fbpx

Patru mirese pentru un sfert de veac: Anotimpurile by Liza Panait

de

Liza și Viorel Panait s-au cunoscut în 1989, iar atunci când s-au întâlnit au luat, împreună, viața de la capăt. Liza avea doi copii, pe Nicoleta și pe Alexandru, Viorel o fetiță, pe Anita. S-au căsătorit în 1991, anul în a cărui toamnă au și înființat, împreună, Casa Vili, casa de modă care să le cuprindă numele în siglă și tot curajul și frumusețea dragostei lor în creațiile realizate de Liza Panait. În 1997 s-a născut și Maria, fetița care avea să urce pe podium de la doi ani și jumătate… La una dintre primele ei prezentări a străbătut tot podiumul, îmbrăcată în rochița ei superbă, dar când a ajuns la capăt, în aplauzele publicului, a izbucnit în plâns și atunci tăticul ei s-a repezit s-o ia în brațe și s-o strângă la piept… „O mireasă râde, o mireasă plânge”, scriam pe atunci într-un ziar care consemna frumusețea prezentării semnate de Liza Panait și toată emoția adunată în întâlnirea cu un brand ce cuprinde în el nu doar arta frumosului și a bunului gust, ci și duioșia iubirii dintre soț și soție, dintre părinți și copii, dintre frați și surori.

Anul acesta s-au împlinit 25 de ani de când Liza Panait îmbracă lumea în straie superbe, iar soții Liza și Viorel Panait reafirmă prin cuplul lor nu doar eleganța, ci și bunătatea, onestitatea, căldura, autenticitatea. Au alături patru copii mari, frumoși, deștepți și păstrează în suflet nenumărate povești trăite, pe care ei le-au condus, cu tenacitate, doar către finaluri fericite și noi începuturi.

Iar pentru spectacolul aniversar al acestui sfert de veac de modă și iubire au avut pregătite patru colecții și patru mirese…

Primăvara, vara, toamna și iarna…

Într-o atmosferă de poveste a avut loc spectacolul de modă ANOTIMPURILE ce a marcat împlinirea a 25 de ani de activitate  CASA VILI şi toţi atâţia ani de când cei doi fondatori (Viorel şi Liza) s-au căsătorit.

Peste 500 de spectatori au aplaudat cu entuziasm cele patru mini prezentări cuprinse în show. Patru prezentări, pentru cele patru anotimpuri, fiecare introdusă de un inedit moment de balet realizat de balerine ale Operei Române pe muzica lui Vivaldi.  Şi fiecare anotimp cu mireasa ei. Primăvara – ANDRA SEILUC, Vara – MARIA PANAIT, Toamna- MANUELA HĂRĂBOR şi Iarna – NICOLETA LUCIU. Coregrafia momentelor de balet şi ieşirea inedită a “mireselor” a fost realizată de Roxana Colceag şi a invitat spectatorii într-o atmosferă de basm.

Regizoarea Beatrice Rancea, cea care a fost aproape de cei doi încă din primii ani prin proiectele făcute împreună, a deschis evenimentul cu un speech emoţionant. Înainte însă de a începe spectacolul, Beatrice Rancea a surprins-o pe creatoarea de modă chemând-o pe scenă pentru a saluta publicul, dar şi pentru a putea urmări filmul aniversar pregătit în secret de echipa Casa Vili. Imagini emoţionante de la evenimentele şi şedinţele foto organizate în toţi aceşti ani, dar şi fotografii din vacanţele familiei Panait.

“Nu mă aşteptam la asta” a mărturisit Liza “şi când Beatrice m-a chemat pe scenă m-au copleşit emoţiile. Atât datorită oamenilor dragi pe care i-am văzut în sală cât şi a imaginilor pe care le-am urmărit proiectate pe melodia ( inspirat aleasă), Yesterday. Am vrut să fie o seară de suflet, să mulţumim astfel tuturor celor care ne-au fost alături şi au crezut în noi! Colecţia este declaraţia noastră de dragoste adresată femeii din România, indiferent de vârstă, forme sau preocupări!”

Vedetă întregii colecţii a fost catifeaua, neagră şi verde închis, iar trendul regăsit în toate cele patru prezentări a fost cel militar. Un stil militar interpretat în manieră aristocrată, cu brandenburguri aplicate, desenate sau doar creionate şi epoleţi din flori, ca semn de pace şi iubire.
În colecţia intitulată Primăvară, Liza Panait propune costume din catifea verde şi neagră, cu brandenburguri stilizate, cu flori, rochii de piele artificială, rochii din dantelă regală, combinaţii de imprimeuri şi texturi cu broderie manomecanica , tul dantelat, catifea, aplicaţii manuale de lame, rochii de seară din mătase combinată cu tafta, cu alte cuvinte o explozie de culoare, elegantă şi feminitate. Simbolul primăverii, regăsit în decor, broderii, aplicaţii şi picturi a fost romantică floare de cireş.

Mireasa “Primăverii”, Andra Seiluc a purtat o rochie diafană, cu flori de cireş brodate manual.

Pentru ţinutele de Vară, creatoarea a adus rochii asimetrice , din mătase bleu cu brandendurguri şi aplicaţii de flori, mătase în degrade pictată manual,  imprimeuri florale şi cu fluturi, mătase verde cu flori, buzunare pe cusătură, rochii de seară fluide, din dantelă aristocrată cu aspect de macrame, rochii din paiete multicolore cu străluciri glamour de Hollywood… adică multă pasiune, creativitate şi curaj.

Mireasa “Verii”,  Maria Panait a purtat o rochie verde metalizat cu imprimeuri de flori pictate manual.

Colecţia de Toamna a impresionat prin jocurile şi degradeurile de culori ce te purtau cu gândul în pădurile şi parcurile în zeci de nuanţe ale acestor zile. Cu rochii din piele ecologică, rochii tip military, pantaloni şi rochii din triplu voal gofrat, pantaloni de catifea aramii cu vipusca şi buzunare aplicate, rochii din catifea în degrade, dantelă în culorile toamnei, rochii cu trena de dantelă din bumbac şi catifea, rochii de tul cu flori în relief,  somptuoase, impunătoare, unice.

Mireasa “Toamnei”, Manuela Hărăbor a completat perfect tabloul cu o rochie arămie din piele ecologică, cu aplicaţii din frunze pictate manual.

Iarna a fost poate cel mai mai spectaculos dintre momente, atât prin muzică, machiaje şi albul din părul modelelor, dar mai ales prin paltoanele aristocrate, cu brandenburguri şi blană ecologică,  jachete scurte cu rochii din dantelă, rochii tricotate manual, veste din blăniţă şi franjuri din mătase, deux pieces-uri din catifea neagră cu broderii din mărgele şi perle, rochii din voal brodat cu dantelă şi catifea, rochii cu trena de prinţesă, din dantelă şi catifea cu aplicaţii florale.

Mireasa “Iernii”, Nicoleta Luciu a purtat o superbă rochie albă tricotată cu aplicaţii aurii şi argintii strălucitoare.

Mai mult ca oricând, ţinutele prezentate în această seară pun în valoare frumuseţea feminină de orice vârstă, siluetă sau poziţie socială. De la rochii lungi la mini, de la un larg mângâietor pe corp la mulat plin de curaj, de la pantaloni conici la cei ce pun în valoare formele, de la deux pieces-uri practice şi elegante la rochii cu trenă ideale pentru seri speciale, fiecare piesă este făcută să flateze şi să nuanţeze FEMEIA din orice doamnă sau domnişoară.

Întreagă colecţie a avut parte de accesorii produse în atelierul casei de modă Liza Panait, poşetele şi bijuteriile fiind parte unitară din prezentare.

Machiajul a fost realizat de Jeana Ceban, Andreea Tudor şi Make-up Artistry cu produse SLA, iar hair stylingul de Helen Studio by Elena Oseacă.

Decorul aristocrat al Palatului Bragadiru a fost înfrumuseţat cu enorme buchete de flori de la Magdalena Dinu – Floragift Events şi tablouri de epocă aduse de ARTMARK  pentru a marca momentul aniversar .

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Categorii:
Moda

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.