fbpx

Scrisoare deschisa a artistilor Green Hours catre Daniel Emanoil Gregory (Hardila)

de

Artistii Green Hours se lupta sa salveze locul care a adapostit atatea emotii artistice ale zilelor de luni, dar si ale celorlalte bucati de saptamana ale iubitorilor de teatru. In conflictul administrativ, financiar, absurd, intortocheat, dintre Voicu Radescu, intemeietorul Teatrului LUNI de la Green Hours, si cel care a luat acum locul in stapanire, Daniel Emanoil Gregory, artistii talentati si curajosi se asaza cu pieptul descoperit. Scrisoarea lor plina de suflet si speranta ia drumul lumii azi, in ziua in care marele sfant Nicolae, ocrotitorul celor nedreptatiti, promite sa o dea mai departe, in asa fel, incat mesajul lor de pace sa se auda pretutindeni. Dar putem fi si noi ajutoarele Mosului, nu-i asa?

Scrisoare deschisa de la artistii Green Hours catre patronul El Grande Comandante, Junior, El Dictador, La Historia

Domnule Daniel Emanoil Gregory (Hardila),

Am aflat numele dumneavoastra odata cu vestea ca Teatrul LUNI de la Green Hours se clatina si ca e posibil ca in curand sa nu mai existe. Noi, artistii Green Hours, nu stim exact ce s-a intamplat si care este conflictul in detaliile lui administrative si financiare dar, cunoscandu-l si (de aceea) iubindu-l pe Voicu Radescu, suntem bineinteles tentati sa credem ca dreptatea e de partea lui. Stim ca sunteti un om foarte puternic, posesor al mai multor cluburi bucurestene (unul dintre ele extrem de frecventat de tineri artisti o lunga perioada). E de neinteles pentru noi de ce v-ati pornit impotriva teatrului nostru. Nu poate fi vorba de avantaje financiare, asta e limpede. Green Hours nu e un loc din care cineva se poate imbogati. Cu atat mai putin acum, cand cei care ii calca pragul sunt foarte putini si o fac doar pentru ca nu sunt spectatori Green sau nu cunosc necazul care s-a abatut asupra noastra.

Ne-am tot gandit si am ajuns la concluzia ca e doar o chestiune de orgoliu. E posibil ca Voicu sa va fi enervat din cale afara, ni s-a intamplat multora in toti anii astia in care am trait si am muncit alaturi de el. In afara de inflatia de calitati cu care e inzestrat, are defectul de a fi ingrozitor de incapatanat cand i se pare ca e nedreptatit. Daca asa e, am vrea sa va spunem ca e o lupta care nu prea are ce lauri ai gloriei sa va aduca in clipa in care o veti fi castigat. Niciodata Teatrul LUNI n-a fost puternic decat pe plan artistic, pe toate celelalte planuri fiind ca o frunza in vant. Cat despre Voicu, forta lui sta doar in faptul ca e un idealist si are curajul sa faca lucruri care nu-i aduc nici un fel de profit palpabil, ci numai din cele sufletesti. Deci nu e un adversar de luat in seama in genul de razboi in care a intrat acum.

Ne gandim ca e posibil sa va fie dragi actorii, din moment ce “martea actorilor” a fost atata vreme o traditie intr-unul din cluburile dumneavoastra. Daca asa e, poate nu e imposibil sa va induplecam cu scrisoarea noastra. Green Hours nu e in primul rand clubul lui Voicu Radescu, chiar daca a reusit sa-si vanda pana si garsoniera pentru a-l tine pe linia de plutire in toti anii astia. Green Hours e un refugiu artistic de importanta vitala pentru foarte multi artisti romani de toate varstele, din teatru, muzica sau altele. Indiferent cat de tare v-ati certat cu Voicu si cat de mult sint acum implicate politii si tribunale, poate v-ati putea opri dintr-o data si, chiar daca nu veti ajunge sa va dati mana, macar sa le uitati si sa le uitam pe toate. Noi n-o sa va purtam pica. Cat despre Voicu, daca are de facut jazz si teatru, nu prea-i mai pasa de altceva.

Haideti sa nu mai calculam cine pe cine a pacalit, cine cui are de dat bani. Nu va cerem decat sa va vedeti de cluburile dumneavoastra care chiar merg bine si sa lasati Greenul sa-si vada de viata asa cum a facut-o si pana acum. Paradoxal, firma cu care ne pedepsiti se numeste “Green Fusion”. E o gluma cinica, stiti si dumneavoastra ca acolo nu e nici un fel de fuziune si ca nu exista nimic din spiritul Green. Stim ca s-au acumulat datorii imense (pentru nivelul nostru de oameni obisnuiti) si ca exista un proces civil intre Voicu si Green Fusion. Dar noi il putem convinge pe Voicu sa renunte la orice plangere si chiar sa uite complet de tot episodul asta de cosmar, chiar si de datorii, daca dumneavoastra acceptati sa ne lasati in pace si sa plecati din Green. O sa vedem cum ne descurcam cu datoria, cata vreme avem scena, teatrul, muzica, nimic nu e de nefacut.
Asadar, domnule Gregory, puteti considera aceasta scrisoare o declaratie limpede a faptului ca Green Hours nu va poate tine piept si ca nu mai vrea sa se lupte cu dumneavoastra. Va precizam ca i-am spus lui Voicu despre hotararea de a va scrie aceasta scrisoare, a considerat ca e dreptul nostru pana la urma, dar nu ne-a cenzurat in nici un fel, ba mai mult, va afla odata cu dumneavoastra ce contine ea.

Cu sentimente pasnice,

Artistii Green Hours

Radu Afrim
Catalin Babliuc
Laurentiu Banescu
Lia Bugnar
Bobo Burlacianu
Constantin Cojocaru
Toma Danila
Luca Dinulescu
Bogdan Dumitrache
Bogdan Dumitrescu
Andrei Gheorghe
Radu Iacoban
Vera Ion
Cinty Ionescu
Mihai Iordache
Tudor Aaron Istodor
Nicoleta Lefter
Ilinca Manolache
Marius Manole
Rolando Matsangos
Ana Margineanu
Sultan Nasser
Isabela Neamtu
Maria Obretin
Katia Pascariu
Peca Stefan
Florin Piersic Jr.
Iulian Postelnicu
David Schwartz
Cosmin Selesi
Maria Rsducanu
Mircea Tiberian
Alex Tocilescu
Ana Ularu
Luiza Zan

Lista de artisti rsmâne deschisa si este în curs de completare. Lista completa de artisti va fi publicata în zilele urmatoare.

  • Credit: Paul Buciuta / Marea Dragoste

 

Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *