazia cum nu se poate mai fericită pentru parcursul creator al Anei. Va fi în Portugalia, unde va crea, o perioadă, alături de departamentul de design al unei fabrici prestigioase de porțelan care se numește Vista Alegre. La sud de Porto, aproape de malul oceanului Atlantic, Vista Alegre va fi o nouă etapă în cariera Anei, care va fi îmbogățită cu experiența portugheză. Îi ținem pumnii, îi urăm succes și suntem mândri de ea”  a spus sora Anei, Irina Wagner, partener Wagner Arte.

Despre Wagner Arte Frumoase și Povești

Marca ”Wagner Arte Frumoase şi Povești” s-a impus pe scena manufacturilor românești prin poveștile așternute pe porțelanuri cu tehnici clasice de pictură manuală. Îmbinarea dintre rigoarea tehnicii handmade – mereu rafinată – și fantezia subiectelor este caracteristica mărcii Wagner Arte.

Colecția va rămâne permanent în showroomul Wagner Arte din Cotroceni, în bdul.Gheorghe Marinescu 4. Telefon: 0723191656 sau online wagnerarteshop.com.

Program de vizitare Wagner Arte: luni-vineri, 10.00 – 18.00, sâmbătă 10.00-14.00 pe bază de programare.

Informații: Irina Wagner – partener Wagner Arte – irina@wagnerarte.ro

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Moda

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.