fbpx

Sony lanseaza in Romania televizoarele BRAVIA 4K cu diagonale de 55 si 65 de inci

de

Dupa lansarea cu succes a primelor televizoare cu tehnologie 4K pe piata locala, in luna martie a acestui an, Sony aduce in Romania modelul Sony BRAVIA KD-55X9005A, cu diagonale de 55 de inci, respectiv 65 de inci. Televizoarele cu rezolutie ultra HD (3840 × 2160) echipate cu motorul de procesare a imaginii 4K X-Reality ofera imagini incredibile la rezolutie 4K pentru orice tip de continut datorita tehnologiilor de up-scaling si super-rezolutie de la Sony. Disponibil exclusiv pe televizoarele Sony BRAVIA, display-ul “TRILUMINOS” iti imbogateste experienta de vizionare cu o paleta larga de culori reale, inclusiv nuante de rosu si verde smarald, greu de reprodus.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Sony este o companie care inspira si trezeste curiozitatea utilizatorilor, de aceea isi propune livreze experiente emotionale de top. Lumea 4K se construieste in acest moment, iar compania Sony se afla in centrul actiunii. Mai mult, Sony este singurul producator capabil sa livreze toate elementele necesare unui sistem 4K – de la camere de filmat la dispozitive de proiectie.     
Motto-ul companiei Sony,Make.believe”, reprezinta o imbinare intre rational, prin cuvantul”make”, si emotional, cu ajutorul cuvantului ”believe”, acestea fiind elementele prin care inovatia Sony se concretizeaza in experiente emotionale de exceptie. 
Dupa succesul inregistrat de lansarea la nivel international a modelelor X9 cu tehnologie 4K si diagonale de 55“,65“ si 84’’Sony prezinta povestea care sta in spatele dezvoltarii tehnologiei 4K. Aceasta incepe in Studiourile Sony Pictures din Los Angeles, puterea de inovatie si expertiza specialistilor sunt reunite pentru crearea universului Sony 4K. Aici au fost dezvoltate tehnologiile“4K X-Reality PRO, Trilluminous Display” si ”Magnetic Fluid Speaker”, incorporate in noua gama SonyBRAVIA 2013. Vei putea admira frumusetea, vei simti emotia si entuziasmul fiecarui moment cu ajutorul celor mai performante televizoare BRAVIA de pana in prezent. 
 
De ce sa adopti noua tehnologie 4K?
Odata cu stagnarea rezolutiei la nivelul Full HD, televizoarele de diagonala mare au au capacitatea de a reda    imagini de calitate superioara. Putem face o comparatie la rece intre standardul Full HD si cel 4K:
Full HD (1920 x 1080)

4K (3840 x 2160)

Pentru vizionare de la distante mici este nevoie de televizoare cu diagonala redusa

Imagine mai detaliata si mai clara, indiferent de distanta fata de ecran

Experienta de vizionare nu este indeajuns de imersiva

Experienta net superioara datorata diagonalei mai mari si unghiului de vizionare mult mai larg

Televizoarele mai mari sufera datorita fenomenului de pixelatie – pixelii sunt distribuiti pe o suprafata vasta

Cea mai buna rezolutie pentru televizoarele mari datorita numarului crescut de pixeli
 
Datorita tehnologiei 4K, telespectatorii se pot relaxa in fata unui televizor cu diagonala mare fara ca imaginile vizionate sa fie compromise. Mai mult, furnizorii de televiziune au in vedere redarea de continut 4K, aceasta reprezentand viitorul. Sony este singurul producator ce livreaza intreaga gama de produse si servicii 4K – de la camere video la continut, toate fiind disponibile utilizatorilor, in confortul proriei locuinte.
De la obiectiv pana la zona de living
 
1.      CAMERA VIDEO
 
Experienta  Sony este dovedita inca de la captarea imaginii. Prin filmarea scenelor de film cu echipamente Sony, producatorii vor putea surprinde cele mai detaliate imagini la rezolutie maxima. Camera video digitala 4K Sony F65 a impus noi standarde in calitatea imaginii datorita senzorului 8K ce permite cineastilor sa se diferentieze prin libertatea si flexibilitatea de a se juca cu imaginile in moduri pana acum imposibile. Totodata, camera Sony F65 este echipata cu o monturas peciala, ce permite producatorilor de film utilizeze obiective ale brandurilorAngenieux, Cooke, Fujinon Leica si Zeiss.Continutul nu este stocat pe rola, intreaga filmare fiind inregistrata pe carduri de memorie de pana la 1 TB, capacitate echivalenta cu aproximativ o ora de material. 
 
2.     POST PRODUCTIE
Urmatorul pas dupa inregistrarea  imaginii il reprezinta procesul de post productie realizat in studioul SonyColorworks din Culver. Aici filmele sunt masterizate in format 4K, unitatea Colourworks fiind una dintre cele mai avansate in lucrul cu tehnologia 4K. Acest studio poate de asemenea sa remasterizeze materiale video mai vechi dar si prin scanarea negativelor originale. Astfel, utilizatorii se pot bucura de filmele clasice favorite la rezolutie 4K. Aceasta conversie este realizata pentru toate materialele video, indiferent de studioul producator, nu doar pentru productiile Sony. 
3.     CINEMATOGRAFE
 
Sony a fost un jucator-cheie in introducerea proiec?iilor digitale 4K in cinematografe. Astazi exista mai mult de 20 000 de cinematografe 4K in toata lumea iar proiectoarele Sony 4K sunt utilizate in peste 15 ooo de sali de cinema la nivel mondial. Prin intermediul retelei de parteneriate cu industriile de entertainment si sport, Sony si-a asigurat o pozitie unica pe segmentul productiilor 4K, permitand lanturilor de cinematografe sa exploreze noi oportunitati si sa livreze experiente personalizate catre consumatori.  
4.     FILME NATIVE 4K
 
Provocarea cea mai mare legata de tehnologia 4K este livrarea continut 4K nativ direct in livingul privitorului. Materialele cinematografice realizate in format 4K ocupa foarte mult spatiu – pana la zeci de gigabiti, facand imposibila stocarea acestora pe un singur disc de memorie. De aceea, Asociatia Blu-Ray Disc a confirmat formarea unei echipe ce se dedicaexclusiv dezvoltarii unei tehnologii capabile sa aduca continutul 4K nativ la o dimensiune care sa permita stocarea sa pe un singur disc. Intre timp, incepand chiar de astazi, posesorii de televizoare 4K se pot bucura de calitatea superioara a imaginilor datorita tehnologiilor de up-scaling ale acestor dispozitive. In prezent, filmele 4K produse de Sony sunt modificate printr-un proces de downscalela formatul Full HD (2K). Acestea pastreaza o baza de date a formatului 4K pentru a fi accesata de televizor. Continutul astfel stocat este decodat deprocesorul de imagine4K X-Reality Pro in momentul rularii filmului in format 4K de pe discul Blu-ray.
Titlurile filmate in format 4K:
The Amazing Spider-Man
Angels & Demons
Battle: Los Angeles
Ghostbusters
Glory
The Karate Kid (2010)
The Other Guys
Spider-Man (2002)
Taxi Driver
Total Recall (2012)
5. Sony 4K –experienta completa acasa
Cu o vasta experienta in inovarea tehnologiei, Sony a lansat in cadrul CES 2012 Blu-ray player-ul BDP-S790, capabil sa converteasca imaginile 1080p in format 4K. Inovatia Sony transpare prin lansarea primelor  televizoare 4K. In cadrul IFA 2012, Sony a anuntat primul televizor BRAVIA 4K, KD-84X9005 cu diagonala de 84”.
Acesta a fost rapid urmat de modelele cu diagonale de 65” si 55” anuntate la CES 2013. Televizorul X9 este acum disponibil in Romania cu diagonale de84“, 65“ si 55“.
In ultimii opt ani, Sony s-a aflat la granita cu tehnologia 4K, creand solutii care sa ofere privitorului o experienta cat mai apropiata de ceea ce au vrut sa transmita producatorii de film. Tehnologia 4K ofera privitorilor trairi intense, ce reflecta insusi sufletul companiei Sony. Televizoarele 4K au o rezolutie de patru ori mai mare fata de restul dispozitivelor HDTV. Culorile sunt mai bogate, iar detaliile devin mai clare. Acest fapt schimba totul pentru cineasti. Va fi nevoie sa vezi pentru a crede! 

                                         

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Categorii:
Make IT Simple

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.