fbpx

Superman, Spiderman sau Batman, de Tudor Giurgiu, premiul EFA pentru cel mai bun scurtmetraj

de

“Superman, Spiderman sau Batman”, de Tudor Giurgiu, a primit premiul pentru cel mai bun scurtmetraj, sambata seara, la gala Academiei de Film Europene (EFA), organizata in Valletta, Malta, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

La aceeasi categorie au mai concurat scurtmetrajele “Demain, ca sera bien”, de Pauline Gay, “Two Hearts”, de Darren Thornton, “Miten Marjoja Poimitaan”, de Elina Talvensaari, “L’Ambassadeur et moi”, de Jan Czarlewski, “Im Freien”, de Albert Sackl, “Csicska”, de Attila Till, “Villa Antropoff”, de Vladimir Leschiov si Kaspar Jancis, “Sessiz”, de Rezan Yesilbas, “Manha de Santo Antonio”, de Joao Pedro Rodrigues, “Back of Beyond”, de Michael Lennox, “Titloi Telous”, de Yorgos Zois, si “Einspruch VI”, de Rolando Colla.
Urcat pe scena pentru a-si primi premiul, regizorul Tudor Giurgiu a amintit ca sambata, 1 decembrie, este Ziua Nationala a Romaniei. “Este grozav ca (aceasta premiere, n.r.) se intampla astazi. Mi-ar placea ca politicienii sa fie mai sensibili la problemele noastre, pentru ca avem un mare talent, dar avem nevoie de mai multa sustinere”, a spus Tudor Giurgiu. El le-a multumit, totodata, sotiei sale, Oana, si fiului sau, Stefan.
“Superman Spiderman sau Batman” spune povestea lui Aron, un baietel de cinci ani, care, impreuna cu tatal sau acoperit de griji, porneste intr-o dimineata pe un drum la capatul caruia doreste, asemenea eroilor din benzile desenate, sa-si salveze mama bolnava de inima.
Recent, scurtmetrajul “Superman, Spiderman sau Batman”, in regia lui Tudor Giurgiu, a fost premiat la Manhattan Short, unde a primit medalia de aur. Totodata, pelicula a fost premiata la Kaliber 35 Munich International Film Festival. Pe de alta parte, in aprilie, “Superman, Spiderman sau Batman” a castigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la Aspen Shortfest, premiu ce ii garanteaza un loc pe lista lunga a nominalizarilor la premiile Oscar, la categoria sa.

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.