fbpx

Rodica Mihet – Scrisoare catre fata mea

de

Nu esti jumatatea nimanui. Esti un intreg. Uneori fragil, deseori puternic. Dar intotdeauna suficient siesi.

Nu te definesti prin barbatul de langa tine, pentru ca el este un alt intreg. Complementar, dar un alt intreg.
Daca el a plecat inseamna ca a gresit? Nu. Inseamna ca nu a fost decat o halta si ca trenul tau porneste mai departe. Sunt atat de multe lucruri de experimentat in lumea asta mare!
Iubeste-te mai ales cand te simti respinsa si dispretuita, omida scarboasa inchisa in coconul tau de durere si frustrare. Vei renaste, stii bine, impodobita cu aripi.
Nu este necesar si nici sanatos sa fii un etalon al normalitatii, sa-ti planifici viata dupa norme si valori promovate si unanim acceptate. Nu esti o cutie de lapte praf standardizat si pasteurizat. Iti cauti propria formula si deci ai dreptul sa faci alegeri gresite. Cel putin atata timp cat inveti din ele.
Daca vei avea copii, vei fi tentata sa-i transformi intr-un instrument al orgoliului. Poti sa-ti folosesti fetita ca sa-ti implinesti prin ea ambitii sau dorinte nesatisfacute. Poti sa-ti folosesti baiatul ca substitut al tatalui sau iubitului.
Dar asta inseamna ca i-ai mutilat, i-ai obligat sa preia asupra lor povoara frustrarilor tale. Ei s-au nascut liberi si tu i-ai transformat in sclavi emotionali.
Poti sa atragi un barbat folosind atuuri fizice. Cu cat este mai slab, cu atat va cadea mai repede in capcana unui trup imbietor. Dar vor fi, mereu, alte si alte trupuri, mai imbietoare. Iti vei petrece viata concurand cu asta?
Arta, literature, filosofia, religia sunt indispensabile dezvoltarii. Dar ai grija sa lasi mereu deschisa poarta spiritului tau intelept. El stie adevaruri mult mai adanci, incearca sa ajungi la ele. El este calul tau puternic si credincios care te poate aduce inapoi acasa din toate peregrinarile tale.
Nimic nu este ce pare a fi, cunoasterea nu are limite si o stapanire (iluzorie) a lumii te poate face sa-ti gonflezi inutil eul. Suntem doar umbre de o clipa ale pamantului si rostul vietii depaseste puterea de intelegere a oamenilor. Nu fugi prea departe. La ce ti-ar folosi lumea intreaga daca te-ai pierde in hatisul nevrozelor?
Poti sa cauti mereu frumusetea ta reflectata in ochii oamenilor. Dar frumusetea isi are timpul ei-tineretea. Iar tu esti mai mult decat un trup frumos. Nu ar fi mai bine, la varsta intelepciunii sa iti cauti propria intelepciune?
Operatiile estetice pot rezolva ridurile, pot crea un chip placut, la orice varsta. Dar lumina din ochi, linistea din gesturi, caldura din vorbe, forta caracterului calit in lupte… doar tu singura ti le poti darui. Ca o prada a vietii.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.