fbpx

Voicu Radescu: Sper ca nu voi fi blocat din a continua activitatile artistice-culturale ale Green Hours

de

Voicu Radescu, patronul Green Hours, a declarat, intr-o scrisoare deschisa, ca spera ca cercetarile judiciare al caror subiect este nu il vor impiedica sa continue activitatile artistice programate in clubul bucurestean.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

“Sunt Voicu Radescu, am 57 de ani si sunt directorul executiv al Green Hours jazz-café si al Teatrului Luni de la Green Hours. In urma evenimentelor, as spune dramatice, din jurul meu personal, respectiv al clubului Green Hours – parte din ele ajungand deja publice -, dupa cateva zile de chibzuinta, consider ca este necesar sa fac o declaratie publica in care sa prezint artistilor si publicului «Green», mass-media interesate – to whom it may concern, in general – situatia, asa cum o vad eu, la acest moment”, se arata in scrisoarea deschisa publicata pe pagina de Facebook a Green Hours.

 

Voicu Radescu, patronul clubului bucurestean Green Hours, a fost retinut, miercuri, pentru o evaziune fiscala estimata la 230.000 de lei. Potrivit procurorilor, Voicu Radescu nu ar fi inregistrat in evidentele contabile vanzarea unor produse de bar. El este insa cercetat in stare de libertate, intrucat Tribunalul Bucuresti (TB) a respins, in 30 august, propunerea procurorilor de arestare preventiva a sa, pentru 29 de zile.

 

“Sunt asociat majoritar si director executiv al SC Alvotida Comert si Servicii SRL, incepind de la infiintarea sa, in iunie 1991. Societatea mea are un unic punct de lucru, in Calea Victoriei 120, sector 1 si inseamna de fapt, incepand din 1994: Green Hours 22 jazz-café, cel mai vechi club de jazz din tara; Green Records – unicul label muzical apartinind de un club in Romania si Teatrul Luni de la Green Hours, primul teatru independent din Romania. Clubul Green Hours inseamna, in fapt, acel «bar» in care in mod regulat se petrec spectacole de teatru si concerte de jazz, iar activitatea mea a constat si consta in organizarea si coordonarea celor trei entitati-nume de mai sus. In cei 18 ani de existenta ai sai, au avut loc aici mii de concerte si de reprezentatii de teatru, implicand sute de artisti”, continua Voicu Radescu in scrisoarea sa, explicand apoi cum i-a intalnit pe cei care i-au devenit asociati.

 

“Cu trecerea anilor, mi-a fost tot mai greu sa ma ocup de conducerea efectiva atat a barului, cat si a evenimentelor de teatru si muzicale din Green Hours, drept pentru care am apelat, pe rand, la diversi prieteni/cunoscuti, carora le-am incredintat, pentru intervale mai lungi sau mai scurte de timp, activitatea de alimentatie publica. La inceputul lui 2011, am inceput sa caut insa o solutie prin care sa externalizez activitatea de bar catre o firma specializata, iar personal sa continuu sa ma ocup numai de evenimentele artistice si culturale”, scrie Voicu Radescu.

 

Patronul Green Hours detaliaza relatia cu acestia: “In aceste imprejurari i-am intalnit pe Florentina Racoviteanu, ce mi-a fost prezentata ca o persoana ce dispune de experienta si calificarile necesare (lucrase anterior ca manager in mai multe baruri, intre care, ultimul, Tago Mago, tocmai isi incetase activitatea), si pe Daniel Emanoil Gregory (Hardila), de care stiam ca este patronul mai multor cluburi si baruri cunoscute in Bucuresti (El Comandante, El Dictador, El Grande Comandante, La Historia, Junior etc.). Acestia s-au aratat interesati de preluarea activitatii de bar a Green Hours si mi-au propus o forma de contract de subinchiriere a spatiilor, strict pentru desfasurarea activitatilor de bar. Am «batut palma» cu acestia si, de la sfarsitul lui februarie 2011, au inceput sa conduca efectiv si sa gestioneze activitatea de bar si apoi toata «bucataria» clubului, scop in care au infiintat SC Green Fusion SRL. Obligatia lor principala, prin contract, in schimbul beneficiului reiesit din activitatea de alimentatie publica pentru care aveau exclusivitate, era plata chiriei pe care, in acord, am fixat-o, precum si a unei proportii agreate din cheltuielile administrative ale cladirii din Calea Victoriei 120. De asemenea, intre obligatii intra pastrarea specificului si a personalitatii clubului Green Hours, ce functiona acolo de peste 16 ani”.

 

“Din pacate, la cateva luni de la semnarea contractului, derularea colaborarii a inceput sa inregistreze sincope. Repetate intarzieri de plata a chiriei de catre Green Fusion au dus la mari dificultati financiare pentru Green Hours, inclusiv si mai ales in sensul achitarii datoriilor de chirie catre locatorul principal al cladirii (mai tarziu am aflat ca nu eram singurul in aceasta situatie, plata cu intarziere a obligatiilor asumate prin contract reprezentand de fapt un mod de lucru al partenerilor mei). Am avut de purtat, totodata, numeroase discutii privind necesitatea subordonarii activitatilor de alimentatie publica celor culturale, pe timpul evenimentelor din Green, nefiind dispus (din respect pentru artisti si pentru public), sa fac compromisuri pe aceasta tema”, a mai explicat Voicu Radescu.

 

“Am ajuns astfel, incet, prea incet – dupa discutii, notificari si intervale scurte de timp in care parea ca relatiile noastre se vor normaliza – la concluzia, comunicata «partenerilor de afaceri», ca voi inceta colaborarea. Mi-am asumat se pare, astfel, sa ii devin indezirabil domnului Daniel Emanoil Gregory, personaj altfel in plina expansiune, lasind sa se inteleaga ca se bucura de relatii si protectie din partea unor persoane influente din mediile de afaceri si politic. In plus, e vizibil pentru mine acum, locatia Green Hours devenise un subiect de interes mai mare decat crezusem”, a adaugat acesta.

 

De asemenea, Voicu Radescu relateaza descinderea politistilor la sediul Green Hours: “In data de 26 iulie a.c. (preziua expirarii termenului din notificarea trimisa catre Green Fusion SRL), in jur de ora 16.30, la birourile «departamentului cultural» din incinta clubului Green Hours, din Calea Victoriei 120, au descins cinci politisti din cadrul SIF sector 3, care, cu un mandat de perchezitie emis de Parchetul Bucuresti (dosar nr: 3045/P/2012), ne-au stopat activitatea si dupa aproximativ doua ore si jumatate de perchezitie au ridicat de la fata locului documente contabile, notite, inscrisuri si cele trei calculatoare existente in birouri. La cateva momente dupa intrarea in birourile Green Hours, am sesizat posibilitatea ca aceasta perchezitie sa fie «cu dedicatie» (ce cauta, ma intrebam, Politia sectorului 3 la clubul nostru, in sectorul 1…), desi in permanenta la intrebarile mele raspunsul politistilor era ca nu cunosc niciun detaliu despre situatia litigioasa in care ma aflu cu subchiriasul, ci ca doar sunt interesati, in urma unei reclamatii, de evenimentele si incasarile la evenimentele artistice ale Alvotida; altfel, indreptandu-se direct spre rafturile in care se gaseau diverse documente privind spectacolele organizate. De atunci, cu multa dificultate si cu intarziere, s-a confirmat ca «reclamatia» – adica plangerea penala – fusese depusa de Florentina Racoviteanu, administratoarea Green Fusion SRL, persoana impreuna cu care desfasurasem atata timp activitati ce iata intrasera brusc in vizorul politiei”.

 

“Acesta este inceputul a ceea ce imi parea deja a fi un film prost, cu mafioti rai, de seria a 3-a …in interiorul caruia ma gaseam, din pacate”, scrie Voicu Radescu “Filmul a continuat prin evenimente ce s-au desfasurat cu o precipitare si cu sicane si abuzuri ce au culminat cu retinerea mea pentru 24 de ore. Retinerea s-a petrecut in sediul Politiei sectorului 3, in dupa-amiaza de miercuri, 29 august, dupa o invitatie asa-zis de rutina, dar pe un scenariu cu detalii menite – si in parte reusind, da – sa ma impresioneze: aruncatul catuselor pe masa; ora retinerii, care a presupus ramanerea mea peste noapte in arestul politiei etc. A doua zi am fost prezentat de politisti procurorului, care a semnat trimiterea mea la instanta, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile. Joi, in jur de ora 15.00, ma aflam intr-o sala de tribunal. Peste aproximativ o ora si jumatate eram din nou liber, in urma pledoariei d-lui avocat Doru Viorel Ursu si a deciziei de respingere a propunerii de arestare preventiva, luata de judecator…(nici numele acestui magistrat nu voi avea cum sa il uit…)”.

 

“De aceste abuzuri si de apararea mea in ancheta sub care ma aflu se va ocupa, calificat, casa de avocati. Personal, sper ca nu voi fi blocat din a putea continua activitatile artistice-culturale ale Green Hours, ale Green Records si ale Teatrului Luni”, mai scrie Voicu Radescu.

 

El a fost retinut pentru 24 de ore in cadrul unei anchete privind o evaziune fiscala, insa un judecator al Tribunalului Bucuresti a apreciat ca Radescu poate fi cercetat in stare de libertate.

 

Decizia judecatorului urmeaza sa fie motivata, iar Parchetul va decide daca face sau nu recurs, pana atunci Radescu ramane in libertate.

 

MEDIAFAX

 

 

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Categorii:
Interviuri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.