fbpx

Prietena lui sau iubita lui?

de

Exista cu adevarat amicitie intre barbati si femei, sau este doar o mare pacaleala? Ne folosim de paravanul prieteniilor aparent nevinovate pentru a camufla porniri cu subinteles? Poate o relatie de amicitie dintre un barbat si o femeie sa dureze o vesnicie sau, pana la urma, pupatul pe obraz ajunge sarut din dragoste? Cateva vedete ne-au impartasit din parerile si experientele lor.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Doru Bem:
„Nu sunt multi barbati care se pot stapani sa aiba doar o relatie de amicitie cu o femeie“
Cred ca exista amicitie intre un barbat si o femeie, dar este mult mai rar intalnita, pentru ca mereu intervine intre cei doi un soi de energie. Daca doua persoane de sex opus se intalnesc foarte des si isi impartasesc multe lucruri, este probabil si posibil ca, dupa un anumit timp, fiecare sa vada in celalalt o regasire. In momentul in care cei doi isi descopera compatibilitati si acestea devin constiente, cred ca lucrurile pot duce catre o relatie. Si e foarte dificila intoarcerea la amicitie dupa o relatie cu respectivul/a. Acele persoane se leaga, prin faptul ca fac sex sau ca impartasesc mai mult decat niste idei, se creeaza altfel de legaturi, care cu greu pot fi rupte.
La o prima intalnire, depinde de starea sufleteasca in care se gasesc amandoi. Daca au pe cineva, si relatia merge bine, daca exista iubire adevarata, cred ca ea nu se mai poate rupe, cel putin nu in acel moment. Exista si expresia „nu mai ai ochi pentru altul“. Insa, de regula, intre un barbat si o femeie, prima legatura care se creeaza vine dintr-un impuls sexual, erotic sau sufletesc, si atunci e cu atat mai greu sa pastrezi amicitia. Cand ele nu exista de la bun inceput – asta se stabileste de la sine – se poate pastra o amicitie. Dar daca intre ei apare de la prima intalnire o comunicare care merge dincolo de amicitie si exista intre ei doi un acord tacit sa nu se treaca de ea, imi este foarte greu sa cred ca ea poate fi o prietenie reala. 
De obicei barbatului ii este mai greu sa intretina o amicitie cu o femeie. Nu e vorba neaparat de un instinct animalic, de taur comunal… E vorba despre un principiu al energiilor, barbatul este yang, iar femeia este yin. In momentul in care aceste doua energii se intalnesc, ele trebuie sa se impreuneze, sa se contopeasca, sa creeze ceva mai departe. Fiecare se hraneste cu cealalta. Energia barbatului, yang, este mult mai puternica decat cea a femeii, de aceea nu sunt multi barbati care se pot stapani sa aiba doar o amicitie cu o femeie.
Am multe prietene, insa relatia mea cu ele nu este una de camaraderie, cum este cea pe care o am cu prietenii mei barbati. Niciodata intalnirile nu sunt foarte dese intre un barbat si o femeie care sunt amici. Si cred ca de asta se si pastreaza, pana la urma, o amicitie.
Daca tine sau nu, depinde mult de imaginea femeii pe care tu ti-ai dori-o atunci, si daca vezi in amica ta, inconstient poate, acele trasaturi, apare dorinta inversa amicitiei. Mai ales daca esti intr-o perioada de criza, daca esti dupa o despartire, simti nevoia de o supapa, pentru a elibera putin din suferinta. Si se intampla sa descoperi aceste supape tocmai intr-o amicitie.

Livia Dila:

„Se spune ca un barbat vorbeste cu o femeie ca sa ajunga in patul ei. Femeile fac invers“
Poate ca exista amicitiile intre femei si barbati, in orice caz, asa ne sunt prezentate. Sentimentul meu este, insa, ca undeva, candva, a fost mai mult… si s-a ajuns la aceasta forma prin degradarea a ceva mult mai intim. Poate s-a ratat ceva, dar incercari si presiuni au fost. Sau poate ca una dintre persoane stie si profita de faptul ca celalalt se gandeste la mai mult, dar inchide ochii. Din vanitate, cochetarie. Alteori se joaca prost piesa amicitiei, in public, iar cea a intimitatii, in intimitate.
Nu pot spune ca inclin spre a crede ca exista prietenie intre un barbat si o femeie. Se pare ca barbatii nu fac nicio diferenta intre nevoile spirituale si cele sentimentale. Iau totul la gramada. Se si spune ca un barbat vorbeste cu o femeie ca sa ajunga in patul ei. Femeile fac invers. Poate ca ei percep ca pe un refuz, un afront, faptul ca, desi pare un preludiu – discutii, lucruri facute impreuna, poate acelasi tip de umor – nu se ajunge la „finalizare“. Sau poate e doar o confuzie in mintea lor si nu vor sa ofenseze. Daca e ceva frumos ambalat, care striga, fara glas, „Ia-ma!“, si el nu spune „Prezent!“, ce fel de barbat mai e si asta?! Nu e mai putin adevarat ca si femeile pot folosi acest subterfugiu al prieteniei, pot fi mamoase si posesive, viclene si neputincioase,  asteptånd un viitor nebulos in care EL poate ca isi va da seama ca EA exista acolo pentru ca il vrea. EL de ce nu se mai hotaraste odata s-o vrea???
Cand au existat alte ganduri decat cele amicale, oricat ar fi fost de greu, am clarificat lucrurile. Poate m-am ales cu un semi-dusman, poate cu un actor priceput, care si-a gasit iesirea din scena…

Aurelian Temisan:
„Am o prietena foarte buna cu care pot vorbi chiar ca intre barbati“
Fara discutie, amicitie intre sexe exista. Ba chiar prietenii care dureaza. Eu am o prietena foarte buna cu care pot vorbi chiar „ca intre barbati“, foarte draguta, de altfel, dar intre noi nu a existat niciodata mai mult decat prietenie. In relatia noastra nu s-a insinuat niciodata vreun gand cu caracter erotic. Am vorbit insa deschis despre toate indragostirile mele sau ale ei, uneori chiar cu lux de amanunte, si picanteriile erotice n-au lipsit din conversatie. Am ramas apropiati, dar, dupa casatoria ei, am renuntat la ritualul nostru de destainuiri erotico-sentimentale. In prima relatie serioasa, iubita mea a devenit prietena cu amica mea, aveam discutii interesante si radeam foarte mult. Sotul ei si sotia mea au acceptat aceasta relatie de prietenie, ca si cand ar fi o legatura de familie.
Cred ca un barbat si o femeie pot redeveni amici chiar si dupa ce au trecut pragul amicitiei. Eu am redevenit amic cu o prietena, mai ales cand ne-am dat seama ca nu ne potriveam deloc ca iubiti, dar ca prieteni era mult mai bine. Pastram legatura si azi.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.