fbpx

Soprana Marina Krilovici, invitata lui Catalin Stefanescu la Garantat 100%

de

De la Opera House din Toronto, Opera de Stat din Hamburg, Staatsoper din Viena, Metropolitan Opera din New York sau Covent Garden din Londra, marea artista vine duminica, 23 noiembrie, de la ora 24.00, la Garantat 100% de la TVR 1, TVR HD si TVR+

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
„Bine v-am regasit la Garantat 100%! Invitata noastra din seara asta este una dintre marile artiste ale lumii. Nu are rost sa enumar scenele importante pe care a cantat, pentru ca sunt toate. Nu are rost sa enumar partenerii celebri cu care a cantat, pentru ca sunt toti. Insa are sens sa amintesc faptul ca invitata care ne face cinstea de a veni in seara asta la noi e o personalitate fascinanta, extrem de libera in felul de a fi si de a vedea lumea, un om care traieste spectacolul lumii cu un interes si cu o energie fascinante. Doamnelor si domnilor, suntem onorati sa-i spunem bun venit la Garantat 100% sopranei Marina Krilovici” – este invitatia lui Catalin Stefanescu pentru editia de duminica, 23 noiembrie, a emisiunii Garantat 100%. De la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD si TVR+.

Emisiunea poate fi vizionata AICI.

 
Remarcabila prezenta scenica a Marinei Krilovici, trairea intensa a personajelor au facut ca rolurile Tosca, Butterfly, Aida, Leonora din La Forza del destino, Santuzza din Cavalleria rusticana sa ramana de neuitat. Marina Krilovici a abordat cu maiestrie si repertoriul german in roluri ca Donna Anna din Don Giovanni de Mozart, Herodias din Salomé de Strauss, Fricka din Der Ring des Nibelungen de Wagner, un bogat repertoriu vocal-simfonic si de lied.
 
Cronicile entuziaste si oportunitatile oferite de castigarea premiilor prestigioase i-au deschis portile carierei internationale, fiind invitata sa cante pe cele mai mari scene ale lumii: Hamburg, Viena, Chicago, Metropolitan Opera din New York, Covent Garden din Londra, Roma, Berlin, Paris, Lisabona, La Fenice, München, Montreal etc, avand ca parteneri pe Tito Gobbi, Placido Domingo, Luciano Pavarotti, José Carreras, Renato Bruson, Kostas Paskalis, Nicolai Ghiaurov, Nicola Ghiuselev, Fiorenza Cossotto, Shirley Verrett, Nicola Martinucci si multi altii. A cantat sub bagheta marilor dirijori Georg Solti, Claudio Abbado, Nello Santi, Horst Stein, Lorin Maazel, Riccardo Muti.
 
La inceputul anilor ’90, Marina Krilovici s-a stabilit in Grecia, tara pe care o considera a doua sa patrie si unde a fost membru permanent al Operei Nationale din Atena, interpretand roluri memorabile. A cantat la Teatrul Herodion Atticus si la Megaron Mousikis, fiind primita cu multa admiratie si caldura de catre public. Marina Krilovici s-a dedicat cu mare entuziasm carierei de profesoara. Preda la Conservatorul Athenaeum Maria Callas, daruind si impartasind cu tanara generatie vasta sa experienta, marea sa dragoste pentru muzica si viata. In prezent multi dintre studentii ei stralucesc pe mari scene ale lumii. In decursul carierei, Marina Krilovici a primit numeroase distinctii pentru deosebita sa contributie in arta lirica. In prezent este solicitata ca membru al juriului la concursuri internationale, sustine numeroase cursuri de maiestrie, inclusiv in Romania, unde se reintoarce de fiecare data cu entuziasm si emotie.
 
Si pentru ca Garantat 100% fara muzica buna nu se poate, in aceasta editie ne va incanta cvartetul Passione. Garantat 100%, cu Catalin Stefanescu, se difuzeaza la TVR 1, TVR HD si TVR+, duminica, de la ora 24.00.
 
 
Despre soprana Marina Krilovici:
Nascuta la Bucuresti, Marina Krilovici si-a insusit arta cantului de la profesoara Lidia Vrabiescu-Vatianu. Inca din timpul studentiei la Academia de Muzica Ciprian Porumbescu a castigat Premiul I si Medalia de aur la numeroase concursuri internationale: George Enescu, s’Hertogenbosch, Bruxelles si Montreal. Fiind dotata cu un timbru special, muzicalitate si talent extraordinar, a devenit solista a Operei din Bucuresti, pe scena careia a stralucit in numeroase roluri (debut in 1966 la Opera Nationala Bucuresti cu rolul Donna Anna din Don Giovanni). Bursa oferita in Italia ii da posibilitatea de a-si perfectiona repertoriul cu Maria Caniglia si Luigi Ricci.

Intre 1968 si 1976 a fost membra a Operei de Stat din Hamburg. In 1971 a emigrat in Germania, iar in 1973 a primit cetatenia germana. A fost casatorita cu baritonul grec Kostas Paskalis, cu care a interpretat spectacole de neuitat ca Tosca, Cavalleria rusticana, Simon Boccanegra, Macbeth etc. Au impreuna doi copii: un fiu, Constantin si o fiica, Alexandra.

In 1968 si 1969 Marina Krilovici a putut fi admirata in Tosca la Opera House in Toronto. In anii 1970 – 1978 a cantat la Staatsoper in Viena in roluri ca Santuzza, Tosca si Elisabetta in Don Carlo de Verdi. In 1972 a interpretat Santuzza la Deutsche Oper Berlin. A mai avut angajamente la La Fenice in Venetia (Tosca, 1971); la Covent Garden Opera in Londra (Aida, 1971); la Teatro San Carlos din Lisabona (1975, Manon Lescaut si in 1978, Tosca); la Opera du Rhin, Strasbourg (1976, Tatiana in Eugene Onegin); la Opera de Monte Carlo (1979, Elisabetta); la Théatre de la Monnaie din Bruxelles (1979, Amelia in Il Duca d’Alba de Donizetti); precum si la Scottish Opera in Glasgow (1980, Tosca). Mai multe spectacole la Opéra Royal de Wallonie in Liège (1985-1986, Tosca). Intre 1982 si 1985 a mai cantat la Amsterdam, Copenhaga, Mexico City precum si Atena (Leonora din La forza del destino de Verdi).

A avut multe succese si in SUA: a debutat la San Francisco Opera in 1972 in Aida. Intre 1972 si 1974 a cantat rolul Mimi din La Bohème precum si Cio-Cio-San din Madama Butterfly la Lyric Opera din Chicago. In America a mai aparut in Tosca la Opera House in New Orleans in 1975 si in rolul Elisabetta din Don Carlo, la Miami Opera in 1979. Intre 1973 si 1974 si intre 1975 si 1977 a fost angajata la Metropolitan Opera (MET) in New York cu rolurile Cio-Cio-San, Giorgetta in Il Tabarro de Puccini si Leonora din Il Trovatore (Trubadurul).
 
Despre Garantat 100% la TVR:
Garantat 100%, realizata si prezentata de Catalin Stefanescu, a ajuns la al 16-lea an de cand este difuzata de TVR. Intreaga colectie a emisiunilor Garantat 100% poate fi vizionata si online, pe portalul video al Televiziunii Romane, www.tvrplus.ro. Telespectatorii pot interactiona cu echipa emisiunii si pe contul de Facebook Garantat 100%.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.