fbpx

Sunetul Iubirii a înnobilat amiaza zilei lui George Enescu. Balada a răsunat pretutindeni

de

La ora 12.15,  astăzi, 19 august 2021, pe stradă, în  piațeta din fața teatrului Odeon, în Piața George Enescu, în teatre, la bibliotecă, în benzinării, în hipermarket, în mall-uri, restaurante și cafenele, în clinici, pe platforme digitale, pe mai multe canale de televiziune și de radio s-a auzit astăzi, simultan, Balada lui George Enescu, într-o transmisiune menită să celebreze 140 de ani de la nașterea Maestrului.

Evenimentul inedit, organizat în premieră, la inițiativa Festivalului George Enescu, a urmărit să-l sărbătorească pe compozitor fără cuvinte mari, prin ceea ce ne-a lăsat el mai de preț și a iubit mai mult – muzica. Proiectul s-a intitulat #SunetulIubirii, tocmai pentru că, pentru George Enescu, „A crea înseamnă a iubi – căci muzica este iubire sau nimic”.

Balada s-a viralizat organic în mediul online, unde a fost distribuită de faimosul violonist David Garrett, președintele României, Klaus Iohannis, ambasade, public din țară și din străinătate. Până la ora 19, aproximativ 3500 de persoane au ascultat Balada pe site-ul Festivalului și 2100 pe Facebook. De asemenea, pe platforma socială au fost 90.700 de vizualizări și 3400 de interacțiuni.

Datorită reacțiilor pozitive primite, organizatorii au decis să păstreze pe canalele Festivalului interpretarea Baladei de către David Garrett, împreună cu Filarmonica din Monte Carlo, care a fost transmisă în proiectul #SunetulIubirii. Balada de Enescu poate fi urmărită pe site-ul Festivalului și pe pagina sa de Facebook.

Aproape 50 de organizații media, instituții și companii comerciale au anunțat Festivalul Enescu în legătură cu implicarea în proiect.

În București, Balada s-a auzit la Primăria Municipiului București, în calitate de co-producător al Festivalului Enescu; Biblioteca Metropolitană București (în toate cele 28 de biblioteci și în sediul central); Muzeul Național al Literaturii Române; Centrul de Proiecte Culturale al municipiului București – ARCUB – în Hanul Gabroveni (Sala Mare și Pasaj) și Parcul Colțea; Teatrul de Animaţie Țăndărică; Teatrul Ion Creangă; Teatrul Odeon; Muzeul Municipiului Bucureşti – în Palatul Suțu și Casa Filipescu-Cesianu (Muzeul Vârstelor); Circul Metropolitan București, inclusiv în chapiteaul (cortul) Circului din Parcul Izvor. Balada va putea fi ascultată și în Piața George Enescu, datorită Centrului de Creație, Artă și Tradiție al municipiului București – CREART și în parcul din fața Teatrului Odeon.

Mai multe canale media au dus muzica lui George Enescu la audiențe diverse, din toată țara, modificându-și programul zilnic în onoarea marelui compozitor. Balada lui Enescu a fost ascultată la posturile co-producătorilor Festivalului Enescu – TVR 1, TVR 3, TVR Internațional, TVR Moldova, Radio România Actualități, Radio România Muzical, Radio România Cultural; în programele și pe site-urile partenerilor media principali ai Festivalului – RFI România, Europa FM, PRIMA TV și Deutsche Welle România; la partenerii media Antena 3, urban.ro și www.româniapozitivă.ro; pe site-ul Metropolis și la Radio Trinitas, precum și pe mai multe canale TV și radio din Sibiu și din Cluj.

Balada a fost difuzată de canalele digitale interne ale Raiffeisen Bank, în stațiile Rompetrol, în clinicile SANADOR, în magazinele CORA din București și din țară – Ploiești, Constanța, Bacău, Cluj, Drobeta Turnu Severin; în Sibiu – Promenada Mall, Shopping City Sibiu, Habermann Markt, CineGold, Romgaz (radio intern), Eveniment FM & TV, Sweet FM & TV, Radio Ring, Hochmeister, Atrium Cafe, Kulinarium, Einstein Cafe; la Cluj: Iulius Mall, Radio România Cluj, lanțul de restaurante Marty (Marty Westside, Marty City, Marty Piața Muzeului, Marty Plaza).

Informații suplimentare

Festivalul Internațional George Enescu 2021 este programat să aibă loc între 28 august și 26 septembrie 2021, cu un program artistic excepțional, susținut de 3500 de artiști străini și români, pe o durată record de 4 săptămâni, dar și cu măsuri care să reducă riscurile de sănătate pentru spectatori, artiști, organizatori și jurnaliști.

Programul complet poate fi găsit pe site-ul festivalenescu.ro.

Puteți găsi informații despre procedura de achiziționare, precum și de condițiile de acces pe site-ul Festivalului, secțiunea Bilete.  Este posibil ca, din cauza pandemiei, să apară schimbări în program. Accesul în sălile de concerte se va face cu respectarea condițiilor sanitare, iar purtarea măștii va fi obligatorie.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.