fbpx

Oltchim a depus la Tribunal cererea avand ca obiect falimentul societatii

de

Tribunalul Valcea a remis vineri un comunicat de presa prin care informeaza despre cererea S.C. OLTCHIM avand ca obiect falimentul societatii.

Astfel, potrivit sursei citate, pe rolul Tribunalului Valcea – Sectia a II a Civila, la data de 25 ianuarie 2013 s-a inregistrat cererea formulata de SC OLTCHIM SA, avand ca obiect ‘Faliment’- art. 27, alin.5, din Legea 85/2006, cu prim termen de judecata la data de 30 ianuarie 2013, cauza fiind inregistrata sub nr. dosar 887/90/2013″.

 

Premierul Victor Ponta a anuntat, joi, ca Guvernul si Ministerul Economiei iau in calcul o restructurare a combinatului Oltchim Ramnicu Valcea dupa modelul companiei Hidroelectrica. El a declarat, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Iasi, ca modelul Hidroelectrica este unul ”de succes”, in conditiile in care compania, care risca sa ajunga in faliment, va incheia anul 2013 pe profit.

 

Ponta sustine ca, in urma restructurarii, Guvernul are in vedere o privatizare ‘serioasa’, care sa asigure locurile de munca ale angajatilor combinatului.

 

”Pe acest tip de model vrem o restructurare prin care sa ramana toate partile viabile din Oltchim, cu un numar cat mai mare dintre cei care lucreaza si sa avem acel investitor serios de data asta, care sa poata sa preia de la stat Oltchimul, asigurand functionarea pe termen lung si implicit locurile de munca’, a precizat primul ministru.

 

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a prezentat miercuri in sedinta de Guvern un memorandum privind situatia Combinatului Oltchim, una dintre masurile propuse in document fiind intrarea in insolventa.

 

AGERPRES

 

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.